Stiati ca Lego a fost inventat in anul 1932 in Danemarca de un simplu tamplar? Si ca de atunci, in lume au fost vandute 320 miliarde de piese, adica 56 pentru fiecare om de pe planeta? 🙂
In traducere Lego inseamna de fapt ” joaca bine” . Lui D. i s-a parut tare interesanta traducerea si imi spunea ca intr-adevar, te joci tare bine cand ai o cutie cu lego la indemana 🙂 .
Daca doriti sa aflati cat mai multe despre evolutia jocului Lego, un articol frumos si bine documentat il puteti citi aici.
In orice combinatie ai pune caramizile Lego, oricum le-ai aseza, de fiecare data poti construi ceva nou . Este un joc grozav care antreneaza spiritul de observatie, rabdarea, imaginatia, dexteritatea ( nu e usor sa asezi piesele acelea mici).
Noi nu ne laudam cu o colectie mare de piese Lego. Recunosc ca nu le-am cumparat prea multe pana acum pentru ca il consideram un joc potrivit pentru copilasii peste 6 ani ( ma refer mai mult la Lego clasic , cel cu piese mici).Atunci au mai multa rabdare, disponibilitate de a duce ceva pana la capat. Asa ca am astepta un interes real mai ales din partea lui D. , ursuletul cel mare.
Noi am avut cat erau ei mititei cuburi MegaBlocks. Dar, dupa cum bine stiti exista si varianta Lego Duplo pentru copilasi peste 3 anisori. Am cumparat seturi mici, dar de fiecare data le construiam eu, D. nu avea rabdare sa urmareasca instructiunile si se necajea cand se stricau constructiile. Nu la intamplare este trecuta varsta copiilor pe cutiile de joc.
Dar, in afara de cuburile de lemn, piesele Lego cred ca ar trebui sa fie in casa oricarui copilas. Da, stiu .. piesele sunt mici, au colturi …puteti calca pe ele si sunt ascutite 🙂 , cei mici nu le tin in ordine… Noi am pus toate piesele intr-o cutie. Si avem o regula : cand nu se mai joaca cu un joc, datoria lor este sa-l puna la loc. Si le mai spun sa incerce sa nu piarda piesele- au vazut si ei ca atunci cand am avut de construit ceva, ne lipseau chiar piesele pierdute si le parea tare rau ca nu au fost mai atenti.
Verisorii nostri mai mari au o colectie de-a dreptul impresionanta. De cand avea 6 anisori, D. ,a devenit foarte interesat de piesele Lego si atunci cand merge in vizita la verisorii lui este fascinat sa caute prin sertarul plin cu sute de piese si sa faca tot felul de constructii interesante. Asa ca acum stiu ca micuta noastra cutie cu piese Lego va deveni , incet , incet mai plina :).
Sertarul caramizilor Lego ( nu al nostru, ci al verisorilor 🙂
In urma cu cateva zile, am primit pentru testare un joc Lego de la magazinul Toysdepot si le multumim foarte mult . A fost pentru noi o surpriza grozava! Si pentru ca nu am vrut sa le dau jocul pur si simplu, am organizat o Zi a pieselor Lego 🙂 . Este incredibil cate idei creative si nastrusnice pornesc de la micutele piese din plastic!
Puteti organiza chiar si o saptamana Lego si tot nu va veti plictisi! 🙂 Pentru ca puteti folosi aceste piese chiar si la invatatul literelor, a cifrelor, puteti face operatii matematice, le puteti folosi ca mici stampile pentru plastilina, puteti organiza petreceri Lego! Sau pur si simplu va puteti distra construind si iar construind. AICI veti gasi zeci de idei interesante si educative.
NOi ne-am inceput ziua cu cateva joculete Lego ( ne-am inspirat din petrecerea tematica de pe blogul Idei pentru mamici si copii . Le-am spus ca, dupa ce vor trece peste cateva probe Lego, vor primi o frumoasa surpriza :).
1. Ghiceste cate piese Lego sunt in vas?
Am estimat fiecare numarul pieselor si apoi le-am numarat. Nimeni nu a ghicit cate erau :).
