ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

In fata blocului- jocuri fara limita de varsta

3 comentarii

Incep si eu cu o nostalgie molipsita de la Ion Creanga 🙂  ” mi-aduc aminte cu drag si dor de anii copilariei…de corturile din preșuri colorate din spatele blocului, de elasticul pe care il saream intruna zile in sir fara sa ne plictisim, de cioburile colorate pentru șotron, de puzderia de copii ce umplea parcarea din fata blocului ( pentru noi era o mare pedeapsa sa stam in casa- de fapt, mai țineti minte cum ne spuneam parinții când faceam vreo trăznaie ?  😀 – o saptamana nu mai ai voie sa iesi afara la joaca!! :)) … “

Cum e copilaria din zilele de azi? Intesata de enorm de multe jucarii , desene animate la discretie si tot felul de gadgeturi care mai de care mai sofisticate. Si sunt copii mai fericiti? se plictisesc mai putin? Dimpotriva- uneori , sunt asa nervosi, nerabdatori…parca purtand o povara prea mare pentru ei 😦.  Poate ca nici nu-si doresc sa fie bombardati de atata informatie…poate nici nu-si doresc atatea jucarii…

Sa nu credeti ca voi scrie un articol impotriva jucariilor  :). Nu- si acestea isi au rolul lor in dezvoltarea micutilor, daor ca n-ar trebui sa fie asa de multe. Si noi suntem acum intr-o perioada de selectare a jucariilor si jocurilor. Cu ocazia asta au descoperit jucarii  uitate , jocuri nejucate 🙂.

Mai vedeti azi copii stand in fata blocului la joaca?  Si nu ma refer la cei de 3-4-5 ani care ies insotiti de parinti , ci la cei  mari. Tin minte ca aveam doua vecine mai mari de 14 si 15 ani care se jucau cu noi elasticul, sotronul si daaa! se jucau si cu papusi – si era ceva normal si firesc 🙂.

Zilele trecute am primit  pentru testarea din partea binecunoscutului magazin online  eMAG–  o colectie de jocuri inedita ( pentru mine a fost un cadou supriza de Craciun) . Si pentru ca eu am primit cu mari emotii acest joc, am vrut sa si copiii sa-l primeasca intr-un mod care sa le starneasca emotii, curiozitate si multe intrebari. L-am pus sub bradul de Craciun , ce il facusem cu o zi in urma alaturi de o jucarie cu  venerabila varsta de 30 de ani .

Nu, inca nu au primit cadourile de Craciun, dar la noi in familie este o mica traditie, aceea de a le pune ceva ( oricat de mic ) sub brad atunci cand il  aducem in casa si il impodobim.

Dar haideti sa va prezint ineditul cadou!

In fata blocului – o cutie cu jocuri din copilaria noastra  , a parintilor si  a bunicilor nostri … 

Pana si ambalajul jocului este atat de ingenios!

Imaginea unui bloc vechi, „comunist” 🙂 – blocul copiilor oraseni, blocul meu, al tau, al multora dintre noi.

 

Deschizand cutia, o avalansa de amintiri, de emotii vor navali asupra parintilor  si cu siguranta ca vor fi transmise si copiilor. Daca eu le spun micutilor  mei : ” jocul acesta il jucam eu cand eram mica! “…deja sunt fascinati! Bine, poate ca nu toti copiii sunt asa, dar eu , cand e vorba de joaca, devin un copil mare si ma joc cot la cot cu ei, astfel incat energia mea devine molipsitoare 🙂.

De multe ori, baietii mei ma intreaba : ” mami sau tati ce faceati voi cand erati mici? Cum va jucati? Ce jocuri aveati? Va uitati la desene? Se jucau parintii vostri cu voi?  Si asculta cu nesat povestirile noastre  , ba chiar le povestesc si altora 🙂.

Cutia jocului este dintr-un carton calitativ…daca doriti sa il faceti cadou, ii puteti adauga doar o fundita pentru ca arata tare bine.

In interiorul cutiei veti gasi 58 de carticele, de dimensiune maricica,  cu jocuri insotite de reguli.

Copiii le-au rascolit pe tot patul si au inceput sa le studieze.  Si-au ales ce vor sa joace …le-am spus ca pentru unele jocuri trebuie sa mai asteptam pana la primavara 🙂 – majoritatea sunt jocuri de exterior.

Va mai aduceti aminte vreun joc de aici ? 🙂

Elasticul…da… cal si calaret- da…sotronul -da… omul negru -da 🙂 …  Recunosc ca multe dintre ele imi sunt necunoscute, dar sunt sigura ca sunt adunate din mai multe regiuni ale tarii.

Da, jocurile erau simple unele dintre ele si poate ca nici nu aveam cu ce sa le comparam , dar sunt o parte din amintirile noastre 🙂.

Titlurile jocurilor sunt scrise haios si interesant, fiecare intr-un mod diferit.

Regulile sunt prezentate intr-un mod amuzant si sunt ilustrate.

Va voi dezvalui cateva dintre carticelele cu jocuri :).

1,2,3 la perete stai

Bineinteles ca l-am jucat si noi, chiar daca e frig afara.

 

Baba oarba

Cornete ( teroarea copilariei mele de fata-  nu stiam pe unde sa ma ascund cand vedeam baietii cu tuburi si cornete).

Jocul In fata blocului  poate fi achiztionat de pe site-ul eMAG aici unde veti gasi si alte detalii legate de continutul jocului si o prezentare video.

 

Daca v-a cuprins si pe voi nostalgia zilelor de odinioara, un astfel de joc cred ca ar fi un cadou frumos , ” mai altfel ” ,  daruit oricui : copiilor, unui parinte , unui bunic sau unui prieten drag – o  mostenire cu amintiri din copilaria noastra , a generatiei cu „cheia la gat”  pe care am lasa-o copiilor  🙂.

Spor la joaca tuturor! 🙂

3 gânduri despre „In fata blocului- jocuri fara limita de varsta

  1. Îmi place foarte mult ceea ce faci.
    Sunt tare fericită când văd că unii părinţi se ocupa asa de mult de copii.

  2. Incantare maxima postarea asta !! Sunt fericita „posesoare ” a unei printese de 9 ani , care toata vara a jucat cornete ,” ratele si vanatorii”, „tara tara vrem ostasi „, „imparate imparate cat e ceasul la cetate ” . Imi pare tare rau , caci nu am cum sa atasez o poza ,cum, in prima noapte dupa realizarea cornetei , a fost de garda – a dormit cu pusca in pat ! Acum doua veri , am gasit de cumparat si bob , asa cum aveam si eu , si chiar a fost incantata .Da , la noi copilasii de 10-12 ani , inca se mai joaca ,cum o faceam noi . Avem norocul ca orasul e mic , si fiecare cunoaste pe fiecare , caci ne cam stau inimioarele , cand le constatam disparitia din fata blocului . Foarte interesant joculetul – desi cam piperat , dar de dragul vremurilor trecute , merita investitia ! Am avut si eu o jucarioara din aceea de plastic – era portocalie ! Din pacate ( sau din fericire ) , eu mai am de cand eram micuta , doar chitara , clasorul cu timbre si cateva carticele . Inca o data multumesc si afirm din nou – superba postarea ! Sa ne invatam copilasii sa se joace !

  3. Pingback: Idei de activități minunate pentru Ziua României ( copii între 2-10 ani) | ursuleți năzdrăvani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s