ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Lectie biblica : ” Isus si copilasii”

7 comentarii

Ma intrebam de multe ori…cum pot unii oameni  sa ramana incruntati, nepasatori atunci cand trec pe langa un bebelus sau un copilas. Fara sa vrei, un bebelus iti aduce zambetul pe fata…cu greu te abtii sa nu razi la el sau sa nu intorci capul ca sa-l mai vezi inca o data.

Copiii ne aduc atata bucurie si  implinire in vietile noastre…mi-e greu sa inteleg cum pot renunta unele mame la ceea ce au ele mai scump atat de usor.

Si pentru ca ieri a fost Ziua copiilor, astazi, la Scoala Duminicala, am avut si noi o zi deosebita dedicata copilariei.

Sigur, ce era mai potrivit pentru aceasta zi decat povestea in care Isus ii intalneste pe niste copilasi si le ofera celor mari o lectie de neuitat.

sursa foto

Cateva mamici l-au zarit pe Isus si  impreuna cu micutii lor s-au grabit spre El. Doreau ca Acesta sa le binecuvanteze micutii. Ucenicii, incruntati si suparati, le-au spus ca MAntuitorul are treburi mult mai importante de facut decat sa stea cu niste copii…asa ca i-au gonit de acolo.

Cu siguranta, atat mamele, cat si cei mici au fost tare intristati.

Isus a vazut tot ce s-a intamplat…s-a apropiat de ei si le-a spus ucenicilor: „Lasati copilasii sa vina la MIne si nu-i opriti, caci IMparatia cerurilor este a unora ca ei!”

Am vrut ca cei mici sa fie siguri de asta: Isus ii iubeste foarte, foarte mult, intotdeauna are timp pentru ei si este cel mai bun prieten.

Copilasii sunt foarte importanti, chiar daca unii adulti nu cred asta.

Joc ” Copilasi langa Isus”

Am imprimat de aici o imagine in care copilasii de langa Isus nu aveau fete. I-am rugat pe copii sa le deseneze fetele asa cum cred ei de cuviinta…cum credeau ca erau acei copii: veseli, indiferenti, suparati…

 

Veneau acolo cu cate doua carioci, pe rand…si apoi inmanau cariocile altui copil si tot asa…pana au terminat.

Ce fetisoare vesele, nu-i asa ? 😀

 

COncurs ” Sirul omuletilor”

I-am impartit pe cei mici in doua echipe. Fiecare echipa a primit cate doua siruri de copilasi pe care trebuiau sa ii aduca la viata ( sa le faca fetele, hainele). Echipa care termina prima, castiga! 🙂

Si cum a fost o zi deosebita, ne-am intrecut in jocuri si alte activitati distractive.

Joc ” Adu-i pe copilasi la Isus” 🙂

Cealalta invatatoare a venit cu un sac cu surprize 🙂

Daaaa…era plin cu baloane albe.

Le-am spus celor mici ca  acestea erau copilasi ce doreau sa vina la Isus. Ei trebuie sa ii ajute. Noi le dadeam  , pe rand , in aer, cate un balon copilas din sac. Ei trebuiau sa mentina baloanele in aer…daca ajungeau pe jos,inseamna  ca  ucenicii ii gonisera de langa Isus :). Baloanele care ajungeau pe jos ,erau puse inapoi in sac.

Daca ii impartiti pe cei mici pe echipe, castiga echipa care ramane cu cele mai multe baloane in aer.

A fost o distractie pe cinste…este un  joc care se poate juca oricand.

Dupa ce ne-am saturat de jucat, fiecare a luat un balon si l-a colorat.

Cantecel ” LAsati copilasii sa vina la Mine ”

Un cantecel cu versuri foarte frumoase si tare indragit de cei mici.

Il puteti auzi aici:

Strofe:

Lasati copilasii sa vina la Mine si nu-i opriti/ Toiagul Lui de ciocolata m-atinge uneori usor/ La El ma simt in siguranta / Sunt un copil ascultator.

Pe nas pistrui/ In frunte cucui, dar sunt al Lui/ Oita cam rea, ce nu asculta, dar sunt al Lui.

” Cartea noastra”

I-am intrebat daca le plac cartile speciale pentru copii….cum trebuie sa arate o carte pentru cei mici…daca le citesc parintii sau citesc ei singuri ( cei care  sunt in clasa I).

Le-am spus ca astazi vom face impreuna propria noastra carte speciala….pe care o vom citi impreuna.

Am imprimat aceste imagini cu  text special de aici : Dumnezeu m-a facut.

Le-am numerotat pe verso de la 1 la 16. Fiecare copil primea cate o foaie cu numar  si o arata la momentul potrivit.

copii14

 

Pe rand, strigam un numar si citeam ce scrie deasupra imaginii…le-a placut foarte mult mesajul micutei noastre carti speciale pentru copii.

Sigur, spre final , ne-am cantat singuri : ” LA  MULTI ANI ”  am servit bomboane si am primit mici daruri.

LE-am daruit si o mica inimioara fosforescenta ( din Fimo)  care sa le aminteasca ca Isus ii iubeste :).

 

 

 

7 gânduri despre „Lectie biblica : ” Isus si copilasii”

  1. Coca, daca am putea, am zbura si noi la lectiile tale! Cred ca M. te-ar imbratisa intr-una pentru a-ti multumi pentru asemenea idei superbe!
    Si ea se afla intr-o perioada in care intr-una intreaba daca Iisus o iubeste si chiar am patit ca intr-un magazin de jucarii sa inceapa sa strige in gura mare: Uite, mami, Iisus!!!!!!!!!!!!!!! (De fapt, era o constructie din Lego, uriasa, a carei fata semana putin cu ceea ce a vazut ea prin Biblie).
    Cred ca este o varsta decisiva pentru relatia pe care copiii o vor avea ulterior cu divinitatea…ce semeni acum, aia culegi mai incolo.
    Lectiile voastre sunt splendide, vor insemna mult in sufletele copilasilor ce asista la ele.
    Va imbratisez cu tot dragul si va admir din toata inima.
    La multi ani si puilor tai!

  2. Simpatice inimioare.

  3. Ideea cu inimioarele am folosit-o si eu la copii …au fost foarte incantati

  4. Buna ziua, imi puteti spune va rog de unde ati cumparat inimioarele fosforescente? As dori si eu sa achizitionez asa ceva pt grupa mea de copii. multumesc frumos. Cu respect, Andreea.

Lasă un comentariu