ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Darul din Calendarul de Advent 2018

2 comentarii

Ne stă în față o lună pe care mulți dintre noi o așteptăm cu mare drag. O lună în care suntem preocupați să  găsim cele mai frumoase cadouri celor dragi, să împodobim casa, să petrecem timp cu cei mici ( acesta este de fapt și scopul activităților ascunse în calendarul de advent  – pentru cine a realizat unul) .

Dar aproape întotdeauna această alergătură ajunge să ne împovăreze și să nu ne aducă prea multă bucurie, mai ales dacă pierdem din vedere esențialul a ceea ce sărbătorim.

Dacă nu ați realizat încă un calendar de advent pentru copilași, am scris un articol  de unde vă puteti inspira:  17 idei Calendar de advent. 

Si dacă doriți și idei de activități , vă oferim si aici o mână de ajutor:  Idei activitati 2-6 aniși Idei activitati pentru 6-10 ani

Deși va fi și pentru mine o lună ocupată, aș vrea așa de mult ca liniștea, pacea să-mi pătrundă în suflet și cu fiecare duminică de advent să mă bucur tot mai mult că și anul acesta voi sărbători Crăciunul. Vreau să aibă pentru mine același farmec an de an, vreau să nu uit, să nu se îngroape totul în uitare și obișnuință nici după ce vor trece aceste zile. În aceste zile ne vom aminti din nou și din nou de Darul neprețuit oferit omenirii : Pruncul Iisus. Într-una din cărțile sale, Max Lucado spune atât de frumos: ” Praful magic al Crăciunului a sclipit pe obrajii umanității atât de fugar, reamintindu-ne ce merită să avem și ce voiam ,de fapt să avem. Ne-am uitat impulsul nostru de a câștiga, de a obține, de a ne lupta. Ne punem deoparte scările și registrele, ne atârnăm în cui cronometrele și armele. Vom ieși afară din cursele noastre cu camioane și din caruseluri și ne vom uita cu toții către Steaua Betleemului. E anotimpul bucuriei, pentru că , acum mai mult ca oricând ne gândim la El. Acum, mai mult ca în oricare anotimp, Numele Lui este pe buzele noastre”. 

Sărbătorile ne fac mai darnici: atunci ne gândim la cei care nu sunt atât de binecuvântați ca și noi, la orfani, la văduve, la cei aflați în suferință. Chiar dacă acest sentiment al dărniciei ar trebui să ne cuprindă inima în fiecare zi din an, măcar acum să-l lăsăm să curgă din plin înspre cei ce au nevoie de ceea ce avem noi de oferit.

Împreună cu alte persoane cu un suflet frumos, vrem să vă facem o bucurie în această lună vouă , părinților. Dacă activitățile ce le-ați strecurat cu drag în buzunărașele calendarelor sunt pentru copii, acum noi vrem să participați chiar voi ( e drept majoritatea darurilor sunt tot pentru copii, dar veți avea parte de acel sentiment tare plăcut, acea curiozitate copilărească ce vă va face să vă întrebați : ”și mâine oare ce surpriză va mai fi ? ” 🙂  )

Începând de maine, 1 decembrie , atât eu cât si alte 24 de persoane vă asteptăm cu emotii în suflet si multă bucurie să participati la calendarul nostru de advent .

gift

2 gânduri despre „Darul din Calendarul de Advent 2018

  1. Mulțumim Coca! Știm unde te găsim mereu, harnică și neobosită: pe blogul năzdrăvanilor 🙂 Chiar aveam nevoie de idei pentru activitățile din calendarul de advent, pe care nu l-am finalizat…. Te pupăm și te îmbrățișăm de la Pitești. :*

  2. Sunteti minunata,postari si calendar plin de surprize frumoase felicitari si multumiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s