ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Vrei să cânți la un instrument și nu îți permiți să cumperi unul?

Un comentariu

Dacă da, am o veste bună pentru voi : Zumon  îți vine în ajutor! Cum așa? Un alt magazin de cumpărat instrumente? Chiar nu ne permitem să cumpărăm unul nou!

Nu, nu vă grăbiți 🙂 – este vorba despre altceva!  Vă voi povesti despre un concept nou la noi în țară, cel puțin eu nu am mai auzit de el.

Povesteam în acest articol despre importanța muzicii în viața copiilor și nu numai , și în viața adulților.

Tot auzim despre importanța muzicii, și mai ales a celei clasice și unii ar spune că e doar un moft. Și totuși s-a dovedit că nu e un simplu moft, că muzica clasică înseamnă de fapt meloterapie.

În urma studiilor, s-a constatat că :

  • Utilizarea fundalului sonor de muzica clasică pe perioadele de învățare (la gradiniță  sau acasă) poate creste IQ-ul.
  • Copiii care sunt expuși muzicii de calitate încă de la vârste foarte mici,  au rezultate foarte bune la testele de inteligenta.
  • Copiii mici care iau lecții de muzică,  au șansa de a avea o memorie mai buna comparativ cu cei care nu sunt duși la astfel de lecții.

Citiți si acest articol cu un interviu acordat profesorului dr. Iamandescu, ce a realizat primele studii de muzicoterapie din România. Am preluat un fragment extrem de interesant:

Orice muzica este eficienta, in mod sigur, dar s-a dovedit ca piesele din repertoriul clasic si romantic activează cel mai mult creierul. Chiar dacă exista asa-numita muzica preferata (unul vrea romanțe, unul vrea rock), exista tomografia cu emisie de pozitroni care arata cum muzica lui Mozart activeaza 99%-100% din scoarta cerebrala. Si, in general, muzica simfonica si de camera activeaza creierul in proportie de 90%, spre deosebire de muzica usoara sau tangoul, de exemplu, care activeaza creierul in proportie de 50%.
Mai mult, nicio muzica nu poate depasi pragul pe care il atinge muzica baroca, de exemplu, ale carei unde sonore au frecvente care se inscriu in zona de activare optima a activitatii cerebrale. Dacă ascultam muzica baroca, neuronii capata un ritm de activitate ciclica intre 8 si 12 cicli pe secunda, ceea ce se întâmplă numai în cazul geniilor! Numai ca geniile îl au permanent, în vreme ce omul care asculta muzica il are doar cat asculta muzica, dar este suficient, pentru ca îmbunătațește memoria. 
Dar ce putem spune despre cântatul la un instrument?
S-a dovedit ca studierea unui instrument muzical aduce beneficii uimitoare creierului, solicitând simultan mai multe regiuni cerebrale decât orice altă activitate intelectuală. Oamenii de știinta au ajuns la concluzia ca simplul cantat la un instrument poate modifica propriu-zis forma creierului si capacitatile sale native, inclusiv din prisma creșterii coeficientului de inteligență, atât in cazul copiilor, cat si al adultilor. Studierea unui instrument muzical este, pentru creier, echivalentul unui antrenament de fitness intens, care lucrează întreaga musculatura a corpului in acelasi timp. Aici puteți citi despre 10 beneficii cognitive ale studierii unui instrument muzical.

Articolul despre Zumon l-am scris cu mare drag, benevol, pentru că știu cine stă în spatele acestei povești frumoase: o familie cu 2 copilași , mari iubitori de muzică și de frumos. Cum a început totul aflați chiar de la ei:

Orice idee se naște dintr-o dorință. Acum 3 ani mi-am dorit foarte mult sa încep sa studiez violoncelul.

Ideea ZUMON.RO a aparut intr-un moment in care, pe cat era de mare dorința mea de a studia violoncelul, pe atat de greu imi era sa inchiriez unul.

Atunci am realizat ca nu poti inchiria un instrument muzical pe care sa îl poti lua acasă dupa ce lectia s-a terminat si să continui să repeti, macar jumatate de ora pe zi. Nici nu mai vorbesc despre achizitia unuia. Nu sunt multi oameni care ar „risca” o astfel de investitie fara sa stie, macar, dacă in cateva luni va mai avea nevoie de el.

Dar daca peste cativa ani copiii mei si-ar dori sa studieze un instrument muzical? Dar daca deja exista copii care isi doresc asta si parinti carora le este imposibil sa faca un asemenea efort? Cum era posibil ca nimeni sa nu se fi gandit la asta? Da, recunosc, m-am revoltat putin in acel moment; insa revolta mea nu a durat prea mult. Mi-am dorit sa pot aduce aceasta bucurie celor care isi doresc sa studieze un instrument muzical. Și astfel s-a născut ZUMON.RO.

Doar la noi in casa si-au gasit locul, doua chitare electrice, una acustica si una clasica pentru copii de peste 8 ani, un violoncel, o pianina, doua muzicute si un fluier irlandez deocamdata.:)

Ne dorim ca ZUMON.RO sa devina caminul pentru multe instrumente, noi sau folosite. Sa ajungem in cat mai multe locuri si sa folosim studiul instrumentul ca terapie. Suntem la inceput de drum, un drum nebatatorit in Romania, un vis ce speram sa fie cat mai contagios!

Pentru că și noi suntem o familie de cântăreți și vrem să ne schimbam chitara, deja suntem în tratative pentru cumpărarea uneia și totodată ne-am dori să închiriem pentru ursulețul cel mare o chitară pentru 8-9 ani.

Detalii despre închiriere veți găsi aici pe site-ul lor. Prețurile  sunt construite astfel încat sa vă  puteți bucura atât de orele la școala de muzică sau cu profesorul privat, cât si de studiul individual fără ca să vă gândiți la bariera financiară.
Pentru ca instrumentele  sunt fabricate de diferiti maestri sau producatori de instrumente muzicale prețul este diferit în functie de valoarea de achiziție sau evaluată a instrumentului muzical ales.  Și dacă îndrăgiți atât de mult instrumentul închiriat, acesta va putea fi achiziționat în rate.

Dacă aveți mai multe întrebări, aici îi puteți contacta și vi se va răspunde în cel mai scurt timp.

Vă doresc o zi minunată și nu fiți triști că plouă …și natura are dreptul să cânte! 🙂

Un gând despre „Vrei să cânți la un instrument și nu îți permiți să cumperi unul?

  1. Pingback: ZUMON.RO - primul portal de inchiriere a instrumentelor muzicale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s