ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

4 gânduri despre „Dezvoltarea spirituala a copilului intre 2-12 ani ( pe etape de varsta) (1)

 1. Ca părinți facem adesea multe greșeli! Privesc în urmă și adesea văd și eu momente în care nu am avut destulă răbdare, n-am fost destul de înțeleaptă și iubitoare și bună…dar învăț în fiecare zi. Consider că a fi părinte înseamnă de fapt școală pentru oameni: învață și părinții, și copiii. Și încă de mici copiii trebuiesc învățați. A învăța despre Dumnezeu nu înseamnă spălare pe creier. Așa cum învățăm un copil să țină o furculiță în mână, să facă la oală sau să citească și să scrie, așa îl învățăm și despre Dumnezeu.
  Dacă a învăța un copil despre Dumnezeu este spălarea creierului, atunci tot spălare a creierului înseamnă și în a-l învăța lucrurile elementare de comportament, și educația și de fapt tot ce-l învățăm e spălare de creier!
  Ideea de a lăsa copilul să facă ce vrea nu este una sănătoasă din nici un punct de vedere pentru că el nu se naște educat și informat. El învață tot! Și ce am vrea noi să învețe? Să aibă o purtare ambiguă, fără o delimitare clară despre adevăr și Dumnezeu?
  Coca, ai toată admirația pentru articol! Mulțumim mult!

  • Nico, am spus despre „spalarea creierului” pentru ca mi s-a reprosat ca fac asta…
   Pana la urma, sa fim sinceri toti le inducem crezurile noastre. Daca esti ateu, nu-mi spune mie ca il vei invata pe copil despre Dumnezeu, nu-i asa?
   Sigur, ei trebuie indrumati cu dragoste…avea Raluca un articol minunat in engleza despre asta…trebuie neaparat sa o rog sa ne dea linkul ca sa-l postez in articol.

   • Da , știu că că ți s-a reproșat despre spălarea creierului, de asta spuneam în comentariu că se poate spune despre orice învățăm copilul că este spălare a creierului, dacă e să privim așa! A învăța copilul ceva, chiar și lucrurile religioase, înseamnă formarea lui într-un mod moral, să ducă o viață sănătoasă!

 2. Am sa incerc sa gasesc linkul respectiv, chiar vreau sa il vada cat mai multa lume. Multumim pentru articol, Coca, este excelent si deosebit de important!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s