Povestea noastra de azi are asa…un iz varatic….pentru ca ceea ce veti vedea voi acum s-a petrecut undeva, pe la jumatatea lunii august…
Inca o data, am pasit curiosi in Padurea Muzicala si de data aceasta ne-am intalnit cu un spiridus temperamentos, furtunos, aventuros si taaare simpatic. Daa, l-am intalnit pe Bethoveen!
Sigur, l-am intalnit in filele unei carti…. citindu-le… iti poti lasa imaginatia sa zboare si iti vine sa canti tare inca de cand auzi primele acorduri din muzica spiridusului despre care va povesteam.
Bethoveen si furtuna de sunete, de Cristina Andone
Si cum stim ca fiecare spiridus ce locuieste in Padurea muzicala are un animalut prieten, de data aceasta l-am cunoscut pe Ludwig, puiutul de tigru cu ochii iubitori si tare curajos.
Fara Bethoveen, PAdurea Muzicala ar fi fost de mult vlaguita de norul plictiselii…
Intr-o frumoasa si calduroasa zi de vara, Bethoveen astepta cu nerabdare concertul din padure…Dar, spre marea lui uimire, se pare ca nimeni nu avea chef de asa ceva…Vivaldi se plictisea si si-a promis ca nu mai iese din casa, Bach raspandea in jurul lui un aer de „lene” :)…
Bethoveen se enerva de-a binelea :
Plictiseala, obosela, ce vorbe goale! Numai oamenii fara vlaga se plictisesc! Lasa ca stiu eu ce le trebuie! Ludwig la ora sapte seara sa avem gata butoiasele cu pulbere!
Spre inserate, asa cum planuise..cerul se cutremura de o salva de tun si exploda intr-o mie de lumini colorate.
Toata padurea se trezi!
La un semn al spiridusului Bethoveen, o furtuna de sunete se dezlantui si toti au fost inviorati de muzica cea puternica.
Muzica lui Bethoveen este triumfatoare….maiestoasa…nu poti ramane trist, obosit…fara chef de viata daca o auzi :).
Si pentru ca l-am indragit tare mult pe acest spiridus, ne-am bucurat sa aflam si mai multe despre el.
Am citit in cartea cea minunata ca: ii plac merele coapte cu scortisoara, ii place sa se catere pe stanci, adora florile de camp si floarea de colt, iubeste sa cante la pian…
Nici noi nu ne-am lasat mai prejos si am vrut sa-i aratam lui Bethoveen explozia de culori din gradina noastra….Dar, inainte, am facut o mica lectie de muzica si un mic joc muzical.
Am modelat din argila notele muzicale din gama Do Major si le-am lipit un mic magnetel ca sa le putem aseza pe tablita magnetica. Am desenat portativul si le-am aratat ordinea lor corecta. Nu era prima data cand desenam notele pe portativ….asa ca a fost o recapitulare binevenita.
D. a compus apoi un mic cantecel si a incercat sa-l cante si la pian :).
Jocul nostru muzical 🙂
Doua pagini din carte sunt dedicate invatarii tempo-ului muzical.
Le-am citit de vreo doua ori si apoi l-am rugat pe D. sa se miste in functie de comanda data : adagio (incet si usor), presto( foarte repede), prestissimo ( foarte, foarte repede).
Ne-am amuzat copios…si D . a retinut foarte multe dintre aceste notiuni muzicale.
SI pentru ca stiam ca lui Bethoveen, ii plac mult florile de camp, dupa cum va spuneam mai inainte l-am invitat in gradina noastra. Cei mici i-au arata fiecare floare…nici una nu a ramas nenumita , nearatata sau nepozata :).
Si, pentru ca stiam ca ii plac si merele, l-am catarat si in copacul nostru cu promisiunea ca la toamna, cand vor fi coapte bine sa ii pastram si lui cateva.
Si cum el este un spiridus tare incanta de nou, A. i-a sugerat sa incerce si niste fructe noi 🙂
Ce baiat nu adora catararile??? Asa ca Bethoveen , care e super incantat de cataratul pe stanci a fost invitat la o aventura pe un morman inalt de lemne….sigur, copiii isi pot imagina orice! Nu a fost o gramada de lemne, ci un munte!! 🙂
Si uite cum ii ajutam si pe cei mici 🙂
Nu-i asa ca ti-a placut, Bethoveen?
Entuziasmat de timpul petrecut alaturi de ursuleti, spiridusul furtunos le-a pregatit si el o surpriza ! O vanatoare muzicala chiar la ei in gradina.
Notele din gama si de pe portativ au disparut…si ei, ca niste detectivi muzicieni trebuie sa le gaseasca si sa le aseze corect pe portativ…. pe locuri, fiti gata…..STAAART!
Daca v-ati distrat alaturi de noi, nu ezitati si haideti si voi in Padurea Muzicala…multe aventuri va asteapta acolo!
septembrie 25, 2013 la 02:20
Superba lectie!
septembrie 25, 2013 la 06:29
Un articol excelent, draga Coca!!!
O joaca atat de frumoasa si de inspirata – imi place cum ati iesit cu Beethoven in natura, cum v-ati catarat, adulmecat fructe noi, cum a compus D. cantecelul la pian!
Te felicit din tot sufletul, cu siguranta micutii tai si-l vor aminti mult timp de acum inainte pe acest spiridus vijelios.
septembrie 25, 2013 la 14:58
Foarte frumos ai prezentat cartea ! Daca eram mai aproape ,nu mai scapai de noi -toata ziua stateam la joaca cu voi !
Minunat!
septembrie 25, 2013 la 15:56
frumoasa lectie de muzica si inca cu aplicatii practice
Pingback: Mozart si curcubeul muzical | ursuletinazdravani
Pingback: Compozitori muzicali- Povesti din Padurea Muzicala | Figurine Fimo by Coca
Pingback: Povești din Pădurea Muzicală împletite cu meloterapie, joacă și un concurs | ursuleți năzdrăvani