ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

A fost o dată ca niciodată …și continuarea o vei spune tu :)

6 comentarii

Nouă ne place mult să inventăm povești… ați citit câteva dintre ele și aici pe blogul nostru.

Aproape in fiecare seara, avem teatru de păpuși și asta pentru ca ursuleții adora poveștile , fie ele scrise , văzute sau desenate de tati . Da, o altă plăcere de-a lor este sa deseneze povești pe tăblița magnetică.

Și-atunci cand cei de la ABRAKADABRA ne-au trimis jocul  A fost o dată ca niciodată,  am știut ca va fi primit cu multă bucurie și ni se va potrivi ca o mănușă.

Jocul pare simplu la prima vedere : o multime de carduri cu imagini foarte dragute si haioase, o pisicuta drăguță din lemn, un zar si o cutie de joc. Dar , veți vedea ca nu este nicidecum un simplu joc.

Este un joc in care jucătorii trebuie să muncească atât în echipă, cât și individual, pentru că la sfarșit va câștiga cel care a adunat cele mai multe carduri cu imagini.

Ei, dar pana la finalul jocului mai avem :). Trebuie să vă prezint jocul!

Noi l-am jucat in două, trei , ba chiar 9 persoane ! Sigur, cu cât sunt mai multi participanți la joc , cu atât este mai distractiv.

Jocul contine o multime de carduri cu imagini felurite, un zar, o pisicuta din lemn si traseul ce-l va avea de parcurs pisicuta pana la castel.

De asemenea, acest joc contine si un regulament inlustrat în limba română.

Jocul  este asemanator cuburilor de spus povesti  – story cubes, insa mult mai variat si cu reguli care antreneaza atat imaginatia, dar si memoria si atentia copiilor.

Este recomandat copiilor cu varste peste 6 anisori, dar pentru ca micutul nostru de 4 ani și jumătate este un  mare povestitor, a jucat si el cu mult entuziasm.

Copiii vor crea cele mai fanteziste povesti, mai ales ca pe masura ce jocul avansează apar noi si noi imagini ce trebuie adăugate in povestire.  Ei o vor ajuta prin poveștile lor pe pisicuță să ajungă la castelul visurilor sale, unde laptele si căldura nu se termină niciodată.

Am jucat jocul in familie și tati s-a dovedit un povestitor care ne ținea de fiecare dată în mod real  în suspans.

Ursuleții nu s-au lăsat mai prejos și au scornit tot felul de întâmplări amuzante, legându-se de imaginile  de pe cardurile lor.

După cum vă spuneam, toți s-au întâlnit cu un pestele piranha. Și ca să scape de mușcăturile lui ascuțite, i-au pus în gura lui mare o pernă uriașă” 🙂 

” Și frunza s-a oprit și nu mai cădea… și ploaia s-a oprit și toți s-a culcat pentru ca pe cer a apărut luna” 🙂 

A avut mare succes și a stârnit multe râsete și într-un  grup mai mare de copilași. Sunt copii care nu sunt obișnuiți cu astfel de jocuri. Când au tras primul card, se uitau și nu știau ce să zica…. dar pe măsură ce jocul a înaintat, au devenit din ce în ce mai pricepuți în a inventa o istorioară.

Mai multe detalii despre joc și cum îl puteți achiziționa ,  puteți afla în magazinul online  Abrakadabra aici.   Cu siguranță, veți găsi multe alte jocuri care să vă facă cu ochiul 🙂

Jocul prezentat azi face parte din seria de jocuri Logis, create pentru a dezvolta imaginația, memoria, capacitatea de deveni un bun strateg 🙂 , spiritul de observație.

Vă dorim tuturor spor la joacă!

6 gânduri despre „A fost o dată ca niciodată …și continuarea o vei spune tu :)

  1. Foarte frumos si ingenios jocul, iar replicile ursuletilor de-a dreptul delicioase!

  2. Buna.Jocul e interesant ,cam scumpic pentru buzunarul nostru.Si noua ne place sa inventam povesti,facem asta foarte des…ii pregatesc fetitei 2-3 cartonase si pe baza lor inventeaza o poveste.Numai bine!

  3. Cat de interesant este jocul si cat de importanta este dezvoltarea imaginatiei, mai ales intr-un mod atat de distractiv 🙂

  4. Pingback: Ciobanașul si oițele -un joc interesant de strategie | ursuletinazdravani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s