ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Produse de igiena dentara naturale pentru copii și părinți

Scrie un comentariu

Acum vreo doi ani am postat un articol  (Tu știi să te speli pe dințișori ?) în care v-am povestit experiențele noastre legate de apariția primilor dințișori . Totodată, am avut și o mulțime de activități tare interesante ce ne-au ajutat să înțelegem cât de important este să ne păstrăm dinții sănătoși.

De curând, pentru ca multe lucruri importante trebuie repetate din când in când, ne-am dus aminte de macheta modelată de noi și totodată și de denumirea dințișorilor.

Am repetat experimentul cu ouăle în care coaja lor este asemănată cu smalțul dinților.

De data aceasta, fiind mai mari au făcut experimentul singuri. Am pus două ouă în două pahare transparente. Peste unul am pus bucăți de ciocolată, gem, zahăr, unt de arahide și apă. În celălalt pahar am pus felii de măr, lapte și apă.

A doua zi, eram nerăbdători să vedem cum arată. Oul care a stat în alimentele dulci și neprietenoase cu smalțul dinților se înnegrise, iar celălalt parcă era și mai strălucitor.  Au văzut cât de dizgrațios arăta oul  peste care pusesem tot felul de combinații nefericite de alimente. Ursulețul cel mare era cam sceptic 🙂 – el e mare amator de dulciuri, așa că parcă ar tot vrea să ne convingă ca totuși dulciurile n-ar fi așa de rele. Da, și noi mâncăm dulciuri, dar cu moderație.  Acestea nu sunt lăsate niciodată la îndemâna lor.

Am folosit de-a lungul anilor mai multe tipuri de periuțe de dinți ( în prezent , copiii au periuțe electrice) și mai multe sortimente de pasta de dinți.

Am fost rugată să particip la o campanie  , intitulată frumos ” O toamnă răsfățată cu Limar” , de testare a unei noi game de produse de igienă dentară pentru copii și părinți și am acceptat, mai ales ca ai mei copii sunt extrem de dornici să experimenteze lucruri noi.

Noile produse sunt importate din Italia de către  Limar Medical. Pe pagina principală , în partea stângă veți găsi gama lor de produse pentru bebeluși, copii, adulți. Știu că piața românească abundă în tot felul de produse , de la diferite firme și de multe ori este tare greu să alegi. Ne uităm la preț, la cantitate, la ingrediente. Dar ce aduce nou compania Limar? Produsele President si Betadent sunt renumite pentru ingredientele lor naturale, lipsite de parabeni și alți conservanți. Aveți in dreptul fiecăruia o descriere a ingredientelor. Aceste produse  sunt rodul unor industrii farmaceutice internaționale, cu experiență de peste 40 de ani în cercetare.

Dar haideți să vă povestesc despre produsele alese și  testate de noi.

Am ales o un spray oral Cariex, pastă de dinți și periuțe pentru noi părinții, iar pentru copii o apă de gură si două paste din dinți diferite.

Pentru că eu l-am alăptat foarte mult timp pe ursulețul cel mic, am deja probleme destul de mari cu dantura. Sigur, nu am avut o dantura grozavă nici înainte, problemele au apărut în copilărie.

Așa ca mi-am dorit să testez o periuță specială care să nu zgârie gingiile și totuși să curețe bine ( peria President Active soft cu perii microfine)  .  Am fost foarte mulțumită de peria aleasă , perii sunt intr-adevăr moi și totuși fermi. Tati a testat peria de dinți President White cu acțiune naturală de albire.

Periile de dinți vin însoțite și de un capac protector ( mi-a plăcut ideea aceasta, mai ales dacă periuțele membrilor familiei sunt așezate în același pahar – este mult mai igienic să aibă un astfel de capac) .

Spray-ul oral Cariex este micuț, foarte ușor de transportat într-o poșeta sau un buzunar. Inovativul spray dentar, are proprietatea să se fixeze pe mucoasa bucală și să lase în mod gradual principiile sale active (sodiu, bicarbonat, xilitol), susținând capacitatea tampon salivară, evitând în acest fel scăderea PH-ului în zona acidă. Acesta poate fi folosit după servirea unei mese, după ce ați consumat dulciuri. Desigur, nu înlocuiește pasta de dinți , dar protejează.

Copiii au avut parte de o surpriză. Cele două sortimente de pastă de dinți alese pentru ei au fost inedite.

Și asta pentru că o pastă avea aromă de Cola și una de lămâie. Nu le venea să creadă că poate exista pastă de dinți cu aromă de Cola. Știu ca sunt copiii care nu au băut Coca cola ( și nici nu e indicată), dar ai mei au avut prilejul să bea în timpul episoadelor de enterocolită. Pentru cei care nu știați, Coca Cola stopează senzația de vomă și conține săruri de rehidratare. Nu toți o recomandă, vă dați seama ca nu se beau cantități mari, ci este oferită copilului cu lingurița. Dar la noi a funcționat întotdeauna. Și așa copiii au gustat și Coca Cola  🙂  Dacă aveți copii pretențioși , cărora nu le place menta , puteți încerca și o pastă de dinți diferită, cum este cea cu gust de cola.

Diferitele tipuri de pastă de dinți President pentru copii sunt recomandate pentru ca au o  Fluorură de Sodiu în concentrație de 430 ppm F  și protejează gingiile și mucoasele copiilor, fără sa le irite De asemenea, sunt fără parabeni, fără lauril sulfat de sodiu (SLS), fără PEG (propilen glicol) si fără alergeni.

Apa de dinți are un gust plăcut, ușor dulceag cu aromă de lămâie. A testat-o doar cel mare, pentru că este indicată copiilor de peste 6 ani.

Apa de gură President Children cu gust de lămâie verde, special creată pentru copiii între 6 și 12 ani, este indicată ca tratament preventiv anticarie, împreună cu pasta de dinți pentru copii, completând programul de igienă orală cotidiană, pentru că igienizează cavitatea orală respectând gingiile și mucoasa, ajutând la protecția și la reîntărirea smalțului dentar. Datorită extractelor vegetale de mușețel și salvie, are o acțiune calmantă și este foarte indicată pentru mici afte, ca urmare a căderii dinților de lapte și după ședințe de intervenții ortodontice.

Dacă doriți să aflați noutățile oferite de Limar Medical, vă puteți abona și pe pagina lor de FB aici.

Le mulțumim celor de la Limar pentru posibilitatea de a testa noi produse ( vom reveni în magazinul lor pentru ca sincer am fost mulțumiți) și vouă vă dorim un zâmbet frumos și sănătos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s