ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Un altfel de ghid pentru învățători

Scrie un comentariu

Copiii vin acolo unde vor găsi distracție, un decor minunat ce impodobește clasa, dar inima lor va rămâne acolo unde vor găsi iubire, dăruire…și peste ani poate că nu-și vor aduce aminte de frumoasa clasă în care au invățat deși au prețuit-o, ci de draga lor doamnă învățătoare.
Așa că îndrăznesc să vă propun un altfel de ghid pentru învățători, profesori sau educatori.
Mult succes in noul an de școală tuturor : copiilor, părinților și cadrelor didactice! 🙂

ursuleți năzdrăvani

Sau profesori, educatori…

Mi-aduc aminte cu mare drag de doamna mea profesoară de limba română din liceu. Ne-a învățat în așa fel încât ”mâncam gramatică pe pâine”, dar toți, toți copiii o iubeam. Deși micuță de statură, cu o blândețe ieșită din comun, știa să se facă respectată, fără să abuzeze verbal pe vreunul dintre noi .

Am mai întâlnit și alți profesori excelenți, ce terminaseră cu 10 facultatea, care își cunoșteau materia ca nimeni altul, dar care nu au știut să și-i apropie pe copii. Erau ore pe care le așteptam cu groază, cu inima bătându-mi în piept și aș fi preferat să fiu oriunde, dar nu în sala de clasă.

Da,  nu vii la scoală ca să-ți faci din copii prieteni cu care să te tragi de șireturi, dar ești acolo că să fii un exemplu, să încurajezi ( chiar și atunci când crezi că nu merită), să…

Vezi articolul original 647 de cuvinte mai mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s