ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Întrebări pe care le pun copiii despre bine și rău ( 3)

7 comentarii

Continuăm provocarea de joi cu o nouă întrebare. Îmi cer scuze pentru că public așa de târziu articolul, dar am avut probleme  de ordin tehnic 🙂

Dacă spun ceva fără să știu că e o minciună, sunt totuși și eu un mincinos?

Vă aștept cu drag la discuții!

 

7 gânduri despre „Întrebări pe care le pun copiii despre bine și rău ( 3)

  1. Când facem ceva fără intenție, fără să știm, fie că este vorba de minciună sau de o faptă, cred că nu este vina noastră. A minți fără să știm nu ne face mincinoși. Dar în momentul în care am aflat adevărul, trebuie să rectificăm minciuna spusă și să spunem adevărul. Dacă nu facem așa, suntem mincinoși pentru că am continuat să susținem minciuna și după ce am aflat adevărul. 🙂

  2. Daca nu stim ca e minciuna, nu suntem un mincinosi, dar din momentul in care aflam adevarul, trebuie sa-l facem cunoscut .

  3. Cand spunem un lucru pe care noi îl credem adevarat , cu siguranta nu suntem mincinosi, dar cand am aflat ca acel lucru nu era adevarat e bine sa ne corectam si sa spunem ca am gresit, ca lucrurile nu sunt asa cum am crezut noi.

  4. Daca mintim fara sa stim asta nu ne face mincinosi, dar trebuie sa spunem adevarul cand il aflam.
    Acest „a spune ceva si altora fara sa stim daca e sau nu minciuna” mai poate fi si in cazul in care raspandim un zvon care ni l-a spus alta persoana…in acest caz ne facem vinovati de „barfa”.

  5. Cu siguranță că nu ești un mincinos dacă tu nu știai că spui mai departe un lucru neadevărat. Cel mai bine este să analizăm tot ce ni se spune, și la rândul nostru să nu credem orice. Desi este foarte greu, ar trebui să le spui celor ce au aflat de la tine vestea mincinoasă, că totul a fost o minciună. Vor aprecia sinceritatea ta.

  6. Am revenit cu 2 intrebari cu care m-am confruntat de curand:”In Rai este noapte? Mos Craciun aduce cadouri si animalelor?”

  7. Daca copilul spune ceva fara sa stie ca este o minciuna, nu este un mincinos , dar parintele are datoria de ai explica acest ucru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s