ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Magformers – joc magnetic pentru toate vârstele

2 comentarii

Pe măsură ce copiii cresc, nu știm ce cadouri le mai putem lua. Sigur, o carte este unul dintre singurele cadouri binevenite la orice vârstă.  Noi întotdeauna le oferim cărți la orice eveniment special și nu numai.

Dar  dacă sunteți în căutarea unui cadou special, vă voi prezenta astăzi un joc ce va fi o încântare chiar și pentru voi, părinții. Foarte posibil ca cei mici să nu mai aibă loc de voi atunci când veți prinde si voi o tură de joacă. 😀

Magformers este un joc cu piese magnetice, de diferite forme ( pătrat, triunghi, romb, hexagon, etc) și culori. Sigur, sunt și alte jocuri magnetice pe piață. Ce este interesant la acest joc și -l face diferit, este posibilitatea de a construi în spațiu, într-un mod original.

Jocul stimulează creativitatea, gândirea spațiala, constructivă  și totodată ajută la exersarea îndemânării.

sursa foto

În Romania, jocul original îl puteți găsi în magazinele Imaginarium și în străinătate pe Amazon, eBay și cu siguranță pe multe alte site-uri( nu am cumpărat, deci nu vă pot da recomandări).  Cum pretul foarte mare ne-a descurajat, am încercat să găsim o variantă accesibilă nouă ( așa cum am cumpărat si jocuri tip Lego). Ne plac mult variantele originale, calitatea lor nu poate fi contestată, dar atunci cand te încadrezi într-un anumit buget, cauți și soluții mai ieftine ( nu întotdeauna merge asa, stiu că există cazuri in care mai ieftin poate insemna mai scump pentru că esti nevoit să cumperi de mai multe ori același produs pentru că se strică foarte repede).

Noi am găsit o variantă similară acestui joc pe Aliexpress: un set de 230 de piese la un pret extrem de convenabil aflat la o reducere de 50 %. Din păcate, acel magazin s-a închis, probabil era o lichidare de stocuri, așa că nu vă mai pot ajuta cu link către ei.

Introducând la căutare  pe site-ul Aliexpress cuvintele  ”magnetic brick toys”, veți găsi o varietate de seturi. Căutați cu atenție, vedeți că unele seturi au piese maxi, altele  piese mini. Cititi descrierea, unde puteți vedea piesele din set ce le veti primi voi.  Totodată căutați vânzătorii ce au un feedback pozitiv de peste 96-97 %.  În josul paginiii produsului, veți găsi si părerile celor ce au cumpărat produsul respectiv. Despre cum puteți cumpăra de pe Aliexpress am scris aici.

Dacă doriți să oferiți acest joc cadou pentru o aniversare, comandați-l cu 2 luni inainte.

Pentru că nu le pot pune în articol ( sunt prea multe), încarc aici o listă în care am adăugat câteva linkuri către seturi găsite de mine la un preț mai avantajos ( Lista seturi tip Magformers Aliexpress ). 

Fiind mare, setul nostru a venit în două cutii simple ( nu are ambalaj, daca doriti sa-l faceți cuiva cadou, găsiti si seturi cu ambalaj). Pe noi nu ne interesa acest aspect .Dacă veți comanda un set cu piese mai putine, îl veți primi într-o singură cutie. Am căutat să aibă piese pentru roata cea mare, piese cu forme geometrice cât mai variate,  să aibă și roți să-si poată face vehicule, dar si câteva piese educative cu cifre și litere.

 

Pot face tot felul de forme in spatiu, constructii fanteziste sau realistice, cum zic ei : castele, masini, roboți sau animale. Imaginația nu are limite când ai astfel de piese.

Piesele se prind foarte bine ( veți vedea într-un videoclip putin mai jos), magneții sunt rezistenți. Nu pot face însă  comparația cu un set original, dar pentru banii dați , calitatea este bună.

Mai multe idei de construcție veți găsi aici.

Nouă ne-a plăcut mult acest filmuleț și am încercat să facem toate construcțiile propuse de ei, care par magice 🙂 dintr-o construcție plană poți obține una 3D, în spațiu.

Și demonstrația lui  D. 🙂

Romantic wheel 🙂

Spor la joacă tuturor!

2 gânduri despre „Magformers – joc magnetic pentru toate vârstele

  1. Vai, cât de fain e! Trebuie să mă ajuţi şi pe mine să-l comand 😀

  2. Super jocul! Il vazusem mai demult, dar tu m-ai facut si mai curioasa 🙂 Ce repede l-a facut D. Felicitari! Parca acum iti spargea oua pentru prajituri pentru primele dati 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s