ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Darul din Calendarul de Advent – Ziua 10

49 comentarii

Aud și acum așa de clar de parcă ar fi fost ieri, clinchetul renilor și scârțâitul pașilor în zăpadă dintr-o poveste de iarnă ce o ascultam la bătrânul nostru pick-up. Nu era dar mai frumos pentru mine și sora mea ca și un disc nou de povești. Le adoram, știam fragmente întregi pe de rost, ascultam ore în șir. Da, e drept…pe atunci nu erau la televizor desene animate, nici jucării multe, dar poveștile audio si cărțile ne-au îmbogățit din plin copilăria.

Șă voi, poate că ați ghicit darul din această zi :).

El vine de la Geo, creatoarea Poveștilor pentru Vlad.

Dar cum au apărut Poveștile pentru Vlad? Si cine este Vladut? 🙂 Georgiana Mihalache, scriitoarea povestilor este o mămică tânără și ambitioasă, ce și-a dorit ca micutul ei, Vlad sa aiba parte de o copilarie plina de povestile mamei lui .  Dar Geo nu a putut sa păstreze poveștile doar pentru ei …si bine a facut…uite asa au ajuns si la noi si in casele multor alti copilasi.  Personajele din aceste povesti  sunt plante, insecte şi animale mici, toate inspirate din viaţa frumoasa şi simplă de la ţară. Ni le putem închipui ca niște fabule, căci sunt pline de învățăminte, dar totodată și amuzante. Poveștile nu au o continuitate, pot fi ascultate și separat.

Mai multe despre aceste  povești audio am scris aici.

Din păcate, aceste povestiri nu pot fi comandate momentan ( proiectul a fost suspendat pentru o perioada), dar Georgiana mi-a spus ca va reveni cu o surpriză în viitor, deci stați pe aproape să aflați vești bune!! 🙂 ȘI tot ea m-a rugat să vă spun că puteți asculta cîteva dintre poveștile ei și pe youtube.

Geo mi-a spus că singurul lucru ce dorește să vi-l transmită este acesta: „Fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume. ” (M. Gandhi)

Astăzi vom primi în dar un cd audio cu povești de iarnă ( unul dintre cele afișate mai sus) , numai bune de ascultat la căldurică sau dacă veți merge în vacanța de iarnă cu mașina într-o excursie.

Ca să vă înscrieți, lăsați un comentariu în care să ne spuneți dacă ați mai auzit de Poveștile pentru Vlad și ce impresie v-au făcut ( înveseliți-va ziua și  ascultați un filmuleț dacă nu le cunoașteți) .  Și hai să depănăm și amintiri: să ne povestiți care a fost povestea audio preferată din copilăria voastră . Eu ascultam cu mare drag și de neeenumărate ori Crăiasa Zăpezii  sau  Cartea cu Jucării  a lui Tudor Arghezi. 🙂

Până la ora 21.30, vă asteptăm cu mare drag să participați!

Later edit

Darul Georgianei va pleca la numărul 28!

Felicitări, Mădălina Vlad! Vă rog să mă contactați la adresa de mail ursuletinazdrani@gmail.com

IMG_5017

Christmas Gifts

 

49 de gânduri despre „Darul din Calendarul de Advent – Ziua 10

  1. Ma bucur ca am auzit acum de ele.

  2. Sunt bucuroasa cand vad ca „oamenii” mari au astfel de preocupari 🙂 succes!

  3. Nu am mai auzit despre povestile pt Vlad dar e bine de stiut ca avem o mamica talentata care face povesti audio. ar fi minunat sa le pun copiilor audio in timp ce se joaca/manca. Din pacate eu nu imi aduc aminte in copilaria mea sa fi ascultat povesti ..

  4. M-as bucura tare mult sa ii ofer fiului meu in dar de ziua lui aceste povesti frumoase! Eu ascultam cu mare drag povestile spuse la radio!

  5. Da , am mai auzit de ele pe blogul tau si pe Mic atelier de creatie.Ar fi un cadou minunat pentru nepotica mea de 3 ani.

