ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Planeta noastra (4) – O scurta vizita in regiunile inghetate

18 comentarii

Desi nu am mai scris despre activitatile noastre legate de planeta noastra…sa stiti ca noi am facut intre timp multe calatorii.

Astazi, va vom povesti despre mica noastra incursiune in nordul Canadei si la poli.  A fost un pic mai dificil de explicat ce e cu polii….noi tot vorbeam despre animalele polare, eschimosi…si trebuia sa-i localizam cumva…dar pana la urma D. a inteles ca in anumite regiuni, temperatura este atat de scazuta, incat acolo nu pot locui oameni.

Am folosit in activitatea noastra cateva carti: Animalele polare, editura Vox (imprumutata de la biblioteca)si  Descopera copiii lumii, editura Aramis.

1. IN primul rand, ne-am uitat pe o harta si pe globul nostru si am gasit Polul Nord si Polul Sud. Am aflat de ce in aceste zone este atat de frig.

Ne-a placut foarte mult cartea de la editura Vox. Ofera detalii foarte interesante despre fiecare animal polar si pozele sunt foarte reusite. Chiar si micutul A. le-a retinut aproape pe toate.

2. Am creat propria noastra lume artica din sare si bilute hidrofile. Unele figurine erau din cauciuc, pe altele le-am facut din argila polimerica si inglu-urile din plastilina homemade. Am folosit in activitatea noastra si minunatul joc Banchiza pinguinilor cumparat de la Julia Toys. Si joaca a durat vreo doua ore 🙂

D. m-a intrebat de ce i-am facut ochisorii asa ca o liniuta unuia dintre eschimosi si mi-a spus ca celuilalt sa-i fac ochii ca a unui copil european…asa ca mami s-a conformat :)).

Un fioros urs polar dadea tarcoale pe acolo si cei mici incercau sa ascunda de el focile :).

Focile jucause, la randul lor cautau pesti, pe care A. ii ascundea ca sa nu fie mancati :)).

Le-am spus ca doar asa pot animalele supravietui, vanandu-se unele pe altele…e trist, dar aceasta este lumea lor . Si eschimosii , la randul lor vaneaza foci si pescuiesc  ca sa aiba cu ce se hrani. Totodata vaneaza si ursi polari pentru a-si face haine groase din blana.

NE-a placut mult felul in care pinguinii au grija unul de celalalt: cand este foarte frig, ei stau lipiti unul de celalat formand un grup mare. Cei care stau la extremitati, expusi frigului, sunt inlocuiti de cei din interiorul grupului. Cat de altruisti sunt, nu? 🙂

3. O scurta vacanta printre eschimosi 

Foarte curiosi sa vada cum traiesc copiii din regiunea inghetata, ursuletii s-au costumat si ei in inuiti si au plecat la drum.

Foarte simplu si-au facut hainutele…uite asa 🙂

Am ajuns 🙂

Am luat jocul nostru Calatorim ici -colo , am facut decorul si am stat de vorba cu Tila si PUnko ( interesante nume, nu? 😀 )

Ei ne-au povestit cum traiesc copilasii de acolo si D. si A. le-au povestit cum isi petrec ei timpul in Romania.

Multe dintre informatiile oferite de Tila si PUnko le-am preluat din cartea Descoperim copiii lumii. Li s-a parut tare amauzanta distractia copilasilor inuiti : acestia intind tare o piele de foca , multi copilasi tinanad-o de margini si sar pe ea ca pe o trambulina.

Au facut poze impreuna 🙂 .

4. Fise de lucru  despre animalele polare 

Ca sa imbinam joaca, cunostintele cu matematica, citirea si scrierea am folosit si cateva fise preluate  de aici si aici. Sunt foarte multe, noi ne-am limitat doar la cateva, pentru ca dorim sa mai reluam aceasta tema si altadata.

 

5. Hraneste pinguinul

MIcutul A. s-a distrat foarte tare cu un joc foarte simplu. Am lipit un pinguin pe o cutie de carton , am facut o micuta gaura pe unde sa ii dea mancare (bilute si pestisori) si el il hranea cu multa constiinciozitate. Bineinteles ca a venit si D. dupa un timp (jocurile de genul acesta sunt irezistibile si pentru el (cand intervine el, joaca ia o alta intorsatura si cei mici se distreaza de-a binelea :))

 

Daca veti ajunge si voi la poli, sa ne povestiti cum a fost !! Pe curand…. 🙂

18 gânduri despre „Planeta noastra (4) – O scurta vizita in regiunile inghetate

  1. o joaca complexa si completa
    felicitari 🙂

  2. Daaa, chiar vom ajunge curand la poli! Gasesc aici o sursa excelenta de inspiratie. Multumesc mult, Coca, esti inepuizabila!!! ❤

  3. Cat de frumos s-au jucat ursuletii!!! Un mare wow pentru toata activitatea… cum a spus si Antoneta o joaca completa. Imi place foarte mult sensory bin-ul vostru.

  4. Coca,e o incantare blogul tau…de cate ori postezi ma bucur…aveti o activitate foarte frumoasa cu super figurine…tu le faci,nu?

  5. Superba activitate!
    Am primit si noi jocurile de la Julia.Tu sti germana? Unul dintre jocuri nu stim sa-l jucam-caut pe cineva sa ne ajute cu traducerea instructiunilor.

  6. grozav! mi-a placut lectia voastra.

  7. Coca, jocurile voastre bat orice desen animat! Felicitari din suflet!

  8. Frumoasa calatoria voastra, ca de altfel toate activitatile pe care le desfasurati. Sanatate si inspiratie maxima!

  9. Pingback: Ziua ursilor polari | ursuletinazdravani

  10. Pingback: Idei de activități ingenioase cu bile hidrofile | ursuleți năzdrăvani

  11. Ce la fix a venit acest articol, Coca! Excelent!! Zilele astea ma tot pregatit la materiale pentru o joaca la Polul Nord si pt a afla mai multe despre animalele polare. Acuma iata ca am mai primit muuulte idei! Multumim!

Lasă un comentariu