ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Noutăți în minunata lume a lui Roger Hargreaves ( tipologiile pe înţelesul copiilor) 2

3 comentarii

Noutățile sunt doar pe blog , ele au apărut de foarte mult timp în lumea omuleților lui Roger Hargreaves. V-am povestit despre cărțile sale apărute în limba română aici.

Vă spuneam acolo că personajele simpatice ale lui Roger Hargreaves sunt cunoscute în lumea întreagă. Seria Mr Men din 48 de cărticele a avut un mare succes. În limba română au fost traduse doar 10 cărți, ce au fost scoase la tipar de editura Rao.

Roger Hargreaves a avut împreună cu soția sa, Christina, patru copii: Adam, Giles, Sophie si Amelia (cele din urma fiind gemene). Cei mici au reprezentat intotdeauna pentru Roger Hargreaves o adevarată sursă de inspiratie; se spune că, pe când avea doar 6 ani, fiul sau l-a inspirat atunci când a compus frumoasa poveste Mr. Tickle, iar cartea de povești Little Miss Twins este inspirată și în același timp dedicata celor doua fete gemene. Mai multe informații despre viața acestui autor le puteți citi aici.
În 1975, succesul cărţilor sale s-a transformat  într-un serial de desene animate pentru televiziune.

Aveam în plan să le cumpăr câteva cărticele în limba engleză ( se găseau răsfirate prin câteva librării online).

Dar Anca (În minunata lume a cărților ) ne-a făcut o surpriză uriașă, știind cât de mult îndrăgim aceste cărți. Două seturi frumoase ca o bijuterie au ajuns la ursuleți cu mul timp înainte de Crăciun. Nu m-am putut abține și le-am dărui acum copiilor, declarând  luna noiembrie – luna lui Roger Hargreaves, citind , citind și iar citind cât mai multe povești despre omuleții lui.

 

Cărțile au același format mic, dar coperta este mai groasă, hârtia mult mai calitativă .

Sunt așezate în cutie exact ca într-o mini bibliotecă.

Ele erau așezate frumos, în ordine, dar ele oricum sunt scoase foarte des din cutiile lor și le punem apoi repejor înauntru.

Poza acestui set a fost preluată de pe pagina Ancăi ( ale noastre erau deja amestecate) și am vrut să vedeți frumosul puzzle din cărți :). Ulterior, D. le-a aranjat cu răbdare pe toate .

Vă voi prezenta în continuare ambele seturi. Le puteți găsi pe noua pagină a Ancăi ( aceasta este destinată  cărților de la alte edituri din Anglia- sunt superbe, foarte multe seturi sunt puse în gentuțe colorate cu un desen imprimat , altele în cutii- cu siguranță ar fi un cadou minunat pentru micuții pasionați de cărți ). Nu vă temeți că nu știți bine limba engleză. Credeți-mă , veți învăța cot la cot cu cei mici  🙂 .

Mr. Men – The complete collection

Aceasta este seria completă cu 50 de cărți despre toți omuleții bărbați din lumea lui Roger Hargreaves.

Îi veți întâlni pe Mr. Strong ( domnul Puternic), Mr. Nosey ( domnul Năsos sau Băgăcios), Mr. Small ( domnul Mic), Mr.  Cool ( domnul Grozav) și mulți, mulți alții. Povestirile au un umor pe care cei mici îl gustă din plin, înțelegând totodată cât de diferiți sunt oamenii. Chiar aseară am citit povestea domnului Năsos ( Băgăcios), un omuleț verde cu un nas uriaș, tocmai bun de băgat tot timpul în treburile altora  :).  Cei mici vor învăța că anumite comportamente îi pot răni pe cei din jurul lor, îi vor face să se depărteze de ei și să rămână fără prieteni.

Am ales să vă prezint din acest set povestea lui Mr. Birthday ( noi i-am spus domnul La mulți ani) .

Cunoașteți oameni care nu uită niciodată de ziua voastră de naștere? Ei, așa era Mr. Birhday.

Nimeni nu era uitat! Făcea cele mai frumoase petreceri, cele mai reușite cadouri. Bineînțeles că toată lumea îl îndrăgea.

Dar într-o zi , Mr Happy ( domnul Fericit) i-a spus că îl așteaptă la petrecerea de săptămâna viitoare. Mr. Birthday s-a uitat imediat în calendar. Nu era nici o petrecere trecută acolo! Cum a putut să uite? Tocmai el, care nu uita niciodată pe nimeni!

În cele din urmă, ajuns la locul unde se ținea petrecerea, află cu mare uimire că era chiar ziua lui de naștere. Era așa de bun, de altruist, că nici măcar nu s-a gândit la el, preocupat fiind ca să-i facă pe alții fericiți :).

Mr. Men Little Miss- All New Story Collection

Acest set ne aduce 35 de povestioare cu domnii și micuțele domnișoare. Poveștile implică mai multe personaje, fiind la fel de amuzante și de drăguțe. Este posibil ca acestea să fie o continuare a operei lui Roger Hargreaves, dar sunt scrise în același stil.

Haideți să vă amuzați și voi de întâmplările domnului Puternic ( Mr. Strong).

Acesta era așa de puternic, încât cu greu își putea găsi o slujbă. Dacă era pus să spele geamuri, acestea se spărgeau imediat. Dacă trebuie să conducă o mașină, imediat volanul acesteia se rupea. Era mult prea puternic!

Dar într-o zi a fost chemat la o grădină zoologică. În fiecare zi a săptămânii este pus să facă câte ceva.

Este pus să măture în cuști. Dar bineînțeles că imediat coada măturii se rupe.

Tractorul nu rezistă prea mult condus de Mr. Strong.

Dar toate aceste necazuri până în ziua de sâmbătă când este trimis la elefanți. Acolo i se cere să-i facă baie unui pui de elefant. ce putea fi mai ușor pentru el, care era așa de puternic! La sfârșitul zilei atât el , cât și micul elefant, erau așa de fericiți. În sfârșit avea o slujbă: el va face baie tuturor elefanților din grădina zoologică!

Și cum la noi este luna Mr. Men :), avem seri de povești și de ceai în familie. Să vă spun că avem și căni cu omuleții noștri preferați ?  (Le-am găsit într-un magazin de la noi din oraș cu 3 ron cana).

 

Dacă vă plac și vouă povestirile lui Roger Hargreaves, puteți cumpăra aceste seturi de pe pagina Books for children. Eu găsisem o singură cărticică cu 15 ron, acolo veți cumpăra un set întreg la un preț extrem de convenabil ( 150-210 ron, in funcție de setul ales). Mai multe detalii aici.

Vă dorim o zi frumoasă de toamnă !

 

 

3 gânduri despre „Noutăți în minunata lume a lui Roger Hargreaves ( tipologiile pe înţelesul copiilor) 2

  1. Sunt, intr-adevar, minunate! Si eu mi le-as dori. Poate le iau pentru Eliza de Mos Nicolae.

    • Mi-a fost un pic greu să deduc numele unora :). Este si o colecție de 50 de carti cu Miss Little. Și nouă ne plac mult ( de fapt am scris asta in articol). Poate , poate vor părea și in limba română, tare m-as bucura.

  2. Pingback: Mr Snow, Mr Christmas and Mr Men 12 Days of Christmas | Idei pentru mămici şi copii

Lasă un comentariu