ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

În așteptarea Crăciunului- 11 idei frumoase pentru calendarul de advent

6 comentarii

Deși cei mici își fac planuri pentru Crăciun încă din vară, noi, părinții, încercăm să-i temperăm și să le spunem că trebuie să se bucure  de căldură, de soare, de joacă , de vacanță pentru că mai este foarte mult timp până când vor veni sărbătorile de iarnă. Dar timpul se scurge atât de repede și noi simțim de multe ori că aceste sărbători ne iau așa pe nepregătite.

Calendarul de advent este un prilej de a ne pregăti sufletele pentru frumoasa sărbătoare de la sfârșitul lunii decembrie.

Nu este un calendar obișnuit – începând cu prima zi a  lunii decembrie, mai precis ale celor patru săptămâni dinaintea Crăciunului, în care duminicile reprezintă câte un advent-vom număra zilele și vom bifa încă o săptămână care a trecut şi care ne aduce mai aproape de marea sărbătoare.

Și astfel, oamenii inventivi au creat tot felul de calendare, care mai de care mai interesante. În aceste calendare se pot ascunde mici surprize și idei de activități scrise pe bilețele . Acestea pot fi un minunat prilej de a petrece un timp în familie.

 

  1. Calendar de advent – Crăciunul în lume

Este o idee pentru copii mai mari, care va fi cu siguranță primită cu multă bucurie, mai ales dacă reușiți să vă organizați din timp ( aproape toate informațiile despre țările alese le veți găsi pe internet). Dacă doriți câteva idei, în aceste articole am povestit cum petrec oamenii Crăciunul în RomâniaRusiaFranța sau Norvegia.

Mai multe detalii despre acest calendar aici.

 

2. Brăduț din fetru cu 24 de buzunărașe

Acesta este brăduțul nostru ce stă agățat de ușă în luna decembrie. Are 24 de buzunărașe colorate și sus în vârf o panglică de care este agățată o micuță figurină ce este mutată, pe măsură ce zilele trec spre buzunarul cu numărul 24. Îmi pare rău că nu am găsit o poză clară. Îl vedeți în spatele lui D.

3. Calendar de advent de colorat

Este ca o carte mare. Atunci când vor deschide coperțile cartonate, cei mici vor găsi în interior o mulțime de ferestre numerotate. Pe măsură ce ei o vor colora, cartea va prinde viață . Ferestrele nu sunt puse în ordine , așa că va fi o provocare ca să le găsiți.  Seamănă cu acele cărți fără cuvinte , dar puteți crea voi  o poveste împreună cu cei mici începând din prima zi.

O puteți achiziționa din minunata lume a cărților

4. Calendar din plicuri

Recunosc că eu aș fi folosit plicuri verzi ( plicurile le puteți face chiar voi din hartie verde și pot avea aceeași dimensiune). Le lipiți de perete cu scotch sau sticky tack.

sursă idee

5. Calendar din cărți

Este o idee minunată pe care o vom prelua și noi în acest an. Vom face un articol în care vă voi prezenta ce cărți vom citi noi și cum le vom ambala ( mă gândesc cum să fie cât mai economic) .

sursă idee

6. Calendar din plicuri agățate

 

Nimic mai simplu: aveți nevoie de coală colorat, 24 de cârlige și o sfoară.

7. Calendar din șosete

Au rămas mici șosetuțele copiilor? Nu le aruncați! Ia uitați ce idee năzdrăvană  făcută de Raluca. Mai multe detalii aici, pe blogul ei.

8. Calendar cu scena nașterii Pruncului Isus

sursa idee

Este o idee superbă- dacă vă pricepeți să lucrați cu fetru, poate că aveți timp să faceți unul

Sau poate fi făcut și din carton. Pe o coală mare albastră veți lipi personajele ( găsiți tot felul de imagini pe internet) și in loc de chenar veți pune ferestre cu numere.

sursă idee

9. Calendar din săculeți

Dacă aveți saci mici, eu aș pune chiar și punguțe legate cu o ață frumos colorat, veți ascunde acolo mici surprize, un bilețel și  îi veți așeza frumos pe un raft și gata calendarul de advent :).

sursa idee

10. Calendar de advent personalizat

Tutorial aici

11. Calendar din cutii de chibrituri

O idee ieftină și de efect

sursă idee

Un frumos calendar de advent din chibrituri găsiți și pe blogul Mami , joacă-te cu mine aici ( ( fotografie preluată de pe blogul Mami joacă-te cu mine ) 

Voi reveni cât de curând cu idei de activități ( pentru diferite vârste)  ce se pot ascunde în calendarele de advent.

Și vă dezvălui și  un strop din surpriza ce am pregătit-o pentru voi în luna decembrie- începând cu prima zi din această lună, ne vom bucura împreună de un calendar de advent chiar aici în căsuța ursuleților. Dar mai multe veți afla în acele zile.

Să ne bucurăm de zilele de toamnă ce au mai rămas, chiar dacă vremurile sunt așa de tulburi. Copiii noștri au nevoie să le transmitem bucurie, încredere și pace pentru a se simți în siguranță. Și să ne înviorăm pregătind materialele pentru un frumos calendar de advent.

 

6 gânduri despre „În așteptarea Crăciunului- 11 idei frumoase pentru calendarul de advent

  1. Ce interesant :), imi pare rău k am renunțat la handmade, dar na timpul e limitat acum :(.

  2. Mulțumim dragă Coca 🙂 M-am gândit zilele acestea că se apropie luna decembrie și nu m-am organizat pentru calendarul de advent din lipsă de timp 😦 Deocamdată totul este doar la nivelul minții, dar m-ai motivat să mă pun pe treabă. Abia aștept să vedem ideile voastre. Vă pupăm :*

  3. Deși nu arată a calendar, ai văzut omulețul de zăpadă advent de la noi de pe blog? Are numerotate tot de la întâi decembrie zilele. Arată ca un ceas :). Este ușor de făcut și nu ocupă nici mult spațiu.

  4. Pingback: Idei activități pentru calendarul de advent ( 2-6 ani) | ursuleți năzdrăvani

  5. Pingback: Calendar de Advent pentru cititorii noștri | ursuleți năzdrăvani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s