ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Sisteme de învățare LOGICO pentru preșcolari și școlari

7 comentarii

Deși suntem în vacanță, din când în când ne mai antrenăm și creierașele cu activități educative. Sigur, noi putem învăța de oriunde și din activitățile simple, practice ce le facem zilnic. Dar mai citim , mai facem câte un exercițiu la mate ( nu e tocmai plăcerea ursulețului mare ) .

De ceva timp, am luat niște fise cuprinse într-un sistem de învățare tare interesant. Și m-am gândit că poate ați fi curioși să aflați și voi despre ce este vorba.

Vă zic sincer că, dacă ni s-ar fi cerut la grădiniță  bani pentru un astfel de sistem de învățare i-aș fi dat cu mai mare drag decât am făcut-o pentru caietele acelea cu exerciții plictisitoare  pe care poate nici nu le lucrau până la capăt.

Cred că ați zărit ca și mine aceste cărțulii în librăriile online, dar poate că ați ezitat să le cumpărați neștiind cum pot fi folosite.  Când am aflat că în alte țări , copiii învață la grădiniță și poate în clasele mici cu ajutorul lor, m-am gândit că merită să investesc în așa ceva.

Vă prezint prima dată sistemul pentru prichindei între 3-6 anișori.

Colecția  Logico rondo, editura Rao

Tăblița în care se introduc cărțile

La o simplă căutare pe google aici veți vedea cât de căutate sunt aceste cărticele.

Când am cumpărat colecția, nu am avut de unde să citesc recenzii în limba română despre ea, așa că m-am lăsat convinsă de descrierea de pe site-ul lor.

Eu am cumpărat atât tăblița , cât și cărțile cu o reducere de 50 %  de pe librărie.net.

Uitați descrierea de pe site-ul editurii Rao : Temele abordate în colecţia LOGICO RONDO au fost elaborate de pedagogi de renume mondial. Imaginile fascinante şi diversitatea temelor fac din LOGICO un joc plin de surprize plăcute, de care nu apuci să te plictiseşti. LOGICO RONDO propune copiilor activităţi amuzante şi educative. Copilul dumneavoastră se poate juca singur, iar în final va putea el însuşi să-şi controleze rezultatele. Greşelile sunt permise. Astfel îşi va dezvolta personalitatea şi va învăţa să ia singur decizii. Imaginile vesele şi selecţia de teme adaptate vârstei stârnesc interesul, îi îndeamnă pe copii să povestească, să ghicească şi să imite. Se pot inventa povestioare, în timpul căutării şi comparării imaginilor se pot face multe descoperiri: tot felul de vietăţi, tot felul de lucruri şi de culori vor fi identificate şi denumite. În tot acest timp copilul îşi dezvoltă vocabularul, simţul de observaţie, puterea de percepţie şi capacitatea de concentrare. LOGICO RONDO este stimulativ deoarece copiii pot să intervină activ în povestire, altfel spus să „dirijeze” jocul.”

Va trebui să cumpărați un singur set ”tăbliță + carte” și în rest veți cumpăra doar cărticelele.

I-am pus lui A. tăblița în mână si cartea La fermă. Fără să -i dau foarte multe explicații a înțeles că trebuie să rezolve cerințele și să așeze corect butonii în dreptul răspunsului corect.

Haideți să aruncăm o privire peste câteva dintre cărticele ca să înțelegem mai bine despre ce este vorba.

Copilul introduce cartea în tăbliță.

Aici am o observație : ar fi fost grozav ca și cele din limba română să fie prinse cu spirala. Sunt un pic mai greu de manevrat asa. Și era mai bine dacă partea de jos a tăbliței era un pic mai adâncă ca să poată fi așezată cartea mai bine. Dar, trecând peste aceste neajunsuri, ne-am bucurat  să ne jucăm , rezolvând jocurile propuse. Sigur, ele vor fi parcurse în acest an, poate și în următorul și  le vom include și  în alte activități.

El va trebui să se gândească atât să rezolve ce i se cere , cât si unde ar putea așeza butoanele.

