ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Fineas și dinozaurii

Scrie un comentariu

Dinozaurii – un mister pentru copii, dar și pentru părinți care nu știu cum să le explice de ce au dispărut și de ce nu-i mai întâlnim în zilele noastre.

De ce au dispărut? Cum au reușit paleontologii să reconstituie scheletele lor? De ce nu au fost salvați o dată cu celelalte animale?

Am avut zile în care am povestit și am făcut tot felul de activități ce ne-au ajutat să pătrunde în lumea misterioaselor făpturi. Dacă doriți și voi idei, poate vă inspiră ce am făcut noi aici.

Și cum se pare că dispariția dinozaurilor ar putea ave o legătura cu potopul din vremea lui Noe, am pus și noi în scenariu o poveste inedită ” Fineas și dinozaurii  de Florin Bică.

Am creat o insulă a dinozaurilor ( o puteți face și voi , aici găsiți toate detaliile).  Am adus si marea noastră carte cu Arca lui Noe  pentru ca scenariul să fie complet (Corabia fantastică a lui Noe ).

Știm că lucrurile nu s-au întâmplat chiar așa, dar analogiile din carte sunt foarte interesante și îi ajută pe copii să înțeleagă de ce oamenii nu au vrut să intre în arca lui Noe. Dinozaurii, personajele din carte , întruchipează de fapt răspunsurile contemporanilor din vremea lui Noe.

Cu siguranță va fi o carte îndrăgită de micuții pasionați de dinozauri.

Fineas , un mieluț drăgălaș îl urmărește pe bătrânul lui prieten Noe cum construiește o arcă enorm de mare. Cu mintiuca lui de mielușel nu poate înțelege la ce va folosi acel colos din lemn. Dar Noe îi povestește că va veni un potop mare pe pământ și această corabie va fi salvarea lor.

 

În ziua hotărâtă de Dumnezeu, animalele au început să vină două câte două spre corabie. Cine le-a spus oare să vină acolo? Foarte interesant , nu?

Fineas pornește și el spre corabie, dar în drumul lui se abate pe la prietenii lui dinozauri și încearcă să-i convingă să vină cu el ca să fie salvați.

Și se întâlnește cu puternicul Goliat, care râde spunându-i că nici o corabie nu l-ar putea salva pe el- se va salva singur, mușchii lui sunt foarte puternici.

”La arcă ? Eu?! Arca este pentru pămpălăi. Eu sunt puternic. Ia ascultă cum se aude când imi lovesc pieptul de fier! ”

Inteligentul Ahitofel îi spune că nu se poate întâmpla așa ceva : ” Ploaie? ce ploaie? Se vede că ai lipsit de la ora mea de științe ale naturii. De când e lumea, nu s-a văzut apă care să curgă din cer. E dovedit științific că apa vine din pământ. Prietene, ploaia nu există!

Și uite așa, rând pe rând , dinozaurii îi refuză invitația oferindu-i răspunsuri care mai de care mai bizare sau după cum cred ei, foarte logice. Și cred ca tot așa au făcut si oamenii din vremea lui Noe. Unii au râs de bietul bătrân- au crezut că a înnebunit. Alții erau siguri că nu va ploua, niciodată nu plouase pe pământ.

Fineas ajunge în siguranță la timp în corabie. Noe și soția lui îl primesc cu bucurie alături de celelalte animale.

Și uite cum, nici puterea, nici știința nu contează așa de mult, ci doar ascultarea de Dumnezeu.

Noi vrem să fim ca și mielutul Fineas 🙂 , încrezători în Dumnezeu în orice situație din viața noastră, și in zile cu soare  și în zile cu furtuni. ” Corabia ” lui Dumnezeu este pregătită pentru toți cei ce se încred în El.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s