ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Povești din Pădurea Muzicală împletite cu meloterapie, joacă și un concurs minunat

51 comentarii

Suntem înconjurați de sunete – plăcute, dulci, frumoase ce te îmbină la visare , ce îți umplu sufletul de energie  sau de altele stridente, tari ce te fac sa-ți dorești să porți în permanență dopuri în urechi. Vrem nu vrem, le auzim pe toate.

Și ne gândim acum la muzică. Ea face parte din viața noastră. Suntem diferiți și ascultăm genuri muzicale diferite. Dar, cred și de fapt studiile arată aceasta, educația muzicală începe din pântecele mamei.  Vei asculta ș-ți va plăcea să asculți ceea ce ți-au oferit părinții în copilărie.

Tot auzim despre importanța muzicii clasice și unii ar spune că e doar un moft. Și totuși s-a dovedit că nu e un simplu moft, ca muzica clasică înseamnă de fapt meloterapie.

În urma studiilor, s-a constatat că :

  • Utilizarea fundalului sonor de muzica clasică pe perioadele de învățare (la gradiniță  sau acasă) poate creste IQ-ul.
  • Copiii care sunt expuși muzicii de calitate încă de la vârste foarte mici,  au rezultate foarte bune la testele de inteligenta.
  • Copiii mici care iau lecții de muzică,  au șansa de a avea o memorie mai buna comparativ cu cei care nu sunt duși la astfel de lecții.

Sunt sigură că fiecare copil îndrăgește un instrument: dacă nu-i va plăcea chitara, va fi atras de pian sau de flaut sau de trompeta :).

Când erau foarte mici, ursuleții îndrăgeau enorm desenele Classical Baby. Erau preferatele lor. În surdină , le puneam să asculte și cd-uri cu muzica clasică ( erau cumpărate parcă cu revista Superbebe, nu mai tin bine minte). Acestea erau prelucrate, fiind  însoțite si de zgomote familiare: zdrăngănit de jucărie cu bile, gângureli de bebeluși, sunete de clopoței, râsete de copii. Ursulețul mic A. adormea doar pe cântece de leagăn.

Un articol  tare frumos despre importanta muzicii în viața copiilor, vă invit să citiți pe Itsy Bitsy aici.

Toamna trecută am fost cu copiii la Centrul de sănătate Podiș ( în județul Bacău). Ei, acolo, cât era ziua de lungă, se auzea în toată clădirea muzică : instrumentală, clasică. Și nu vă gândiți că era obositor, dimpotrivă, îți crea o stare de bine. Îți liniștea creierul ,  sufletul și chiar liniștea durerile sau măcar te ajuta să nu te mai concentrezi asupra lor. Tot atunci am aflat mai multe și despre meloterapie. Dumnezeu a creat muzica cu un scop, dar în timp, oamenii au pervertit acest scop, transformând muzica în ceea ce nu ar trebui să fie.

Am fost foarte impresionată de experimentele făcute de japonezul Masaru Emoto. Bine, munca lui de cercetare a mers foarte departe ( după părerea mea mult prea departe 🙂 , dar era incredibil să vezi cum particulele de apă  formau structuri geometrice superbe în timp ce se auzea o muzică clasică . Găsiți filmulețe pe youtube și alte informații pe internet despre experimentele lui.

De exemplu, efectul Mozart și cel al muzicii rock. E important ce muzică ascultă copiii nostri, nu-i așa? 🙂

sursă foto

V-am povestit de multe ori, dar așa, pe rând , despre cărțile ” Povești din Pădurea Muzicală” de Cristina Andone. Astăzi, vreau să strâng informațiile despre acestea într-un singur articol pentru a fi mai ușor de găsit.

 Povești din Pădurea Muzicală este de fapt o colecție de 8 cărți, însoțite de cd-uri cu muzică clasică, ce a fost creată pentru a-i face pe cei mici, dar și pe cei mari să îndrăgească muzica clasică, să aibă o perspectivă nouă asupra acesteia.

În aceste cărți, personajele principale , adică compozitori muzicali celebri iau forma unor spiriduși jucăuși și veseli. Ei locuiesc într-o Pădure fermecată și îi invită pe cei mici să ia parte la o aventură muzicală de neuitat.

Spiridușii sunt așa de diferiți ,așa cum și copiii sunt unici, deosebiti și speciali.  Poveștile sunt împletite cu joacă, imagini de vis, acorduri de muzică, sunete de animălute, parfum de flori, arome de prăjituri și ce vreți voi să vă mai imaginați.

Noi am făcut activități tare frumoase inspirate din aceste cărți și de asemenea, pentru a-i atinge pe compozitori, i-am adus la viață, modelându-i din argilă polimerică. Am stat la povesti cu ei, i-am scos afara la joacă. Treptat, am reluat aceste cărți,am ascultat din nou și din nou cd-urile , în care regăsim arii celebre din opera acestor compozitori.

