ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Cursa omuleților – jocul care va pune în mișcare degețelele :)

2 comentarii

Se tot vorbește despre exercițiile ce trebuie sa le facă un copilaș pentru a-si dezvolta motricitatea mâinilor, a degetelor. Acestea sunt premergătoare exercițiilor de scriere si sunt extrem de eficiente.

Acum ceva timp, au ajuns la noi acasa niște omuleți inediți și extrem de simpatici. Ursuleții i-au privit cu mare uimire la început…”hmmm…ciudat! au doar cap… si o sfoara, dar sunt tare haiosi! Maaaami, ce se poate face cu ei?? ”

si varianta pentru fetițe

Uite, așezăm cele două căpșoare haioase pe covor. Întindem bine sfoara colorata și ținem de capătul bățului cu ambele maini. Și începem să invârtim sfoara pe băț pentru ca omulețul să vină spre noi repejor- repejor. Ce omuleț ajunge primul, acela va fi câștigător!

Și după explicațiile mele, distracția a început! Nu se mai opreau, mai ales cel mare, ursulețul D.

Vedeți cât e de concentrat ursulețul cel mic? 🙂

Eu nu stiam ca D. are o asa  mare dexteritate de a învârti o sforicică pe un băț. Și o face într-un mod tare interesant ( poate și pentru că este stângaci) , ca nici unul din familie nu am putut sa-l copiem sau sa ne mișcăm degetele cu asa mare rapiditate!

Și D. i-a atras pe toți în joaca, nici bunica nu a scăpat! Ehei, dar avea si bunica strategia ei, ca si ea cu multa vreme in urma țesea covoare și-i mergeau degetele de zici ca avea o suveica în mana! :).

Seara de Revelion am petrecut-o alături de câțiva tineri minunați. Și am luat si joculețul cu omuleți la noi.

A fost de-a dreptul contagios! Toti vroiau sa își testeze talentul /îndemânarea de a învârti sfoara pe baț. Băieți sau fete – toți au vrut să încerce, unii chiar de mai multe ori ca nu suportau sa fie învinși așa de repede :).

Aici, chiar eu îmi încerc îndemânarea…recunosc că aveam așteptări mai mari de la mine :)) ținând cont de faptul ca modelez foarte mult, deci degetele mele au antrenament .

Și campionul nostru D. a avut muulte curse câștigate.

Deși pare un joculeț simplu la prima vedere , vă garantez ore de distracție cu cei mici, in familie, la petrecerile copiilor si de ce nu, chiar a celor mari! 🙂 Vă asigur, si spun asta din experiența noastră, că toți vor dori să încerce să joace! .  Chiar mă tem că cei mici nu vor mai avea loc de cei mari 😀

Și puteți juca jocul în mai multe feluri.

1. Cursa între doi participanți

2. Cursa contracronometru- poate fi si un singur participant- să îți bați propriul record- cat de repede poți aduce omulețul la capat.

3. Pur si simplu ca exercițiu de dezvoltare a motricității degetelor

Jocul ” Cursa omuleților ” îl veți găsi în magazinul cu cele  mai interesante jocuri si jucării, JULIA TOYS.  Chiar m-am interesant înainte de a publica articolul și puteți să-l comandați fără probleme, sunt mai multe joculețe pe stoc.

 

Puteți alege varianta pentru băieței ( verde și albastru) de aici si pe cea cu fetite (roșu și galben) de aici.

Jocul îl veți găsi prezentat și pe blogul lor ” Joaca de-a copilăria” aici.

Spor la joacă tuturor și chiar vă așteptăm cu impresii, dacă veți achiziționa omuleții alergători pe sfoară :).

 

2 gânduri despre „Cursa omuleților – jocul care va pune în mișcare degețelele :)

  1. Ce joc interesant, multumim ca ni l-ai impartasit, pare foarte distractiv si educativ 🙂

  2. E intresant jocul. E simplu si usor, multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s