ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Simboluri de Pasti ( idei de joc)

Scrie un comentariu

In perioada aceasta, magazinele sunt pline de produse si imagini cu oua si iepurasi. Stiu, arata foarte dragalas asa viu colorate si sunt o incantare pentru copii. Si n-as avea nimic impotriva daca le-am folosi doar pentru joaca , dar nu ca si simboluri legate de sarbatoarea Pastelui .

Este trist pentru ca mesajul sarbatorii se pierde tot mai mult. Moartea si invierea Mantuitorului Isus trebuie sa fie centrul a ceea ce sarbatorim noi in aceste zile. Altfel, este doar bucurie colorata, dar fara nicio semnificatie crestina.

Am creat in urma cu ceva ani un mic decor cu simboluri de Pasti , dar am realizat ca nu am scris niciodata cum le-am putea folosi pentru ca cei mici sa inteleaga si mai bine mesajul acestei sfinte sarbatori. Si cum anul acesta le-am modelat din nou, voi scrie acum cateva idei de joc pe care le puteti folosi. Puteti crea chiar voi aceste simboluri din plastilina, le puteti face din hartie cartonata… sigur gasiti idei. Bineinteles,daca doriti, le puteti lua si de la mine :).

Borcanelul ce pastreaza figurinele simbol are doua fețe simbolizand Moartea si Învierea.

Idei de joc

  1. Simbolul preferat

Alege unul dintre simboluri si spune de ce este preferatul tau. Cum iti vorbeste sufletului tau?

2. Alege un singur simbol si spune cum ai vesti tu cuiva Evanghelia folosindu-te doar de acel simbol.

3. Joc de memorie

Puneti toate simbolurile pe o masuta. Uitati-va bine la ele timp de 30 de secunde/ un minut. Intre timp, cineva ia 2 sau 3 dintre simboluri. Trebuie sa ghiciti ce a disparut.

4.Cauta si gaseste

Ascundeti prin casa toate simbolurile . Dati startul si incepeti cautarea. Pe masura ce le gasiti, asezati-le inapoi in borcanel / cosulet.

5. Atinge si ghiceste

Puneti intr-un mic saculet simbolurile. Pe rand, cu ochii inchisi , extrageti un mic simbol si incercati sa ghiciti ce este.

6. Spune-mi povestea !

Alege un singur simbol si incearca sa spui povestea Pastelui din perspectiva acelui obiect. Fiti creativi, dar pastrati esenta povestirii.

Exemplu- zarul

Eram in buzunarul unui soldat roman. Am vazut atatea lucruri de-a lungul anilor. Recunosc ca am ajuns sa nu-mi mai peste de nimic la cata suferinta am vazut in jurul meu. Si totusi in acea zi, parca totul era diferit. Stapanul meu m-a scos din buzunar si… continuati voi :).

7. Modeleaza singur !

Din plastilina simpla sau cu uscare la aer ( cum e plastilina usoara Amos) , modelati si voi simbolurile.

8. Fa un decor pentru simboluri

Poti face un mic cosulet pe care sa-l pui pe masa de Pasti pentru aceste simboluri. Gasiti pe google o multime de idei de cosulete . Va arat o idee ce am facut-o cu grupul de copii cu care lucrez.

9. Aranjeaza toate simbolurile in ordinea intamplarilor.

Incearca sa povestesti ce s-a intamplat in Saptamana mare , punand toate simbolurile in ordine cronologica.

10. Gaseste versetul potrivit !

Cauta in Noul Testament ( indeosebi in evanghelii) un verset in care sa intalnesti fiecare simbol : ciocanul, zarul, turta fara drojdie, crucea, coroana, etc.

Fie ca toate aceste momente ce le petrecem in aceste zile din Saptamana mare sa fie pline de semnificatie ! Si sa nu uitam ce sarbatorim !

Lasă un comentariu