Haideți să vedeți aventura noastră din Pădurea Muzicală alături de  spiriduși și prietenii lor. Fiecare compozitor spiriduș are un prieten drag și apropiat – un animăluț.  Eu vreau să grupez aceste cărți în funcție de anotimpul ce mi se pare că li se potrivește cel mai bine ( voi puteți să-i asociați cu ce anotimp doriți ). Veți accesa linkurile și veți fi conduși spre activitatea ce am facut-o noi. Cărțile pot fi achizționate, accesând linkul menționat mai sus .

Alte idei minunate inspirate din aceste cărți , puteți citi si pe blogul Mic atelier de creație aici.

VARA

Vom face cunoștință cu Bethoveen și Mozart.

 Bethoveen și furtuna de sunete

Bethoveen, plin de enrgie, gata oricând să facă să explodeze pădurea de sunete, bucurie și armonie. Prietenul lui este puiul de leu Ludwig.

Mozart și curcubeul muzical

Vesel, gata oricând să-i ajute pe cei din jurul lui – așa este spiridușul Mozart. Și cine aduce culorile înapoi? Mozart si muzica lui !

Prietenul lui- iepurașul Allegreto

TOAMNA

Ne vom întâlni cu Bach și Chopin.

Bach și orga fermecată

Vom învăța să fim harnici și chibzuiți de la Bach și prietenul lui credincios, ariciul Sebastian.

Chopin și balada stropilor de ploaie

Este o carte pe care noi am citit-o, dar nu am stăruit foarte mult asupra ei.

Chopin este artistul melancolic, visător și timid. Poate tocmai de aceea are un prieten parcă ireal ca și el – unicornul Vis.

IARNA

Ceaikovski și dansul notelor de argint

Ne vom încălzi la un ceai cu Ceaikovski, vom sta la gura sobei și vom asculta povești. Vom privi fulgii de zăpadă și ne vom imagina ca dansează doar pentru noi.

Muzica lui este preferata noastră.

PRIMĂVARA

Natura reînvie și noi îi vom cunoaște pe Vivaldi și Strauss.

Vivaldi și cele patru anotimpuri

Ambițios din fire, Vivaldi va înțelege ca natura are cursul ei firesc, ca toate anotimpurile sunt importante, că nu doar ceea ce-i place lui este agreat și de cei din jur. Veverița lui Vivi, va învăța aceeași lecție ca și el.

Strauss si valsul trandafirilor de mai

ȘI toți prietenii spiriduși se reîntâlnesc într-o carte cu o Poveste de Crăciun.

Dacă vă plac aceste figurine, detalii despre ele găsiți aici.

Ei, pentru finalul articolului ( sper să-l fi citit cu plăcere și sa nu vă fi părut prea lung), am lăsat doua surprize .

Eu am scris articolul dimineața , dar pe la prânz , creatoarea spiridușilor, Cristina Andone ne-a oferit pentru cititori o surpriză mare, mare!!  Așa că vor fi 3 :).

Una dintre ele, o veți găsi pe pagina scriitoarei  Povești din Pădurea Muzicală Deja ni se arată puțin câte putin din minunata carte ce va apărea în curând. Și despre cine credeți? Despre iubitul nostru compozitor român George Enescu. O așteptăm cu sufletul la gura! și cu mare nerăbdare.

Cea de-a doua surpriză vine de la ursuleți și mămica lor. 

Vrem să vă oferim în dar o carte , o figurină compozitor și animăluțul acestuia.  De ce?Pentru că vrem ca și un alt copil să aibă parte de bucuria muzicii clasice, de atingerea unui spiridus, de o particică din colecția aceasta.

Și noi îi vom trimite la voi pe Bach cu cartea sa și împreună cu prietenul său,  ariciul Sebastian ! 🙂 

Ce-a de-a treia: autoarea Cristina Andone ne-a pus la dispoziție două seturi complete cu autograful ei și al celor doi mici eroi din carte ( Thea si Sashi)!  Asa de mult ne-am bucurat pentru voi!!

Cine vrea să primească premiul nostru și premiile oferite de Cristina Andone , să lase un comentariu în care să ne spună cum crede că ar putea aduce muzica frumoasă în viața copiilor. Ce metode ați folosi?

Și dacă vă face plăcere, distribuiți acest articol și prietenilor voștri.

Puteți să vă înscrieți începând de azi, 14 august până la data  de 1 septembrie, seara.

