ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Ingenioasa serie de cărți ” Descoperă” ( Uncover Books) cu machete tridimensionale

4 comentarii

Ne tot intrebam de ce desfac copiii jucăriile. Doar pentru ca vor sa le strice? Nu, la unii dintre ei curiozitatea este foarte , foarte mare și se tot întreabă:  ce se afla in interiorul jucariei? Ce o face sa functioneze așa? Ce surprize ascunde? Așa apar viitorii ingineri de mâine!

Fiul meu cel mare imi tot spune : ”Mi-aș dori sa vad cum arata corpul unui catel sub blănița lui” sau să știe cum arată o mașină in interior. Sigur, tati l-a luat si i-a aratat de multe ori în timp ce repara mașina. Am căutat și  imagini pe internet ca să vedem cum arată mușchii, scheletul sau organele unui câine.

Când am descoperit seria ” Uncover Books” , știam ca el va fi foarte încântat si curiozitatea lui va fi cât de cât astâmpărată.

 

Cărțile au fost achiziționate  din diferite locuri.

Prima dintre ele, preferata băieților, ( așa am și aflat de existența lor)  ” Uncover a Dog” am cumpărat-o de pe grupul Lovely Books cărți noi și second hand pentru copii. Dacă doriți și voi cărți în limba engleză, la prețuri rezonabile, intrați în acest grup. Periodic, Violeta C. , doamna ce a înființat acest grup si pe care o recomand cu mare drag,  posteaza noutăți tare frumoase din categoria cărților pentru copii. Majoritatea cărților sunt second, in stare bună , eventualele defecte fiind menționate în descriere. Eu prefer să cumpăr și astfel de cărți, mai ales că  pot găsi astfel tot felul de comori literare la un pret mic, dar tare   greu de achiziționat dintr-o librărie online din străinătate. Transportul este 5 ron indiferent de valoarea comenzii. Ora la care sunt postate noutătile este anuntată in grup dinainte.

 

Cărțile din acestă colecție sunt  recomandate copiilor de peste 3 ani. Elementele se pot desprinde sau rupe daca se trage tare de ele. Folositi-le în scop educativ , nu le lăsați la îndemnâna copiilor mici. Sunt redate fidel organele animalului , scheletul sau muschii. Se poate vedea proporția dintre dimensiunile acestora, locul în care sunt așezate. De asemenea, veți găsi o mulțime de explicații/informații complexe potrivite pentru copiii mai mari.

 

Copiilor li s-a parut interesant faptul că, dacă o iei de la prima copertă pana la final , formezi un cățel sau un alt animal ( depinde de cartea ce o răsfoiam) – aceasta a fost explicatia lor :).

Dacă aveți pasionați de dinozauri, uitați ce frumoasă este și ” Uncover a T-rex”.

Această carte am achiziționat-o  din magazinul despre care v-am povestit de multe ori Julia Toys (veți gasi aici o mulțime de carti superbe in limba germană ,  carti de cautare ( fara cuvinte) si multe alte minunății – aici categoria cărților).

 

Am fost uimiți de creierul lor atat de mic- un corp mare si musculos si o minte atat de mică ! 🙂

 

Am găsit-o și în limba română pe site-ul editurii Teora aici. Era minunat daca ar fi continuat sa traduca toate cărtile din această colecție. Din păcate s-au oprit doar la una.

Următoarele patru au fost cumpărate de pe ebay.co.uk ( a fost prima oara când mi-am făcut curaj sa cumpăr de acolo). Am cautat un transport cat mai mic ( 2-4 $) si un pret al cărții tot așa, foarte rezonabil ( bineînțeles că nu sunt noi). Mai găsiți unele exemplare tot așa la prețuri mici. Pentru noi sunt indeajuns atâtea, desi ne-ar fi plăcut si celelate din colecție ( mai sunt încă cinci- despre tigri, cai, delfini, pisici si rechini, dar pretul este mult prea mare). Sperăm să le găsim pe grupul de cărți menționat anterior .

Uncover a Cobra

Uncover a Tarantula

Chiar nu ne gândeam ca acest păianjen pufos arata așa! Deși pare fioros, am avut si copilasi mai mici care au răsfoit cartea fară nicio teamă.

Uncover a Race Car

Dedicată băieților, în mod special

Uncover a Human Body

Vă dorim spor la descoperit lumea din jurul vostru prin orice mijloace ați avea la dispozitie ! 🙂

 

4 gânduri despre „Ingenioasa serie de cărți ” Descoperă” ( Uncover Books) cu machete tridimensionale

  1. Cât de faine sunt! Cea cu câinele mi se pare cea mai simpatică, m-aş juca şi eu puţin cu ea 🙂

    • Lui Alex ii e draga cea tarantula ! 🙂 Foarte mult și-a dorit-o- și ce-am mai cautat-o eu până am găsit-o la un preț rezonabil ( 25 sau 30 ron cu tot cu transport) , nu mai tin minte. Cea cu cainele este si preferata mea.

  2. O avem si noi pe cea cu corpul uman. Mai avem altele din alta colectie (nu retin numele)…cu o tarantula uriasa, pelvisul unei mame cu bebele inauntru (inca nu au avut acces la modelul asta) si o broasca relativ mare, tot asa…prezentata in straturi. Foarte educative cred si eu ca sunt!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s