  6. Eu aproape am stricat placa cu Alba ca Zapada si cei 7 pitici..mi se parea ceva magic sa ascult o poveste fara sa vad povestitorul :))

  7. Am mai auzit de ele, dar nu le-am ascultat pana acum. Cred ca ar fi cazul sa o facem

  8. Am mai auzit de Povestile lui Vlad dar nu am avut ocazia sa le ascult.Cel ami mult imi placea Alba ca zapada cand eram mica.

  9. Nu am auzit de Povestile pentru Vlad, ma bucur ca am aflat de ele.Povestile audio preferate au fost Amintiri din Copilarie si Harap Alb 🙂

  10. Imi placea „Fata babei si fata mosului”. Am auzit de ele. Sunt pline de farmec. Copiii le adora!

  11. Nu am auzit de poveștile pt Vlad, dar sunt sigură că sunt minunate. În copilărie ascultam Craiasa zăpezii.

  12. Am auzit despre Povestile pentru Vlad, insa nu le-am ascultat pana acum, In copilarie imi placea sa ascult „Sarea in bucate”, „Povestea porcului” si „Frumoasa din padurea adormita”.

  13. Nu auzisem dar acum pot sa spun ca abia aștept sa se rezolve problemele, sa le pot comanda! Ajutor de la Domnul in toate!

  14. Noi ascultam cu mare drag Pacala…aproape o stiam pe de rost…de Povestile pt Vlad am auzit…dar n-am avut ocazia sa le si ascult…

  15. Micul print si Jane Eyre erau favoritele mele! Succes tuturor participantilor.

  16. nu am auzit de aceste povesti

  17. Multumesc mult, Coca. Ai scris foarte frumos. Te pupam de la Iasi

    Georgiana-Florina Mihalache Povesti pentru Vlad – http://povestipentruvlad.blogspot.com http://www.facebook.com/povestipentruvlad HR FAQ Blog – http://www.hr-faq.blogspot.com

  18. Am mai auzit de Povestile pentru Vlad .Am ascultat pe youtube.Sunt pe placul baietelului meu .

  19. Nu am auzit pana acum de aceste povesti, insa am ascultat acum povestea violetelor. Bebelusul meu de 11 luni a fost foarte atent, cred ca i-a placut vocea calda 🙂 imi amintesc ca ascultam teatru radiofonic cand eram mica si tare mult imi placea ! Povesti nu ascultam, nu aveam „tehnologia” necesara 😀

  20. Buna!
    Nu cred ca am mai auzit de Povestile pentru Vlad 😦 dar niciodata nu e timpul pierdut!
    Multumim!
    Eu m-am bucurat in copilarie ( anii ’80) de numai cateva povesti audio pe casete (la vremea aceea), Fata mosului si fata babei (intr-o interpretare extraordinara) a fost si inca mai este preferata mea!!!

  21. Nu am mai auzit pana acum de aceste povesti, dar abia astept sa le ascult impreuna cu baiatul meu de 4 ani!

  22. Nu am auzit de povestile lui Vlad ;cand eram mica adoram Cartea Jumglei si sa privesc diapozitive

  23. E prima data camd aud de povestile lui Vlad, dar imi aduc aminte cu drag din copilarie de povestile de pe disc Greuceanu sau cea cu cocosul (nu-mi aduc aminte cum se numeste dar inca stiu cantecelul)

  24. N.am auzit pana acum de povestile lui Vlad, sper sa le placa piticilor mei:) Din pacate in copilarie nu.mi amintesc sa fi ascultat povesti, insa adoram sa citesc:) multumim pentru darul minunat!

