ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Povestiri pentru copii despre nașterea Pruncului Isus

Scrie un comentariu

Sfintele sărbători de iarnă aduc in sufletele noastre multă bucurie și sunt așteptate in fiecare familie cu așa de multă nerăbdare.

Rămân totuși surprinsă ca sunt copilași care nu știu ce sărbătorim în această perioadă. Și nu spun lucrul acesta ca și o critică.

Pentru noi, Crăciunul nu înseamnă că trebuie să ne pregătim sufletește ca să-l așteptăm pe Moș Crăciun.

Deși ani și ani la rând sărbătorim același lucru, nu ne plictisim și emoția acestei sărbători ne cuprinde de fiecare data la fel. Doar să lăsăm ca pacea, liniștea să ne pătrundă în suflet și atunci vom putea simți și emoția și bucuria sărbătorii.

În fiecare an povestim despre nașterea Pruncului Isus și ne place la fel de mult . Aleg de fiecare data o modalitate nouă de prezentare ( de exemplu anul acesta , pe lângă povestiri, vom face și un teatru de păpuși cu umbre), o carte nouă.

Dacă doriți și voi să aflați despre cărți potrivite pentru copilași în care este povestit evenimentul nașterii Domnului, editura Usborne vine cu o mulțime de cărți care mai de care mai frumoasă și mai interesantă. Chiar dacă sunt în limba engleză , pentru că noi, cei mari cunoaștem firul povestirii, nu va fi greu să le povestim celor mici.

Acestea pot fi achiziționate din minunata lume a cărților . Le veți găsi pe toate , cu detaliile  legate de poze și prețuri aici și aici.

Nativity Sticker& Colouring Book

O carte ce ne-a oferit un timp minunat  împreuna și totodată amuzant ( cărțile cu stickere sunt printre preferatele noastre) .

 

În prima parte a cărții ni se prezintă povestea nașterii sub forma unei micuțe scenete jucată de niște copilași.  Ei, dar micuții actori au avut nevoie de ajutorul nostru pentru ca nu erau îmbrăcați  și nici decorul nu era pregătit. Ursuleții s-au amuzat să-i îmbrace în oite, văcuțe, păstori sau magi. Trebuiau doar să fie atenți și să găsească vestimentația potrivită.

Alte pagini din carte pot fi colorate și la final este decorul de la iesle pe care cei mici trebuie să-l decoreze cu multe abțibilduri mai mici.

Dressing-up Sticker book Nativity Play

Este asemaănătoare cărții prezentată anterior, doar că nu cuprinde și paginile de colorat, ci doar micuța scenetă .

The Story of Baby Jesus

O carte frumoasa, bogat ilustrata pe care am ascuns-o bine de băieți :). O vom citi in seara de Crăciun . O voi așeza sub brad alături de micuță scenă cu personaje modelată de mine din Fimo.

Ei cunosc foarte bine povestea, dar de fiecare data prezentată altfel , li se pare tot mai frumoasă.

Sunt redate foarte multe detalii din povestirea biblica; veți observa aceasta și din imaginile de mai jos.

 

Următoarele cărți nu le avem, dar nu am putut să nu vi le prezint. Par atât de frumoase! Dacă doriți mai multe detalii despre aceste cărți vă rog să o contactați pe Anca pe pagina ei de FB

The Christmas Story

Christmas Story Sticker Book

Povestea nașterii cu pictograme

Copiii vor fi atenți la firul povestirii și vor completa micuțele imagini cu stickerele potrivite.

Christmas Carols Sticker Book

Mai multe detalii despre această carte veți găsi pe blogul Mic atelier de creație aici . Camelia a făcut o recenzie superbă a acestei cărți.

 

Măcar una dintre aceste cărți ar fi minunat să ajungă sub bradul celor mici. Printre jucării, beteală strălucitoare , dulciuri și aromele măncărurilor festive , lăsați ca povestea de la iesle să le atingă inimioarele. Atunci vor înțelege cu adevărat ce înseamnă a dărui și de ce dăruim de Crăciun.

Zile frumoase de iarnă vă dorim !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s