ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Jocul strâmbăturilor

4 comentarii

V-am prezentat pe blogul nostru de multe ori jocuri speciale, menite să-i ajute în primul rând pe copilașii cu probleme de vorbire, ce necesită ajutor logopedic. Dacă sunteți interesați și nu ați citit acele articole cu recomandări, le veti gasi pe blog , folosind la căutare cuvintele cheie ” jucării vorbărețe”.

Eu cred că cei mici se vor duce cu mare drag la o ședință logopedică, dacă vor ști că și acolo vor avea activități interesante și nu vor avea un program rigid care să îi sperie.

Am primit în urmă cu o săptămână, de la doamna psihoterapeut si logoped Irina Bădeancă un joculeț tare interesant, intitulat ” Jocul strâmbăturilor” . Jocul a fost conceput chiar de doamna Irina într-un mod interesant și captivant pentru copilașii intre 3-7 anișori. Poate fi jucat atat in cadrul sedintelor de logopedie, dar si la gradinita, scoala  sau acasa, fiind folosit ca un simplu joc folosit pentru dezvoltarea atentiei, a spiritului de observatie, ca sa antrenati  copiii intr-o activitate amuzanta , dar si in scop logopedic.

Acest joc este destinat atât specialiștilor ( logopezi, psihopedagogi) , cât și părinților și cadrelor didactice .

În funcție de vârstă, cu ajutorul acestui joc, copiii vor învăța să își aștepte rândul , să potrivească imagini fel de fel, noțiunile fată/băiat, să își dezvolte motricitatea aparatului fono-articulator și să respire corect, să își dezvolte motricitatea aparatului fono-articulator și să respire corect, să îți dezvolte limbajul și vocabularul sau pur și simplu să se distreze, iar dacă sunt mai măricei, să învețe 7 naționalități diferite.

După cum veți vedea în imaginile următoare, fiecare personaj de pe carduri se ” strâmbă” :). Dar aceste strâmbături nu au fost făcute doar pentru a stârni zâmbetele celor mici, nu sunt făcute nici la întâmplare. Fac parte din exercițiile de gimnastică fonoarticulatorie. Acest tip de gimnastică presupune gimnastica buzelor, a limbii și a obrajilor. Astfel , prin joacă , copiii vor fi încurajați să facă diferite exerciții de gimnastică fonoarticulatorie și de respirație. Aceste exerciții îi vor ajuta la emiterea unuia sau mai multor sunete.

Jocul contine carduri pentru joc de domino si alte carduri mai mari pentru un joc de memorie.

Jocul Domino

Joc de memorie

Cum puteți folosi acest joc?

În primul rând, înainte de a începe jocul, prezentați-le copiilor personajele de pe cardurile mari de memorie.

Pe fiecare card este o istorioară scurtă și amuzantă despre fiecare ce are ” ascunsă” in ea un exercițiu de logopedie . Executați cu cei mici mișcările. Dacă nu reușesc din prima, zâmbiți, amuzați-vă și luați-o de la capăt.

D. și pupicul micuței africance 🙂

Micuța afircană ne dă un pupic. Îi poți da și tu unul? Atunci când dăm un pupic, facem un botic de pește .  🙂

După ce vă veți amuza și antrena cu exercițiile de miogimanstică propuse pe carduri, distrați-vă jucând în mod clascic domino sau jocul de memorie.

Pentru fiecare dintre aceste jocuri ,aveți regulile incluse în cutia de joc.

Dacă v-a plăcut joculețul, am o veste bună pentru voi. Îl puteți câștigă la un concurs organizat de Jucării vorbărețe aici, pe site-ul magazinului online.  Să vă grăbiți să vă înscrieți – concursul se termină mâine seară, în data de 7 noiembrie.

Jocul poate fi achiziționat din magazin aici.

Spor la joacă tuturor! 🙂

4 gânduri despre „Jocul strâmbăturilor

  1. Merci de pont. M-am inscris si eu la concurs!

  2. Ce joc interesant! Cred ca tuturor copiilor le place sa se strambe!

  3. Buna,

    Aici am aflat de concurs si vroiam sa iti multumesc pentru ca am castigat jocul strambaturilor si sunt foarte bucuroasa, mai ales ca eu nu prea castig la concursuri.
    Bebelusul nostru are patru luni si mai dureaza pana vom exploata jocul la maxim, dar de cum am primit jocul i-am aratat strambaturile, in cantecelul „Daca vesel se traieste bate/fa asa”. Si cand trageam eu aer pe nas de zor, a inceput sa traga si el aer pe nas. Am zis ca este o intamplare, am mai facut cateva strambaturi, apoi cand am ajuns iar la tras aer pe nas, a inceput si el sa traga aer pe nas 🙂 Ne-am distrat de la prima folosire a jocului 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s