ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Toamna (2)

Un comentariu

Am invatat despre toamna  prin povesti, activitati senzoriale, explorari prin curte pentru a gasi „indicii tomnatice” :), dar si prin cateva jocuri educative.

1. Am folosit  fisele printabile preluate de pe blogul 3 dinosaurs.

Fise de lucru despre toamna

Fise cu activitati despre toamna mai gasiti pe blogul 2 Teaching Mommies: despre frunzedovleci , sperietori de ciori si mere. LE vom face si noi pe rand cateva dintre ele.

Nu am printat toate fisele- e destul de scump sa printezi un pachet intreg (multe dintre ele, cum ar fi „gaseste diferentele”, „ce obiect urmeaza” -patterning, le-am rezolvat direct pe calculator, D. imi arata cu degetul pe ecran rezolvarea corecta).

Am rezolvat puzzle-uri : le-am decupat pe toate, le-am amestecat si l-am pus pe D. sa le faca.

Am sortat cosuri de mere dupa marime ( o activitate mult prea usoara pentru D., dar ii place uneori sa faca si activitati mai de „bebelusi” cum le spune el 🙂

Am aranjat dupa marime si niste sperietori de ciori foarte simpatice 😉

2. Puzzle-uri radiere in cutie senzoriala de toamna 🙂

Am pregatit o noua cutiuta cu surprize de toamna.

Am pus in cutie orez colorat in maro si prin el am ascuns radiere puzzle(avem destul de multe,deci erau  destul de greu de gasit si de facut, chiar si pentru D. )

Si am acoperit totul cu frunze.

au avut parte si de o experienta olfactiva:)…pentru ca orezul inca mirosea destul de puternic a otet (nu am avut unde sa -l depozitez in cutiute, asa ca il tin in pungi ) si micutul A. tot imi spunea ca ii miroase „a ceva” :D.

S-au distrat cotrobaind prin orez in cautarea bucatelelor de radiera  si au inceput sa le imbine, de fapt D. le facea si A. se juca cu ele.

Si ieri au avut parte si de o o experienta gustativa, daca ii pot spune asa : bunicii au facut must , pe care eu l-am fiert si l-am dat ursuletilor….au fost tare incantati , pentru A . e prima oara cand a baut suc de struguri.

Va dorim in continuare o toamna minunata!

Un gând despre „Toamna (2)

  1. ce frumos v-ati jucat 🙂
    distractie placuta in contiuare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s