ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Sticle eco pentru o planetă mai bună, pentru un corp mai sănătos

7 comentarii

În vara aceasta am scăpat de o problemă ce îmi dădea o mare bătaie de cap: schimbatul sticlelor de apă. Cred că am aruncat saci întregi de recipiente din plastic mici , mari de-a lungul anilor. Deși știu că nu e chiar sănătos, refoloseam sticlele din plastic. dar a doua zi copiii se plângeau că miros urât oricât le-am clăti, așa că iar cumpăram altele.

Deși aflasem de sticlele eco de la Tupperware, cumva prețul acestora m-a făcut să nu le iau până acum. Dar calculând câte sute de lei am dat pe recipientele de apă, chiar inainte de a merge la o tabără în Deltă le-am cumpărat. Cumpărându-le, puteți deduce că acest articol este scris benevol.

Ursuleții sunt foarte încântați de tot ce înseamnă eco. De multe ori, cel mare imi face fel si fel de planuri: cum am putea economisi apa, lumina, hartia.

Spre marea lor bucurie am găsit si culorile lor preferate : bleu și verde. Și au povestit tuturor că în aceste sticle apa o poți ține și un an și nu va miros urât ca în cele din plastic obișnuit!  Hmmm… nu știu cum de au înțeles ei asta din explicațiile mele. Vă dați seama că nu este chiar așa 🙂 .

Dar haideți să vă spun un mic istoric al acestor sticle ce l-am aflat de la Corina, o prietenă dragă ce este distribuitor Tupperware.

Corina are și un grup pe Facebook Tupperware by Cory. Dacă deveniți membri ai acestui grup, veți afla fel și fel de noutăți ce apar, oferte și informații fel de fel despre aceste produse. Eu nu vă pot spune prea multe, dar Corina este foarte informată și povestește așa de frumos încât e tare greu să nu fiți convinși 🙂 . Unde pui că informațiile sunt reale și testate chiar de ea și de alte mămici mulțumite. Intrați pe grup și veți vedea.

Corina a folosit aceste produse pentru fetița ei ce are foarte mari probleme de sănătate. Da, recunosc că și acest lucru m-a făcut să cumpăr de la ea. Știu că face efortul de a fi reprezentant pentru ca să mai aducă un bănuț în plus ce ii folosește pentru terapia Teodorei ce a fost diagnosticată cu Trisomia 18 ( Syndrom Edwards) . Aici puteți afla povestea micuței cu ochi albaștri : Lidia Teodora.

Sticlele si toate produsele Tupperware sunt dintr-un plastic pur, nereciclat, „inventat”de un tip care a lucrat la Nasa in America acum 70 de ani. Plasticul respectiv se folosește si in medicina la diverse dispozitive medicale care se pun in corpul uman, tocmai din acest motiv ca nu fac rau corpului uman … Nu conțin BPA, ftalați si altele de genul, deci sunt sigure la temperaturi mari…

Tupperware nu este doar o firma de plastice, au dezvoltat foarte mult cercetarea, inovează tot timpul de unde si premiile de design si premii ale consumatorilor la numeroase produse… ( da, mai nou folosim de la ei o lavetă de geamuri care e wow! )

Plasticul fiind pur, nereciclat, este de o alta calitate, consistentă, nu este poros, este mult mai lucios, alimentele nu adera de el, grăsimea se spală f ușor, nu ramân unsuroase.Pur si simplu nu este acel plastic din comerț, reciclat si iar reciclat.De  aici și costurile mai ridicate ce s-ar putea să vă facă ochii mari atunci când veți răsfoi ofertele lor 🙂 . Dar si garanția este alta: sunt produse garantate pe viată.

Au unele produse ( caserole) în care se pot păstra alimentele proaspete un timp îndelungat.

În fotografia de mai jos aveți sticlele noastre călătoare ce ne-au însoțit peste tot : la mare, munte, în deltă, acasă, în parc ( prima este de 750 ml, cele din mijloc de 500 ml si cea micuță de 25o ml – perfectă pentru o poșetă).

Dar sunt și alte modele de sticle, unele chiar tare drăgute pentru cei mici.

Ca să vă dați seama de dimensiunea lor în mâinile copiilor, puteți urmări acest videoclip.

Si ca să vedeți diferența dintre un pet ce se aruncă și o sticlă eco, urmăriți acest videoclip:

In fiecare seară sau măcar la două zile e bine să spălați sticlele cu apa caldă și detergent de vase și să le lăsați să se usuce.

Chiar în aceste zile, sticlele au un pret redus – două sticle costă cu dop normal ce se infiletează  60 de lei. O puteți contacta pe Corina pe grup sau în mesaj privat și puteți beneficia de această ofertă.

Simțindu-ne un pic mai sănătoși doar discutând despre cele de mai sus 🙂 , vă doresc tuturor să aveți o zi frumoasă!

 

 

7 gânduri despre „Sticle eco pentru o planetă mai bună, pentru un corp mai sănătos

  1. Buna, am o intrebare – daca nu avem facebook, cum putem da de Corina? Si inca ceva.. care sticle intra la concurs? De cati ml? Multumesc, Roxana.

  2. Ne-a fost dor de tine pe blog 🙂 Am şi eu sticle Tupperware, două de 750, una mică şi una în formă de dinozaur. Nu prea le folosesc, ca să fiu sinceră, tot mai comod mi-e cu sticlele de plastic din comerţ. Noi n-avem probleme ca ele să miroasă în vreun fel, nu ştiu ce marcă de sticlă folosiţi voi dar chiar nu am avut niciodată vreo experienţă neplăcută. Recunosc că nu-i dau sticla Tupperware la şcoală de teamă să n-o piardă (a pierdut deja una fix a doua zi după ce i-am dat-o, chiar dacă nu la şcoală), dar parcă şi dacă o ţin acasă în cămară, la ce-mi foloseşte?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s