Zile pline de muzică, culoare și veselie să aveți! 🙂

51 de gânduri despre „Povești din Pădurea Muzicală împletite cu meloterapie, joacă și un concurs minunat

  1. Eu în afară de faptul că i-am pus pur şi simplu muzică, alte activităţi n-am mai făcut. Am mai mers cu ea la diferite cursuri stil „learn with music” dar nu a fost foarte încântată. Cred că, totuşi, nu are o afinitate prea mare faţă de muzică, de altfel, am şi remarcat că nu prinde repede cântecele sau liniile melodice. Iar când i se pune pata pe câte un CD îl ascultă la nesfârşit până ameninţ că i-l arunc pe geam : )) Însă acum a crescut şi deja se vede înclinaţia spre alt gen de muzică. În continuare ascultă Zurli şi Cleopatra Stratan şi câteodată Cutiuţa Muzicală însă se vede că a început să îi placă şi muzica pop actuală. Asta e, ce să facem, ne adaptăm şi noi părinţii din mers 🙂

  2. Ne place foarte mult colectia! Fetele sunt foarte…muzicale, fac amandoua balet si aceasta pasiune le-a dezvoltat si gustul pentru muzica clasica, asa cum speram. De asemenea, fetita cea mare, Maya, canta la pian si in curand o va urma si mezina, Ayana, caci o tot urmareste si apoi canta si ea… 🙂 Le place si muzica moderna insa si muzica simfonica si ariile celebre de opera…pe care danseaza balet prin casa. 🙂 Multumim pt ocazie! Noua ne lipseste Vivaldi din colectie si suferim dupa anotimpurile sale insa daca vom castiga aceasta carticica, o vom darui unor frati care vor profita din plin de ea. 🙂

  3. Puterea exemplului. Până a ajunge să aibă preferințele lui, va asculta ceea ce asculți tu, ca părinte, sau cine stă cu el. E de la sine înțeles că dacă tu asculți manele, și el va asculta același gen. Nu este neapărată nevoie să-l ții țeapăn să asculte muzică clasică, ci o poți pune, ca muzică de fond atunci când el face alte activități. În primii ani de viață alegerile aparțin exclusiv părinților. Asta este părerea mea. Revenind la colecție, noi o avem completă, dar dacă ar fi să câștigăm acest exemplar oferit de tine, l-am oferi altcuiva.

  4. Asculta ce ascultam si noi. Si merge la lectii de pian acum.

  5. Metoda pe care o folosesc pentru a aduce muzica in viata copilului meu este iubirea.

  6. Buna ziua! Suntem foate incantate de proiectul Povesti din padurea muzicala! Felicitari tuturor pentru munca depusa! Ar fi minunat daca ne-am completa colectia de carti cu figurinele eroilor din minunatele povesti! Fetita mea asculta muzica pentru copiii pe net interpretata de copii; dar preferential ramane GURINEL TV- un post de televiziune de la Chisinau care lanseaza si promoveaza micile talente, este o sugestie, daca imi permiteti.

  7. Larisei ii plac mult de tot povestile si de abia asteptam noua aparitie, de asemenea orice concurs ce este insotit de o figurina de-a ta nu il putem rata desi noi avem toata colectia si cel mai mult l-am citit si recitit pe Bach, Larisei ii place mult. Noi ascultam muzica clasica in varianta antrenanata, adica doar parti dintr-o sinfonie, sau interpretari ale lui Andre Rieu, mergeam des la Liceul de arta la recitaluri.

  8. Eu le-am pus cd-uri cu muzica clasica,le- am povestit despre viata compozitorilor, amvcumparatvo pianina pe care sa exerseaza sunetele.

  9. Multumim pt concurs! Copiii mei asculta cu placere CD-urile din colectia Povesti din padurea muzicala. Si, pornind de la aceste minunate selectii, am inceput si noi, parintii, sa ascultam mai multa muzica clasica.

  10. ce frumoasa initiativa,cum sa nu ma alatur si eu in speranta ca poate primim premiul?? 🙂 Muzica pentru noi inseamna muuult,eu si sora mea am fost la scoala de muzica si mi-am dorit mereu sa dau mai departe acest „virus” si copiilor mei. Am trei copii foarte sensibili la muzica,pe prima fetita inca din timpul sarcinii am „pregatit-o” punandu-i mult mozzart in timpul zilei iar apoi dupa ce s-a nascut si a inceput perioada mai fragila cu colicile se linistea pe „Elvira madigan” si adormea linistita! pe la un an jumate fredona melodii bine si avea ureche muzicala,retinea ritmul si cand ceva ii placea canta de fericire 🙂 Acum e balerina si iubeste „Lacul lebedelor”!A doua fetita iubeste muzica si ea dar ea se manifesta mai mult dansand,insa tot asa are ritm si iubeste sa cantam impreuna. Bebele nr.3 este inca mic (4 luni) dar nimic nu il bucura mai tare ca momentele in care il tin in brate si ii cant. Concluzia mea? Muzica nu e doar o terapie care ajuta,e ceva ce ar trebui sa faca parte din viata oricarui copil,va ajuta enorm la dezvoltarea lui ca adult! Vad atat de clar asta la copiii mei chiar daca sant atata de diferiti ca si personalitate,pe toti ii ajuta intr-un fel sau altul! Cantecele simple si lente cantate de mamica seara aduc un somn plin de liniste si pace,vocea calma asigurandu-l pe bebe de siguranta si liniste,noi le cantam copiiilor seara,dupa ce citim povesti si adorm asa de usor si impliniti, le cantam pe masina si canta si ei cu noi si asta aduce un plus de distractie intotdeauna. Alt mod fain mi se mai par concertele de muzica clasica unde un copil de pe la 3-4 ani in sus ar trebui sa merga si sa poata vedea orchestra,dirijorul,sa poata invata instrumentele,pentru noi e un prilej de mare mare bucurie! Era si un cantec „oare nu-i si muzica una dintre minuni,care-aduna-n calea sa numai oameni buni”,eu asa si cred,muzica te formeaza ca om,face parte din cultura,inteligenta si valorile unui om!

