ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Lectie biblica: Un magarus ascultator :)

Scrie un comentariu

Din aceasta duminica, vom incepe o serie de lectioare pentru prescolari despre  lucrarea Domnului Isus (majoritatea avand legatura cu evenimentele premergatoare rastignirii si invierii MAntuitorului).

MA voi folosi in primul rand, de un material de la editura AMEC: „LUcrarea Mantuitorului pe intelesul prescolarilor”, ce cuprinde o serie de 6 lectii din viata Domnului Isus. Bineinteles ca le vom adapta si vom adauga si alte materiale auxiliare.

 

Astazi am vorbit despre intrarea triumfala a Domnului Isus in Ierusalim.

Povestea am prezentat-o din perspectiva magarusului, ce a fost si el un personaj destul de important in acea zi. 🙂

Si magarusul le-a povestit copiilor cum, intr-o zi, Domnul Isus le-a spus ucenicilor sa mearga intr-un sat si unde vor gasi un magarus legat, sa il dezlege si sa il aduca la El. Era un magarus special, nimeni nu il mai incalecase niciodata.

Si, copiii au invatat ca toata natura asculta de Creator :). Acest magarus a stat bland si supus cat timp a fost folosit de Mantuitor. Si a ajutat la o misiune foarte importanta.

In Ierusalim, oamenii, l-au primit foarte frumos: I-au adus lauda, ii asterneau inaintea LUi haine si ramuri de finic. Chiar si din gura copiiilor foarte mici se auzeau laude la adresa MAntuitorului. Sigur, ca au fost pe acolo si oameni rai care II spuneau Domnului Isus sa faca ceva, sa inceteze aceasta zarva. Bineinteles, ca nu au fost ascultati.

Ajuns in Templu, Domnul Isus a fost foarte suparat, pentru ca, anumiti oameni transformasera Casa lui Dumnezeu intr-un „targ”…vindeau acolo animale  pentru jertfe. Si i-a certat aspru. Biserica lui Dumnezeu trebuie onorata si respectata.

D. a inteles ca el il poate lauda pe Dumnezeu prin cantec, prin rugaciune, prin faptele si vorbele lui, prin ascultarea fata de parintii ce i-a daruit Dumnezeu pe acest pamant.

Dupa prezentarea lectioarei, am facut un joc recapitulativ.

Am avut o plansa si daca D. raspundea corect la intrebare, primea o frunza de palmier si o punea pe drum pe care mergea Domnul Isus cu magarusul.

Am invatat un cantec frumos de lauda: „Dimineata, canta-ti bucuria/ LAuda-I maretia/ dimineata, pleaca-te naintea LUi”. Aceleasi strofe, dar inlocuind cuvantul „dimineata” cu „la amiaza” si „pe-nserate”.

Si spre sfrasit, am jucat un joculet distractiv cu un magarus: „Pune coada magarusului” (sigur l-ati mai vazut) 🙂

Am facut un magarus si l-am lipit pe perete. Separat, i-am facut coada. Jucatorul trebuia cu ochii inchisi sa mearga la magarus si sa-i lipeasca coada.  Ne-am amuzat, mai ales ca eu am gresit de cele  mai multe ori :).

Lasă un comentariu