ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Șștttt… nu-l trezi pe tata!

Un comentariu

🙂

Deși tăticii înconjurați de copii mici, reușesc să doarmă și pe un zgomot infernal, e bine să avem grijă și de somnul lor. Doar așa tati poate deveni marele elefant ce duce copiii agățați pe spatele lui prin toooata lumea, poate  spune povești, poate merge și la cumpărături după serviciu și multe altele. Și toate acestea dacă are parte de un pui mic de somn fără ca sa-l deranjeze cineva.  🙂

Ei, dar nu voi scrie acum despre somnul tăticilor, fiecare stie cum poate dormi în casa lui :).

Vă voi povesti despre un joc super haios de la Tomy care se numește chiar așa : ” Șttt… nu-l trezi pe tata!” ( Sttt… don’t wake Daddy! ) . 

Ne plac mult și jocurile educative, dar de multe ori avem nevoie și de jocuri relaxante, ce le putem juca seara în familie. Telefoanele, tabletele, televizoarele, laptop-urile închise …și distracția să înceapă ! Copiii doresc să fim doar ai lor atunci când avem parte de un timp special în familie.  Cumpărați și astfel de jocuri, pentru că vă vor ajuta să vă cunoașteți mai bine, să vă destindeți după o zi grea la serviciu, să râdeți ( și ce minunată e terapia prin râs! ).

Noi l-am achiziționat înainte de Crăciun de la Julia Toys . Printre cărți, jucării educative fel de fel, veți găsi în magazin și foarte multe jocuri de acest gen ( aici ). Dacă nu găsiți și acest joc pe stoc, întrebați sau urmăriți- cu siguranță va apărea iar. De acolo avem noi majoritatea jocurilor noastre ( unele sunt second, în stare foarte bună sau excelentă și putem cumpăra astfel mai multe. Dacă ar fi să le cumpărăm noi, am lua doar câte un joc din când in când. Nu vă speriați de limba germană , multora dintre jocuri le puteți găsi instrucțiunile în limba engleză pe internet sau au instrucțiunile deja traduse în mai multe limbi).

Dar să revenim la tata și somnul lui.

În interiorul cutiei, vom găsi jocul cu un tătic haios ce doarme într-un pat sforăind .

În sertarul patului stau cuminți cardurile, un zar colorat și pionii copilași ( doi băieței și două fetițe).

Cartonașele cu imagini se împart în mod egal între jucători. Fiecare pion va fi așezat pe patul său de aceeași culoare.

Cartonașele au imagini cu situații haioase ce ar trezi din somn și pe cei care zic că dorm buștean.

Dați cu zarul. Înaintați pe culoarea indicată de zar. Dacă veți nimeri pe un obiect cu un număr…deja vi se lansează o provocare. Dacă aveți un card cu imaginea respectivă, sunteți salvați. Dar dacă nu-l aveți, va trebui să apăsați pe butonul de lângă patul tatălui de atâtea ori cât vi se indică. Dacă tata se trezește ( va sări speriat din pat! ), va trebui să mergeți înapoi în pătuțul vostru. Dar dacă un alt jucător vă oferă cardul cu acea imagine, sunteți salvați, dar stați o tură. Și uite așa învățăm să fim altruiști 🙂 – dacă îți vei da cardul, este foarte posibil ca celălalt jucător să câștige sau să ai tu nevoie de el și să nu-l mai poți folosi.

Tata s-a trezit!! Căciulița îi va zbura din cap spre amuzamentul copiilor! 🙂

Dacă pe zar nimeriți steluța, e bucurie mare. Aveți dreptul să treceți în fața tuturor pionilor.

Câștigă pionul copilaș care deși trece prin multe peripeții reușește să ajungă la frigider fără să-l trezească pe tata! 🙂

Pentru un plus de amuzament, puteți juca jocul în cea mai mare liniște, vorbind doar în șoaptă.

Spor la joacă tuturor! 🙂

 

 

Un gând despre „Șștttt… nu-l trezi pe tata!

  1. super!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s