  11. Un minunat concurs, mult asteptat…adevarul este ca copii incep sa indragesc muzica de calitate la inceput prin imitare…parintii ascultind si copii sunt nevoiti virînd ne-vrînd deoarece urechiusele lor sunt atit de ascutite încit imita totu…asa a fost cu fetita mea…la inceput prin ascultarea muzici pe urma prin dibacia miinilor aducind aceleasi suntete…..venind cel mic pe lume nu sa lasat mai prejos ca surioara incercind sa o imita ba mai mult sa-si puna dorinta arzatoare sa o intreaca…pt mine ca mama singura am o bucurie nemasurata vazindu-mi copii cu astfel de talente…stiu ca prin muzica buna mintea copilului devine mai agera…serile sunt linistitoare, purtate pe culmi de basme…speram sa poposeasca si in casa noastra una din caritle acestea minunate cu spirindusul ei…chiar ne dorim sa avem tot setu si desigur acompaniata de mascota fiecarei carti…ne tinem puminii si dorim mult succes tuturor concurentilor.. 🙂

    • Noi ascultam sau vizionam Lacul lebedelor…..merg la cursuri de balet si multa muzica baroca….cam atat. Incerc si pe viitor sa le introduc si alti compozitori, iar aceasta colectie mi se pare geniala. Multumim.

  12. Şi înainte de a se naşte şi după, Mathias a avut ocazia să aculte muzică, de la cea clasică, la cântecele pentru copii sau cele de leagăn pe care i le cântam pentru a adormi, iar acum are propria lui colecţie de cd-uri de la Mozart şi Bethoveen, la Gaşca Zurli şi Itsy Bitsy. 🙂 Participăm de aproape doi ani la programul Learn with Music şi avem foarte multe instrumente în casă cu care se joacă foarte des. Mulţumim pentru concurs şi premiile deosebite!

  13. Ce frumos concurs! Multumim! Cand baiatul meu era mititel, mititel (acum are aproape cinci anisori) am avut perioade intregi in care ii puneam muzica clasica (am niste cd-uri speciale pentru bebelusi si copii), Apoi am avut perioade bune in care i-am cantat eu tot felul de cantece pentru copii. Apoi am ascultat cantece pentru copii. Api a inceput si el sa cante! Cumva, am pierdut din aceste obiceiuri la cel de-al doilea copil. Desi ascultam muzica si avem si mai multe instrumente muzicale, concursul imi aminteste ca pot face mai mult :). Copiilor mei le place muzica! E timpul sa caut cd-urile de la aceste frumoase carti (nu le avem pe toate, cred ca vreo 5) si de asemenea sa incepem sa citim cartile.

  14. Confecționăm instrumente muzicale și cântam!

  15. Buna! din cat am citit sunt minunate cartile, abia astept sa luam si noi colectia, si sa apara cea cu George Enescu :). noi ascultam muzica des, cand era bebelus ii puneam muzica clasica, acum ascultam si ,muzica pt copii (avem 2 ani si 5 luni. Iar de indata ce vom avea colectia vreau sa facem activitati inspirate de la voi si de la Camelia :).Am uitat sa mentionez ca e foarte atrasa de instrumente muzicale , canta cu tati la chitara, si ii place sa il acompanieze pe tati cu muzicuta :))

  16. E minunat ca vreți să împărtășiți și cu alți copilași bucuria acestor minunate povesti și figurine 🙂
    Deocamdată bebelul meu e miculut, dar a ascultat cu drag muzică clasică, în câteva rânduri… În momentul de față suntem la etapa în care ne plac cântecelele vesele, cu arici, pitici, rațe și alte mogâldețe:))) E o activitate pe care o facem zilnic, cântam și vizionăm videoclipuri cu dragile personaje. Avem deja preferințe și ce e mai frumos e ca știe deja să facă diferența între cântecelele cu care adoarme și cele pe care le asculta când ne jucam și suntem activi. Ne-am bucura să începem și noi în curând incursiunea în frumoasa ‘Pădure muzicală’ și să ne jucam și noi cu dragii spiriduși!
    Mulțumim pentru inițiativă și multă baftă pe mai departe în realizarea frumoaselor figurine!!!