  25. Multumim!!! Numai mamici deosebite si curajoase!!!!

  26. Nu am mai auzit despre povestile pt Vlad,dar povesti in fiecare zi le citesc copiilor

  27. Nu am auzit de „Poveștile pentru Vlad” dar ma bucur ca am aflat acum. Sunt frumoase.

  28. Am auzit de Povesti pentru Vlad pe blogurile de mamici si am fost tare incantata de idee. Am participat la toate concursurile cu cd-urile asta, pt ca tare mi-ar placea sa le asculte fetitele mele. Sunt pe lista de dorinte de anul viitor. Multumim de darul frumos 🙂

  29. Imi pare rau ca nu auzisem de Geo. Ma bucur ca am facut cunostinta cu povestile eu. Din pacate eu nu am avut carti pana nu m-am facut mare😄. Tin minte ca era o emisiune radio care incepea cu Buna seara copii pe care o iubeam

  30. Pe baietelul meu il cheama Vlad si aud cu parere de rau ca proiectul este suspendat temporar, intentionam sa achizitionez CDuri pentru Craciun.

  31. O idee noua de care nu am mai auzit si pe care de abia astept sa o pun in practica cu piticul.

  32. Nu am mai auzit de ”Poveștile pentru Vlad”, dar este o idee minunată.Eu ascultam cu plăcere ”Scufița Roșie”.

  33. Avem toata colectia, datorita recenziilor tale. Daca le primim le vom da cadou unui copilas dragut. Copilaria mea este legata de povestea Masa si ursul.

  34. eu am avut o caseta cu Prichindel si una cu Alba ca zapada. mai ascultam si teatru radiofonic. am ascultat povestile pentru Vlad pe youtube impreuna ci piticul meu si a fost foarte incantat de ele.

  35. Tot pe la voi am auzit de aceste carti. Nu imi amintesc ce carti citeam cand eram mica, dar sper sa isi aminteasca pruncii mei de cartile pe care le voi citi eu si ei 🙂

  36. Am auzit de Povestile pentru Vlad de pe blogurile de mamici. Din pacate nu am reusit sa le achizitionam. Le avem pe lista de dorinte.

  37. Daaaaa, ceva magic, povestile audio.
    Nu am auzi de povestile lui Vlad, dar ma bucur sa aud acum si abia astept noul proiect 🙂

    Din nefericire nu prea am ascultat in copilarie. Imi amintesc ca una din bunici avea placi cu povesti dar ca sa nu le uzeze nu prea ne lasa sa le ascultam. Cred ca am ascultat de maxim trei ori si povestea era „praslea cel voinic si merele de aur”

  38. Nu am mai auzit de poveștile lui Vlad. Dar mi-ar placea tare mult ca copilul meu sa asculte aceste povesti minute.
    In copilărie ascultam cu mare placere „Capra cu trei iezi” , „Ursul păcălit de vulpe”. ☺

  39. Cred ca tot de la voi am auzit! Sunt minunate!

  40. Am auzit la Camelia in Mic atelier de creatie, un loc minunat pe care pur si simplu il iubim. Nu am prea avut parte de multe povesti ascultate in copilarie de aceea m-am abitionat ca fiicei mele sa nu-i lipseasca zi fara cateva povesti citite si/sau ascultate la cd.

  41. Am auzit de Povești cu Vlad. Și am fost mereu curioasă cum sunt. Din păcate nu-mi amintesc să fi ascultat povești audio când eram mică 🙂

  42. Eu ascultam Ursul pacalit de vulpe si Punguta cu doi bani. Pe acestea le aveam pe disc de vinil si le ascultam la pick-up. De Povestile lui Vladut nu am auzit pana acum.

  43. Nu am auzit de aceste povesti pana acum, dar dupa ce am ascultat-o pe prima tare ma bucur ca le-ai inclus in calendarul avent. Sunt minunate!

  44. Am auzit de aceste povesti minunate. Ne plac si noua, dar nu avem setul complet.
    Cand eram mica ascultam teatru radiofonic, dar si povestile de seara, de la radio, care erau povesti clasice.

  45. Nu am mai auzit de aceste povesti dar suna foarte interesant! O sugestie buna pt cadourile de Craciun!

  46. eu ascultam cu mare drag Motanul incaltat si Scufita Rosie la pick up.

  47. Am auzit de povestile lui Vlad, tot de la tine!

  48. Ma bucur ca am auzit acum de ele.O sugestie buna pentru cadourile de Craciun!

  49. Nu am auzit de ele. In copilărie nu am avut povesti de ascultat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s