ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Poti merge oriunde in lume daca ai imaginatie :)

Scrie un comentariu

Călătoriile în alte țări sunt unele dintre activitățile noastre preferate.

Chiar daca noi am călătorit în joacă, am făcut ca atmosefera să fie asemnănătoare țării vizitate, încât ne-am simțit ca și cum am fi mers departe, departe 🙂 .

Puteti vedea călătoriile noastre , citind articolele despre China și  Italia.

Am fost si in Anglia, Olanda, continentul african, Spania dar nu am apucat sa scriu cum a fost si acolo și cum ne-am jucat.

Pentru activități mă inspir din cărți și sigur ne folosim în primul rând de imaginația noastră. Foarte mult am folosit : Descoperim copiii lumii de le ed. Aramis si  Vino să cunoști Uniunea Europeană ( editura vox).

Vă prezentăm azi două dintre cărțile noastre tare indrăgite: Ghid de clătorie ( ed. Litera) și  Top 50 de destinatii pentru copii ( ed. Rao) . Ambele cărți le puteți achziționa din orice librărie online. Noi le-am cumpărat la reducere.

Ghidul de călătorie ,  apărut la editura Litera, este foarte îndrăgit de D. ursulețul cel mare. A rasfoit cartea de zeci de ori și a reținut o mulțime de informații interesante.

De-a lungul  a celor 207 pagini, copiii pot afla despre 200 dintre fantasticele țări ale lumii. Vor descoperi  curiozități despre mâncăruri ciudate, animale uimitoare, istoria unui popor sau evenimente epocale.

Fiecare țară, fie ca e mai mică sau mai mare, are pagina ei proprie.

Oare in ce țară s-a inventat pălăria de Panama și nu este Panama?

Știai că elefanții pot juca polo?

Yo-yo a fost inventat în Grecia acum 3000 de ani.

Care este cel mai periculos rechin din Australia?

Urmăriți și voi cuprinsul cărții și câteva poze din interiorul acesteia.

O altă carte frumoasă  este si ” Povești din top 50 de destinații pentru copii”  de la editura Rao.

Cartea a fost scrisă de doi părinți Ciprian și Carla Enea. Aceștia au călătorit împreună cu cei doi copii ai lor în 140 de țări ale lumii și au inventat câte o poveste pentru fiecare țară vizitată.

Veți găsi în carte povești despre cele 7 noi minuni ale lumii, animale magice, parcuri de distracții, orașe uimitoare, desene animate celebre, cetăți pline de mister.

Fiecare poveste despre o anumită țară se întinde pe două pagini. Cei mici vor descoperi și un dreptunghi colorat cu o informație despre țara respectivă.

New York- Nu ne putem imagina New – York-ul fără zgârie-nori, nu? Ei bine, în cea mai verticală metropolă din lume există chiar un Muzeu al zgârie-norilor. Printre altele, aflăm că NY găzduiește peste 5845 de clădiri înalte, cu Empire State Building ( 102 etaje și 443 m) ocupând prima pozitie.

Vă invit să urmăriți cuprinsul cărții și câteva poze.

 

De ce să învățăm despre țările lumii?  Și-așa nu se știe dacă vom ajunge vreodată într-o altă țară?

Mi-a plăcut mult ce au spus părinții la începutul acestei cărți:

”  Volumul este ” un altceva” la oferta sufocantă de informații a mediului în care trăim. În timp ce societatea de consum ne împinge copiii spre o lume care se rezumă la un ecran și câteva zeci de taste, noi le propunem o temă de meditație asupra lumii reale. Aventura, povestea, plăcerea jocului nu se limitează la a butona ore în șir, pentru a duna puncte și a trece de la un nivel la altul într-o lume utopică. Ori la a te împrieteni cu oameni al căror chip nu-l vei vedea niciodată decât în pozele cosmetizate de rețeaua de socializare. Viața, înainte de toate, înseamnă plăcerea de a ști să te lași provocat și sedus de micile ori marile minuni ale lumii. ”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s