  17. Buna ziua!
    Eu sunt profesor de limba romana la Colegiul National din Iasi si la lectiile de literatura imi place sa imbin mai ales studiul poeziei cu muzica, de la clasa a V-a pana la a XII-a, de cate ori am ocazia. Astfel ii provoc pe copii si adolescenti sa gaseasca anumite conexiuni intre ideile pe care le transmite un text poetic si respectiv trairile pe care le transmite un fundal muzical clasic, pe care eu il selectez in prealabil. Citim poezia si ascultam fragmentul muzical in acelasi timp, apoi facem schimb de idei si le notam pe cele mai interesante, pentru a obtine o interpretare originala a poeziei si astfel ne extindem si orizontul cultural in domeniul muzicii clasice. De asemenea, mergem impreuna la spectacole de opera, balet si la concerte la filarmonica, iar pentru ca suntem din Iasi, avem multe manifestari culturale de calitate din acest domeniu.
    Fetita mea are 7 ani si de la 5 ani merge la opera si la teatru pentru copii, dar opera este favorita, deoarece Teodora canta si la pian, unde e ajutata de bunica ei care are studii in domeniu si exerseaza la pianina de acasa pentru lectiile de la un club de muzica clasica pe care il frecventeaza, face dans sportiv si are o sursa de inspiratie muzicala in tatal ei, care este dirijorul corului Operei Nationale Romane din Iasi. Ne uitam impreuna la inregistrari ale spectacolelor inainte de a merge la opera, eu ii explic subiectul, iar cand ajungem in sala, savuram muzica. Deocamdata preferatele ei sunt opera La Traviata, de G. Verdi si baletul Giselle, de A. Adam.
    Muzica este o experienta prin care invatam mereu sa descoperim si sa ne bucuram de frumusetea vietii.

  18. Si fetitele noastre sunt destul de muzicale si iubesc muzica clasica, crestina si binenteles cea de copii. Noi obisnuim sa ascultam muzica pe fundal in timp ce ne jucam, sa cantam si sa dansam pe muzica, si sa invatam cantecele, Si eu cred ca parintii au o mare putere in a influenta de timpuriu gusturile muzicale a copiilor si pasiunea pt muzica 🙂
    Avem doar 6 din cele 8 carticele din colectia Povesti din Padurea Muzicala, si tare ne-ar placea sa ne completam colectia, caci fetitele iubesc spiridusii. Ce sa mai spun de figurinele lui Coca, pentru care avem o lista luuunga de asteptare 🙂
    Multumim de concurs si de surprize!

  19. Multumim mult pentru concurs! Fetitei mele ii place foarte mult muzica. Ii plac mai multe genuri de muzica, de la melodii gen cutiuta muzicala, lacul lebedelor, andre reiu, pana la muzica pop. Din toamna mergem la cursuri de chitara.
    Sunt minunate figurinele.

  20. Asculta ce ascultam si noi. Si a mers pentru 2 ani si la lectii de pian .Apoi a cerut sa faca o pauza, dar sper ca din primavara sa incepem din nou.Are si o melodie preferata Havanaghila, si asculta cu multa placere interpretarile lui Andre Rieu.
    Multumim frumos de concurs ! Noi ne inscriem pentru Andreea ,nepotica mea dansatoare de 2 ani si 7 luni.

  21. Sunt atat de frumoase cartile si figurinele, te admir ca esti foarte talentata, si ai timp su energie sa ii inveti atatea pe copii. Noi ascultam mai mult muzica in masina, primul lucru cand urcam e sa pornim cd player-ul. Fetelor le place mult muzica, si le place sa cante. Ne-am dori si noi cartea, dar mai ales ca e impreuna cu figurinele, care sunt foarte frumoase!

  22. Muzica e parte integranta a vietii nostre, de fapt, cred ca bebelusii vin cu un cantec pe care il scot din inima parintilor. Cel putin, la mine asa a fost, am improvizat cantecele pentru toti cei trei copii, chiar daca acesta nu e talentul meu. Cati adora muzica, la ea totul trebuie facut „cu cantec”. S. iubeste muzica clasica: cu ea a fost obisnuit de bebelus, dar s-a indragostit si mai mult de ea datorita Povestilor din padurea muzicala, si spun asta cu toata sinceritatea, nu ma asteptam sa aiba atata impact in viata lui. Am ramas absolut surprinsa de cat de mult i-a indragit pe spiridusi. Cristinei Andonei, Cameliei si tie, Coca, trebuie sa va multumim pentru ca i-ati adus in casa noastra. Favoritul lui e Beethoven 🙂 Lui F., clar, ii place pianul mai mult decat oricare alt instrument. Concursul e superb, multumim mult! Raluca Manea