2. Concurs de indemanare- cine nimereste cutia Lego?
Am facut o linie de start ( tot din piese lego). Le-am pus in cosulete piese si fiecare trebuia sa arunce piesele direct in cutia din fata lor. Pentru fiecare piesa ce nimerea drept in cutie , primeau un punct.
3. Gameboard Lego
Un joc tare dragut, ce il puteti printa de aici.
Cu piesele ce le castigam in timpul jocului trebuia sa construim ceva ( chiar daca erau doar 3 sau 4 piese).
4. Muzeul Lego
Trebuia sa facem cat mai multe constructii interesante din piese Lego si sa le expunem intr-un muzeu.
Si uite ca , trecand prin toate probele, ursuletii au primit si surpriza asteptata cu multa nerabdare :).
Un joc din celebra serie Lego Creator 3 in 1 ( il veti gasi in magazin aici )
Nu am mai avut pana acum un set mare, asa ca eram tare curiosi sa-i vedem continutul, mai ales ca pe cutie era imaginea mai multor vehicule.
I-am spus lui D. ca de data aceasta el va construi o masina de la inceput pana la sfarsit si ca va fi tare mandru cand va vedea ca a reusit sa o faca de unul singur.
Mi-au placut mult carticelele cu instructiuni- clare,urmareai schema pas cu pas pe fiecare pagina. Noi avem si seturi cu caramizi mici de construit care nu sunt originale. Acolo, primesti doar o foaie , dar instructiunile sunt greu de urmarit de catre copii mai mici.
Vreau sa va spun ca D. a fost tare ambitios si pentru prima data , a avut rabdare sa construiasca dupa instructiuni . Mi-a cerut ajutorul de vreo doua- trei ori, in rest s-a descurcat singurel.
Micutul A. il sustinea si astepta sa se joace cu masinutele construite. Din cand in cand, mai cauta si el ce piese ii trebuiau lui D. Si a construit si el o masinarie interesanta 🙂
E bine ca sa construiesti si dupa imaginatie, dar totodata , copiii invata multe si urmarind niste instructiuni: sa fie atenti la detalii ( culoare, dimensiune), sa fie atenti sa nu piarda ordinea paginilor , sa urmareasca cu multa atentie pasii ce trebuie parcursi ( daca vor sari unul , trebuia sa o ia de la capat).
Vehiculele Lego au fost construite si acum erau pregatite pentru joaca 🙂
Afara, baietii au construit si un garaj si alte constructii utile pentru vehiculele noi, primite in dar :).
Dupa cum va spuneam, jocul nostru ne-a fost trimis spre testare de catre magazinul Toysdepot. Ei au dorit sa va prezentam cateva idei inedite prin care aceste piese pot fi folosite in constructii / la joaca.
Veti gasi in acest magazin online si alte jucarii Lego, chiar si seturi Lego inspirate din celebrul joc Minecraft ( am vazut ca este acum in topul preferintelor multor baieti acest joc).
De asemenea, veti descoperi jucarii Playmobil, preferatele noastre. Noi avem foarte multi omuleti si accesorii, ce ii folosim cu mult succes la jocurile de rol, chiar si pentru diferitele cutii senzoriale tematice. Mi-a placut mult ca , in rafturile virtuale ale magazinului , sunt aranjate frumos pe diferite categorii.
Daca doriti sa primiti noutatile ce apar periodic in magazin, va puteti abona si tot voi veti fi castigati pentru ca veti participa astfel la un concurs.
Multumim inca o data magazinului Toysdepot pentru ca ne-a oferit prin jocul trimis , nu doar cateva piese de Lego , ci si cateva ore de joaca creativa. 🙂
august 24, 2014 la 09:31
Și noi avem o colecție impresionantă! Și dacă l-ai întreba ce-și dorește…tot Lego ar zice… 🙂
august 28, 2014 la 09:59
Copii vor sa aibe toate jucariile LEGO din revista de prezentare. Nu este de mirare ca multi dintre parinti cheltuie sute de lei lunar pe jocuri lego .