Deși cei mici își fac planuri pentru Crăciun încă din vară, noi, părinții, încercăm să-i temperăm și să le spunem că trebuie să se bucure de căldură, de soare, de joacă , de vacanță pentru că mai este foarte mult timp până când vor veni sărbătorile de iarnă. Dar timpul se scurge atât de repede și noi simțim de multe ori că aceste sărbători ne iau așa pe nepregătite.
Calendarul de advent este un prilej de a ne pregăti sufletele pentru frumoasa sărbătoare de la sfârșitul lunii decembrie.
Nu este un calendar obișnuit – începând cu prima zi a lunii decembrie, mai precis ale celor patru săptămâni dinaintea Crăciunului, în care duminicile reprezintă câte un advent-vom număra zilele și vom bifa încă o săptămână care a trecut şi care ne aduce mai aproape de marea sărbătoare.
Și astfel, oamenii inventivi au creat tot felul de calendare, care mai de care mai interesante. În aceste calendare se pot ascunde mici surprize și idei de activități scrise pe bilețele . Acestea pot fi un minunat prilej de a petrece un timp în familie.
- Calendar de advent – Crăciunul în lume
Este o idee pentru copii mai mari, care va fi cu siguranță primită cu multă bucurie, mai ales dacă reușiți să vă organizați din timp ( aproape toate informațiile despre țările alese le veți găsi pe internet). Dacă doriți câteva idei, în aceste articole am povestit cum petrec oamenii Crăciunul în România, Rusia, Franța sau Norvegia.
Mai multe detalii despre acest calendar aici.
2. Brăduț din fetru cu 24 de buzunărașe
Acesta este brăduțul nostru ce stă agățat de ușă în luna decembrie. Are 24 de buzunărașe colorate și sus în vârf o panglică de care este agățată o micuță figurină ce este mutată, pe măsură ce zilele trec spre buzunarul cu numărul 24. Îmi pare rău că nu am găsit o poză clară. Îl vedeți în spatele lui D.
3. Calendar casuță
Daca aveti un tatic sau un bunic priceput, ii puteti ruga sa va mestereasca o astfel de casuta si va fi o bucurie an de an.
4. Calendar din cărți
Este o idee minunată pe care o vom prelua și noi în acest an. Vom face un articol în care vă voi prezenta ce cărți vom citi noi și cum le vom ambala ( mă gândesc cum să fie cât mai economic) .
5. Calendar din plicuri agățate
Nimic mai simplu: aveți nevoie de coală colorat, 24 de cârlige și o sfoară.
6. Calendar din șosete
Au rămas mici șosetuțele copiilor? Nu le aruncați! Ia uitați ce idee năzdrăvană făcută de Raluca. Mai multe detalii aici, pe blogul ei.
7. Calendar cu scena nașterii Pruncului Isus
Gasiti o gramada de idei pe google si chiar sabloane pentru a realiza figurinele.
Este o idee superbă- dacă vă pricepeți să lucrați cu fetru, poate că aveți timp să faceți unul
Sau poate fi făcut și din carton. Pe o coală mare albastră veți lipi personajele ( găsiți tot felul de imagini pe internet) și in loc de chenar veți pune ferestre cu numere.
8. Calendar intr-un borcan
Ideea o puteti voi exploata intr-un mod creativ. 🙂
9. Calendar din săculeți
Dacă aveți saci mici, eu aș pune chiar și punguțe legate cu o ață frumos colorat, veți ascunde acolo mici surprize, un bilețel și îi veți așeza frumos pe un raft și gata calendarul de advent :).
10. Calendar de advent personalizat
Tutorial aici
11. Calendar din cutii de chibrituri
O idee ieftină și de efect
O alta idee frumoasa este un calendar din chibrituri cu scena nasterii. Ideea o veti gasi pe blogul Mami, joaca-te cu mine .
12. Calendar carte
Putem realiza o carte pe care sa o deschidem in fiecare zi. Spirala poate fi pusa la un centru de copiere xerox/imprimare.
13 . Le place copiilor sa stea alaturi de voi, mamicile, prin bucatarie?
Un astfel de calendar, realizat intr-o tavita pentru muffins sigur i-ar incanta.
14. Calendarul buclucaș 🙂
Ideea aceasta sigur va fi pe placul baietilor.
Intrati pe link ca sa vedeti cum o puteti realiza – aici.
15. Lumanare de advent
Alaturi de un calendar cu biletele, putem pune si o lumanare lunga, numerotata. In fiecare zi o vom lasa sa se topeasca pana la numarul zilei urmatoare.
16. Calendar din role
Va raman multe role de la servetelele de bucatarie? Luna aceasta nu le mai aruncam ! Si daca nu avem atatea, luam legatura cu prietenii si ii rugam sa nu le arunce si sa ni le daruiasca :).
17. Calendar din lanturi
Biletelele le vom lipi pe zala, in interior. IN fiecare zi, vom desprinde o za din carton.
Voi reveni cât de curând cu idei de activități ( pentru diferite vârste) ce se pot ascunde în calendarele de advent.
Și vă dezvălui și un strop din surpriza ce am pregătit-o pentru voi în luna decembrie- începând cu prima zi din această lună, ne vom bucura împreună de un calendar de advent chiar aici în căsuța ursuleților. Dar mai multe veți afla în acele zile.
Să ne bucurăm de zilele de toamnă ce au mai rămas, chiar dacă vremurile sunt așa de tulburi. Copiii noștri au nevoie să le transmitem bucurie, încredere și pace pentru a se simți în siguranță. Și să ne înviorăm pregătind materialele pentru un frumos calendar de advent.
noiembrie 17, 2015 la 11:49
Ce interesant :), imi pare rău k am renunțat la handmade, dar na timpul e limitat acum :(.
noiembrie 17, 2015 la 15:32
Mulțumim dragă Coca 🙂 M-am gândit zilele acestea că se apropie luna decembrie și nu m-am organizat pentru calendarul de advent din lipsă de timp 😦 Deocamdată totul este doar la nivelul minții, dar m-ai motivat să mă pun pe treabă. Abia aștept să vedem ideile voastre. Vă pupăm :*
noiembrie 17, 2015 la 17:30
Deși nu arată a calendar, ai văzut omulețul de zăpadă advent de la noi de pe blog? Are numerotate tot de la întâi decembrie zilele. Arată ca un ceas :). Este ușor de făcut și nu ocupă nici mult spațiu.
noiembrie 18, 2015 la 07:37
Da, e foarte drăguță și această idee. Am văzut tot așa si pinguini. Tot drăgălași erau :).
Pingback: Idei activități pentru calendarul de advent ( 2-6 ani) | ursuleți năzdrăvani
Pingback: Calendar de Advent pentru cititorii noștri | ursuleți năzdrăvani
noiembrie 2, 2018 la 08:26
A republicat asta pe ursuleți năzdrăvani și a comentat:
Toamna si iarna sunt anotimpuri ce
Pingback: Darul din Calendarul de Advent 2018 | ursuleți năzdrăvani