  23. Chiar frumos concursul… de premii nu mai vorbesc! Multumim pentru initiativa.
    Cum sa aducem muzica frumoasa in viata copiilor? Pai, copiii invata ceea ce traiesc,nu? 🙂 Cred ca ascultand impreuna cu ei un anumit gen muzical cu siguranta vrem/nu vrem le influentam preferintele. Si fetita mea face balet si este familiarizata cu muzica clasica. Mai nou ascultam si acasa. Ne place, ne linisteste.
    Cand am ascultat impreuna pentru prima data Anotimpurile lui Vivaldi am incercat sa le explic copiilor intentia compozitorului de a atribui fiecarui anotimp cate o melodie reprezentativa. Dupa cateva zile, intr-o seara, inainte de culcare, am dat drumul cd-ului , iar David, baietelul meu de 5 ani, mi-a spus ca Vivaldi este compozitorul lui preferat. 🙂

  24. Pingback: Câștigătorii cărților din concursul despre recenzii | ursuleți năzdrăvani

  25. Noi ascultam muzica cat mai mult..si clasica ( favorita sotului si a mea) dar nu numai. Copiii prind din mers muzica ascultand-o zilnic si recunoscand-o ulterior in diferite locuri.

  26. Iubind mai mult folclorul l-am indrumat sore orga dar deja de la a II a lectie a renuntat din plictiseala ,la 6 ani este foarte energic nu are rabdare.
    Dar nu ne oprim aici ,vom mai incerca

  27. Fetitei mele si mie ne plac foarte, foarte mult Povestile din padurea muzicala. Ele au ajutat-o mult pe fetita cea mare sa fie atenta la sunete si sa exprime cum le simte. Am ramas uimita cand mi-a spus despre un cantec pe care il ascultam cu totii ca suna „limpede”- si am facut repede legatura cu textul din Ceaicovski si dansul notelor de argint! Noi avem aproape toata colectia si deja cartile au adus multa frumusete in viata noastra, dansul, linistea cand se asculta muzica, frumusetea vorbirii, insa ni le-am dori si pe cele care ne lipsesc! Multumim pentru concurs!
    Mariana Dinu

  28. Am insuflat dragostea copiilor pentru muzica inca de la varste foarte mici, prin auditie de cd-uri , vizionarea de spectacole muzicale, concerte de muzica clasica, spectacole de balet. Fetita cea mare studiaza pianul de 2 ani iar cea mica de 1 an.

  29. Ce frumoase cărți! Mulțumim pentruco concurs ! Copiii asculta in mare parte ceea ce ascultăm noi! Băiatul a fost la un curs de muzica dar nu ne-a plăcut felul de abordare a personalului de acolo, ascultam muzica acasa, pe masina si avem cateva instrumente muzicale acasa. Din toata colectia avem doar Motzart si curcubeul muzical, recent ne-am intors din concediu si am fost la un muzeu de ceara unde l-am văzut si pe Motzart, foarte încântați am fost.

  30. Felicitari pentru concurs !

    Sunt bunica unei minunate printese de 18luni – jumatate alsaciana, jumatate romanca si care nu vorbeste inca – dar danseaza si canta la pianul mamei . Din fericire , am ajuns la timp in lumea fermecata a Micului Atelier de creatie – si acum aici , pentru a construi pas cu pas , alaturi de adevarati profesionisti , partea de educatie in limba romana a nepotelei noastre . Activitatile voastre – recenzii pentru carti, concursuri, impartasirea modului in care va educati copiii – reprezinta pentru mine un FAR , a carui lumina imi indica drumul pe care si eu imi doresc sa il construiesc ( chiar de aici, din departare- dar cu multa dragoste ) atat cat imi vor permite si parintii – pentru E.
    Va multumesc si va doresc tot binele din lume !

  31. Ascultam acasa, in masina, mergem la spectacole muzicale, cunoastem toate melodiile desenelor animate. Avand diverse jucarii electronice, pianina, tobe, chitara, avem parte si de spectacol din partea lui Luca! Ne place muzica!

  32. Buna ziua! Ne alaturam si noi acestui minunat concurs.Sotul meu are un magazine de instrumente musicale si de fiecare data cand ajungem pe la magazine,am observant ca baietilor le plac pianul si toba. Cel mare vad ca e atras de pian si de aceia intentionez sa cumpar toata colectia. Multumim pentru concurs!

  33. Muzica face parte din viata mea si implicit si a copilului zilnic.Parintii si fratele meu mai mare cantau: tata si fratele la chitara, mama voce si asa am crescut si eu indragind muzica.La randul meu am cochetat cu pianul si am cantat la cor.Asa ca si copilului i-am pus muzica si i-am cantat de cand era in burtica.Cand a mai crescut un pic i-am pregatit o „partitura” de pian speciala: am lipit buline colorate pe clapele orgii mele mai vechi si apoi tot cu buline colorate am pregatit partitura.A fost prima introducere in lumea notelor muzicale.De curand am cumparat carticelele Cristinei Andone pe care de-abia asteptam sa le exploram impreuna.Ne lipsesc doua dintre ele dar sper sa se reediteze.:)In final as vrea sa impartasesc cu voi credinta mea personala si anume aceea ca Dumnezeu dupa ce a spus „Sa fie lumina”, a spus „Sa fie muzica” de aceea a reusit sa creeze asemenea minunatii.:)

