ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Idei de activități ingenioase cu bile hidrofile

3 comentarii

Pentru ca am întâlnit mămici care nu știau că aceste bile pot fi folosite și la joacă, în diferite activități, m-am gândit să adun în acest articol activitățile noastre cu aceste biluțe magice , dar și altele .

Bilele hidrofile au în compoziția lor poliacrilamid. Sunt magice pentru că  au capacitatea miraculoasa de a absorbi apa și de a se mari de foarte multe  ori în diametru. Rezultatul consta în bile colorate, spectaculoase, care pot înlocui pământul în care sunt crescute plantele si care rezista pana la 60 zile fară a fi udate. Dacă le veți lăsa la soare după ce le scoateți din apa își reveni la forma lor inițială, practic le puteți folosi de câte ori doriți.

De fapt, aceste bile se găseau la început în florării și erau folosite pentru a crea un decor frumos, dar din ce în ce mai mulți părinți au început să le folosească în joaca celor mici.

Sunt minunate la atingere, pentru cine agrează această senzație ( tăticul ursuleților nu le consideră așa de plăcute). Noi am început să ne jucăm cu aceste biluțe de când ursulețul cel mic avea 2 anișori ( nu băga nimic în guriță la vârsta aceea, deci ne puteam juca in siguranță). Când a pus prima data mânuța peste ele, și-a retras-o speriat – erau reci, umede și moi. Dar curios, le-a mai atins o data și încă o dată până când s-a învățat cu ele și au devenit preferatele lui.

La noi în țară aceste biluțe se găsesc în punguțe mici in magazinele cu produse chinezești, în unele papetării sau în florării. Daca nu le găsiți și nu le găsiți în orașul vostru, le puteți cumpăra de aici ( transportul este gratuit, dar vă vor ajunge în 2 -3 săptămâni) . Prețul unei punguțe este între 0,50 bani- 1,2 ron. Am văzut și la prețuri mai mari, dar eu  cumpăr doar atunci când le găsesc mai ieftine.

Există bile de diferite dimensiuni, am văzut și bile mari cât palma.

Ale noastre erau miculuțe.

Și acum să vedem cum ne putem juca cu ele :).

Prima dată le punem într-o cantitate mare de apă la crescut. Le puteți pune împreună cu cei mici seara și dimineața vă veți bucura de magia lor, căci ele vor crește ca în poveste . Noi le mai puneam la crescut și în timpul zilei și din când în când băieții le atingeau și observau diferitele stadii de creștere în care se aflau.

  1. Diamante prețioase

Noi am transformat aceste biluțe în diamante . Bilele rosii erau rubine, cele albastre safire și tot așa. Băieții le-au sortat cu multă răbdare . Puteți vedea această activitate aici.

Puteți face chiar un cufăr al unei regini așa cum am văzut aici:

2. Acvariul magic

Aici, am strecurat printre biluțe o mulțime de peștișori  din plastic cu magnet sau animăluțe marine care cresc în apă ( același principiu ca și biluțele)  pe care i-am pescuit cu lingura, cu sita sau cu o undița magnetică.

3. Vaza surpriză

De data aceasta, am observat cât de bine le priește florilor când le punem în apă bile hidrofile. Noi am creat o vază specială pentru bunica noastră de care am fost tare mândri – aici.

4. Ghețiada cu bile magice

De data aceasta, veți putea observa aici cum se comportă bilele atunci când le înghețăm.

5. O mare sau un ocean din bile hidrofile albe si albastre

Mai ales, iarna când nu ne putem juca așa de multa cu apa, atunci când vrem să ”amenajăm” o zonă cu apă, folosim bilele hidrofile.

Uitați ce frumos a fost la Polul înghețat aici.

6. Găsește surprizele ascunse printre biluțe

PUneți biluțele într-un recipient mare . Ascundeți printre ele tot felul de obiecte. Cu ochișorii inchiși, cei mici vor trebui să le descopere și să ghicească ce ați ascuns acolo.

7. Borcănel senzorial pentru bebeluși și copii mici

Dacă aveți copilași prea mici pentru activitățile de mai sus, pur si simplu le veți pune intr-un borcan apa cu bile hidrofile și vor fi uimiți să le vadă cum se rotesc, cum plutesc și cât sunt de colorate. Pentru siguranță , puteți lipi capacul cu silicon.

Aici mai multe idei:

8. Marble run cu bile hidrofile

O activitate pe care noi o vom face astăzi.

Avem un joc marble run din plastic cumpărat de la Julia Toys ,  așa că astăzi ne vom juca altfel cu el.

Idee preluata de aici 

9. Pictură cu bile hidrofile

AICI

10. Joacă cu spumă de ras si bile hidrofile

Două senzații diferite , parfumate și interesante . Idee preluată de aici

11. Joacă cu bile pe masuța luminoasă

Dacă aveți o astfel de masă , cei mici vor fi mai mult decât incântați să se joace cu aceste bile  și să se bucure de strălucirea lor.

12. Puteți face ” lapte de cocos” . Ce idee draguță! 

Multe alte idei super interesante puteți  veți descoperi introducând pe google cuvintele ”water beads activities for kids”. 

Spor la joacă! 🙂

3 gânduri despre „Idei de activități ingenioase cu bile hidrofile

  1. Multumesc foarte mult pentru ideii! Te rog spune-mi cum se face comanda si plata . Nu am mai cumparat asa… Spor !

  2. Buna dimineata, foarte frumoase ideile, multumim! Caut de ceva timp bilute „magice” (cum le spunea baietelul cand era mai mic); multumesc pentru pont (magazin online).

  3. Buna as dori și eu să cumpăr bilute care se umfla în apă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s