ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

O dimineață veselă cu Einstein

2 comentarii

Una din poveștile care au rămas în istorie, îi are ca protagoniști pe Albert Eistein și pe șoferul său. La vremea respectivă, cei doi călătoreau prin universități pentru ca omul de știință să țină prelegeri despre faimoasa sa teorie a relativității.

Într-o zi, în timp ce mergeau spre o universitate, șoferul său i-a spus : Domnul Einstein, am auzit prelegerea asta a dumneavoastră de mai mult de 30 de ori. Am învățat-o pe de rost și pun pariu că aș putea să o susțin eu însumi! 

Ei bine, îți voi da această șansă,  i-a răspuns Einstein.  La universitatea următoare oamenii nu mă cunosc, așa că atunci când vom ajunge acolo, îmi voi pune șapca ta și tu te vei prezenta ca fiind Einstein și vei ține prelegerea,  a continuat acesta.

La sala de conferințe, șoferul a ținut prelegerea lui Einstein fără nici o greșeală. Când a terminat, a vrut să plece, dar unul dintre profesori l-a oprit și i-a pus o întrebare foarte dificilă. Scopul întrebării nu era să acumuleze cunoștințe, ci să îl stânjenească pe ”Einstein”.

Soferul s-a gândit puțin , apoi a replicat profesorului : Răspunsul la această întrebare este atât de simplu! Sunt surprins că trebuie să mă întrebați pe mine. De fapt, ca să vă arăt cât de simplu este, o să-l rog pe șoferul meu să vină aici și să răspundă la întrebarea dumneavoastră! 

Apoi , șoferul Einstein s-a ridicat în picioare și a dat un răspuns incredibil la întrebarea profesorului 🙂

( Gânduri de dimineață, ed. Viață și sănătate)

sursă foto

2 gânduri despre „O dimineață veselă cu Einstein

  1. Nu stiam anecdota, ce simpatica e!

    • M-am amuzat ca tocmai ce postasem articolul și cel mic vazând poza cu Einstein ma întreabă : este Einstein sau vreun sofer fals? :)))) Eu nu-i pusesem istorioara și i-am zis : de unde stii tu??
      Îi povestise tati în urmă cu câteva zile :).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s