  34. Ioanei i-am pus muzica clasica la somn de cand era bebe. Si Cutiuta muzicala cat era treaza. Sau ii cantam/fredonam eu cantece de leagan si nu numai de cate ori era agitata, pana se ruga taica-su sa ma opresc, ca n-am voce deloc si mai si falsez.
    In anii copilariei ei mici, eu scriam o lucrare de grad si, singurele mele momente de relaxare se rezumau la ascultat muzica. Rock, in general, dar si blues, folk, clasica sau baroca. Ioana, petrecand tot timpul cu mine, a fost expusa astfel, la Pink Floyd, Led Zeppelin, Joan Baez, Bob Dylan, dar si la Chopin, Mozart, Beethoven sau Vivaldi. Iar cand evada din mediul asta si cobora in casa la bunica-sa, dadea de Clayderman pe care bunica il avea ca fundal sonor in cabinetul ei medical, pe durata consultatiilor.
    Apoi, pe la 5 ani, am dus-o la primul spectacol din viata ei: Pianul calator ajunsese la noi in oras. Am stat doar la prima parte a spectacolului, pt ca nu am vrut sa-i fortez rabdarea. A urmat in fiecare an Seara Celibidache, spectacol sustinut de elevii Scolii de Arta din oras la finalul fiecarui an scolar. Sau concertele de rock de la festivalurile din oras, la care am expus-o doar pe durata scurta, din cauza volumului foarte ridicat al muzicii. Si recitaluri de muzica populara de la diverse spectacole din centrul orasului. In mai am fost cu ea la niste investigatii medicale la Iasi si l-am prins pe Goran Bregovic in concert extraordinar la Palas, concert la care, pt prima data, Ioana a dansat si s-a simtit extraordinar, pt ca altfel, la concertele in aer liber e cam incarcata din cauza volumului sunetului si a aglomeratiei.
    Intr-o zi, a auzit la desene animate de opera si m-a intrebat. I-am explicat in treacat, fara detalii sau fara a manifesta eu entuziasm. Dupa un scurt timp, mi-a cerut sa o duc si pe ea la un spectacol de opera. Astfel, pe 21 sept avem bilete la balcon la premiera operei Carmen la Iasi. 🙂
    Ioana asteapta cu mare nerabdare!

  35. Si noua ne place muzica, ascultam toata ziulica aproape toate genurile, insa prefera cele interpretate de copii si cele de la radio.

  36. Noi am introdus muzica inca de la venirea acasa. Muzica clasica, in surdina pentru a stimula creativitatea. La noi in casa muzica esta variata, sa vedem spre ce gen se va indrepta o data cu inaintarea in varsta si independenta 🙂 deocamdata are 2 ani 🙂

  37. 🙂 cat a fost bebelus a ascultat zilnic muzica clasica….acum la trei ani asculta cantecele copilariei dar cand e vreme rea si stam in casa pun in surdina muzica clasica in special cea pe care o asculta cand era bebe si o recunoaste 🙂 zambeste si uneori fredoneaza …isi doreste sa cante la pian asa ca la anul daca dorinta persista vom depune tot efortul sa-i indeplinim dorinta …

  38. Avem două dintre cărți, și sper ca în timp să completez toată colecția.
    Despre muzică… am început cu – normal – cutiuțele muzicale. Fiecare vârstă are nivelul ei de înțelegere, și am trecut apoi treptat la folk, rock, dar și clasică, în perioada preșcolară când amândoi mergeau la cursuri de dans. Acolo a intrat și latino în viața noastră.
    Ascultăm ceea ce simțim, nu ne-am fixat un scop. De multe ori caută ceva mai „lent”, potrivit atmosferei de lucru.

    Ce mă bucur enorm… că ne-am potrivit gusturile, și încă nu avem probleme de intoleranță muzicală în familie.

  39. Ce concurs minunat! ….Nu cred ca este cineva care sa nu iubeasca muzica,sincer….eu am ascultat-o dintotdeauna, ori ca citeam,ori ca invatam,ori pur si simplu in timp ce faceam diverse activitati prin casa.La fel se intampla si de cand il am pe David,la noi merge acasa muzica non-stop , de la cea clasica, la cea pt.copii (din cutiuta muzicala in lb.romana/ learn with music in lb.engleza/ si cantecele de copii in lb.maghiara) ,ritmica, instrumentala ,etc., dar si muzica retro sau ambientala care imi place mie :). Intentionez chiar in anul ce urmeaza sa il dau la cursuri de pian, nu stiu care va fi reactia sa vis-a-vis de asta, dar astept cu nerabdare oricum momentul 🙂 Multumim foarte mult pentru acest minunat concurs si asteptam cu nerabdare tragerea la sorti!

  40. Responsabil de preferințele muzicale ale celui mic e tatăl lui. Ii pune orice fel de muzica și drept urmare copilul dansează cam de când a început sa meargă. Muzica i n mașină, la TV, pe tableta și telefon.. Cred ca asta e rețetă de succes!