După ce termină de rezolvat fișa, cartea se întoarce și împreună vedem dacă am rezolvat corect. Dacă răspunsurile sunt corecte. vom avea doua șiruri de buline de aceeași culoare.  Si pe partea cu rezolvarea, copilașul este răsplătit cu o planșă de colorat sau altă activitate drăguță.

Vă rog să urmăriți acest videoclip pentru a înțelege mai bine:

VIDEO LOGICO RONDO

Și o scurtă privire în interiorul câtorva dintre cărți.

Colorăm, meșterim și construim

Numărăm și comparăm

Ne distrăm și cumpărăm

Colecția Logico Piccolo , editura Diana  

Această colecție se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6-9 ani.

Veți găsi în colecție următoarele titluri, noi avem doar 3 dintre ele ( au un preț mai mare și le vom cumpăra pe rând, când vom mai reuși).

Tăblița este asemănătoare, doar că are mult mai multe butoane.

sursă foto

Va trebui tot așa să cumpărați un set cu o tăbliță și mapele cu carduri.

De data aceasta, materialul este așezat în mape  cu câte 16 fișe cartonate, format A5. Noi le-am achiziționat de aici.

D. mi-a confirmat că matematica i se pare mult mai distractivă , ca nu mai este așa de plictisitor să rezolve exercițiile. Nu vă gândiți cî stă toată ziua cu tăblița în mână rezolvând exerciții, dar îi face plăcere când lucrăm cu ele .

Și un mic video explicativ:

VIDEO LOGICO PICCOLO

Deci vom folosi într-un mod asemănător tăblița. Copilul va așeza cardul cu banda colorată în sus. Butoanele vor sta la baza tăbliței. Va mișca butoanele colorate până va ajunge la răspunsurile corecte. Apoi, va întoarce cardul și va compara codurile culorilor găsite cu cele corecte.

Matematică – Rezolvare de puzzle-uri

Rezolvarea  acestor carduri vor ajuta la îmbunătățirea:

-concentrării, gândirii logice și imaginației;

-conștientizării relațiilor matematice din viața de zi cu zi ;

-înțelegerii conceptelor matematice

Fișa cu cerințe +rezolvare

Fise

Numerele până la 100 – Înmulțirea și împărțirea

Exercițiile propuse în fișe vor ajuta la:

  • dezvoltarea competențelor de înmulțire și împărțire;
  • înțelegerea conceptelor de înmulțire și împărțire;
  • folosirea împărțirii în viața de zi cu zi ;
  • exersarea împărțirilor fără rest.

Învățarea este amuzantă prin joacă :)…cam despre asta a fost vorba astăzi.

O zi minunată vă dorim!

7 gânduri despre „Sisteme de învățare LOGICO pentru preșcolari și școlari

  1. Si noi avem aceste caiete si „tablet” asa cum a numit baiatul cel mare tablita.:) E la fel de incantat sa resolve cerintele din carte. Din pacate la baiatul cel mic de 3 ani nu a avut acelasi succes. E o foarte buna recomandare mai ales pentru vacanta de vara cand cer mereu activitati noi. 🙂

    • Da, si eu cred totuși ca de pe la 4-5 anișori ar fi interesați de ele. Nici al meu nu cred ca le-ar fi considerat interesante pe la 3 ani.

    • Multumesc pentru review , chiar eram curioasa cum este acest sistem,daca e practic de manuit, inteles pentru un copil de 6 ani ,in teorie suna bine dar e mai convingator cand vad si un video , un minus ar fi ca aceste cartoane nu sunt lucioase ar fi fost mai rezistente dar cred ca se pot lamina ..Numai bine!

      • Setul de la Diana are foi separate cartonate.
        Cele de la Rao nu sunt cartonase, sunt carti. Si se introduc pe rand foile din carte , intr-adevar sunt un pic mai greu de manuit asa, e mult mai practic cu foi separate.

  2. Pingback: Logico, un mod amuzant de a invata | doua fete cucuiete

  3. Buna Coca,la recomandarea ta ne-am luat si noi tablita si 2 carticele, lui Iris ii plac mult, atat doar ca merg destul de greu si sper sa nu le strice .
    Multumim pt recomandare.
    Cealalta categorie Piccolo crezi ca ar merge pt clasa a III-a, sau deja nu ar fi interesant?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s