  41. ce concurs minunatt!!! Eu nu prea le am cu muzica dar sotul meu a cantat de mic in orchestra la biserica. Acum la lauda si inchinare. mi-am dorit mult ca copii mei sa mosteneasca pasiunea pentru muzica si sunt fericita sa vad ca le place muzica. In fiecare seara avem timpul de familie unde cantam ( tati ne canta la chitara) iar Eunice(2,5 a) e inebunita!!! ii place la maxim, canta si ea toata ziua prin casa, la biserica partea preferata e lauda si inchinarea. Vreau in casa noastra sa rasune imnuri de bucurie si multumire catre Creator!! De la El vine muzica, lauda, si vrem sa il onoram cu vocea noastra. Ma bucur ca talentul sotului se transmite si in copii. Cand eram inarcinata ascultam mukta muzica clasica, chiar si acum le mai pun in timp ce se joaca.:) Multumim de concurs!!

  42. Pentru ca fetitele mele sa indrageasca muzica am cantat. Pur si simplu–am cantat. Am cantat de cand erau in burtica. Am cantat leganandu-le in brate, adormindu-le, trezindu-le, facand baita. Acum , fiind mai maricele, incerc sa completez orele de lectura cu ore de ascultare a muzicii. De exemplu, citind povestile 1001 de nopti le pun pe fundal muzica lui Rimsky-Korsakov (Scheherazade). Apoi rog sa” deseneze” muzica. Sa asculte cu atentie daca e trista sau vesela muzica, daca e rapida sau lenta si sa inventeze propriile povesti.

  43. Sunt incantata de jucariile muzicale,asociem fiecare jucarie cu un fruct sau leguma, apoi incercam sa descifram notele (fructele ) folosind jucariile muzicale. Exista multe moduri de a aduce muzica in viata copiilor nostri atat acasa cat si la scoala.

  44. Ma bucur foarte mult de initiativa voastra. Si piticilor mei le place muzica. Iosif fredoneaza de fooooarte mult in timp ce se joaca iar inainte de a adormi, de fiecare data. Iar Timotei e innebunit dupa chitara cand o vede, iar cand i se canta e cel mai fericit. Lui Iosif ii mai place sa asculte Andre Rieu. Ii mai plac instrumentele (tobe, pian, trompeta). Ne.ar placea sa studieze un instrument. Vrem sa insuflam in viata copiilor nostri dragostea pt muzica buna cantand impreuna cu ei, punandu.le muzica buna ca background in rimp ce se.joaca.

  45. Noua parintilor ne place muzica, asa ca am ascultat inca din timpul sarcinii multa multa muzica (Rock, Clasica, Raggae, etc). S-a nascut pitica si faptul ca ii puneam Baby Mozart imi dadea mie senzatia ca doarme mai bine. Apoi am fost surprins placuta cand pe la 4 luni a fost fascinata de un concert de muzica Jazz. De atunci am ascultat la greu Jazz. Nu prea ii pun muzica pentru copii, las muzica pe care o ascultam si noi, e diversa, in functie de zile si de chef, uneori ascultam rock, alta data clasica, alta data jazz. Stiu clar ca-mi doresc sa cresc un copil care sa iubeasca muzica buna, sa stie sa o recunoasca. Daca va face un instrument sau nu, inca nu stim dar vom vedea peste vreo doi ani.

  46. Multumim pentru concurs! Sotul meu este pasionat de chitara clasica, dar si de muzica folk, astfel ca avem parte aproape zilnic de minirecitaluri. Casa este „impanzita” de instrumente muzicale precum: chitare, vioara, cobza, orga, care sunt „jucariile” preferate ale fetitelor noastre. 🙂 (Florina Smadoi)

  47. Multumim mult pentru ocazia de a castiga aceste carti ca si figurine. Sant orcum pe lista de a le achizitiona, tot datorita recomandarilor tale.
    In casa noastra cam non stop se poate auzi muzica. Cand facem lectii sau facem niste activitati educationale se asculta muzica clasica, in rest niste cduri cu muzica pentru copii in diferite limbi (engleza, franceza, romana, sarba, rusa, greaca). Desea ori si tati da drum la niste muzica care ii place lui cand are de lucru la calculator. El se poate concentra si in timp ce asculta muzica iar copiilor le plac melodiie.
    Si eu cred ca copiilor o sa le placa genul de muzica cu care au crescut.

  48. foarte frumoase cartile. Eu nu am avut ocazia sa cant la vreun instrument nici muzica clasica nu am ascultat, dar imi propun si ma straduiesc sa faca parte din viata noastra. acum am inceput cu pianul cu fetita si asa incet mai prind si eu cate ceva

  49. Pingback: Câștigătorii concursului ” Povești din Pădurea muzicală” | ursuleți năzdrăvani

  50. Pingback: Vrei să cânți la un instrument și nu îți permiți să cumperi unul? | ursuleți năzdrăvani

Lasă un comentariu