Duminică am fost la cules de frăguțe in pădure :). Și nu am fost singuri , ci cu niște ursuleți tare simpatici. Nu, nu vorbesc acum despre ursuleții mei cei năzdrăvani!
Ursuleții jucăuși și harnici au venit cu un cos plin cu frăguțe tare drăgălașe. Și ne-au spus că ne vor invăța să numărăm, ba chiar să facem adunări și scăderi simple. Și va fi tare ușor pentru că le vom face cu fructele lor mici si parfumate.
Dar băieții mei nu știau ce sunt acelea frăguțe :). Le-am spus că sunt niște căpșuni în miniatură și le-am povestit cum mergeam eu, în copilărie , la cules fragi la munte, atunci când imi vizitam bunicii.
Sigur, v-ați dat seama ca vorbim despre un joc 🙂 Da, un joc cu ursuleți venit din ținutul ABRAKADABRA. Dacă nu ați auzit de acest ținut colorat, vreau să va spun ca este un loc minunat plin cu jocuri felurite pentru toate vârstele …de la 2 până la… 101 ani :).
Vreți să vă jucați și voi cu noi?
Numărăm cu ursuleții
Să deschidem cutia! 🙂
Înăuntru , am descoperit un cos cu frăguțe din lemn, 4 șireturi maronii si carduri dintr-un carton tare si calitativ cu imaginea unor ursuleți.
Baieții erau deja tare curioși: ” ce facem cu snururile? De ce sunt numere cu + și – pe cartonașele cu ursuleți. Da, D. își dăduse deja seama ca va fi un joc în care va trebui să scadă și să adune.
Pe unele carduri erau ursuleți ce aveau numere de la 0 la 5 cu semnul ”+”, ceea ce inseamnă că ei strângeau frăguțele.
Pe alte carduri, erau ursuleți cu numere de la 1 la 5 cu semnul ” -””, aceștia dăruiau frăguțele strânse.
Am citit cu atenție regulile (sunt traduse in limba română) .
Am aranjat coșulețul cu fructe în mijloc si am construit mici poteci din cardurile cu ursuleți. Pe verso, se putea forma un fel de puzzle cu un drum străjuit de iarba presărată cu flori si un mic râu.
Și pentru că era o zi așa de frumoasă, am plecat la cules fragi.
Întorceam , pe rând câte un card și ce făcea acel ursuleț trebuia să facem si noi. Dacă aduna 4 frăguțe, luam și noi 4 fragi si îi înșiram pe snur. Fiecare avea un șnuruleț. Partea amuzantă a fost că noi am tot strâns și am tot strâns, dar spre finalul jocului când am întors fiecare cardurile pe care apărea un mic râu, deja ursuleții nu mai adunau fragi , ci îi daruiau celorlați ursuleți :). Dar nu îi dăruiam oricum . Fragii trebuiau oferiți celui spre care avea ursulețul întors boticul ( spre dreapta sau spre stânga :).
Aici, a fost un pic mai greu. Micuțul A. a fost tare trist- cum să-și dea el recolta snuruită cu atata grija? 🙂
Dar, așa cum facem de fiecare dată, i-am explicat că într-un joc nu trebuie doar să câștigi. Noi ne jucăm în primul rând să ne distrăm împreună, să ne simțim bine. Și că este atât de frumos să dăruiești. Și el s-a simțit tare bine cînd a fost rândul lui D. să-i ofere fragi .
La sfârșit, ne-am întins snururile cu fragi și am aflat câștigătorul :).
La noi jocul a avut mare succes. Atunci când un joc este cerut să fie jucat și a doua, a treia…a patra ora… știi că este un joc captivant și îndrăgit.
Eu vi-l recomand cu mare drag.
Piesele jocului sunt de o calitate foarte bună. Cardurile sunt destul de mari , dintr-un carton rezistent ce nu poate fi îndoit. Piesele din lemn sunt bine șlefuite și vopsite cu grijă și nu se zgârie.
Dar pe mine mă interesează de fiecare dată cu ce răman cei mici după ce ne jucăm ceva. Sigur, uneori, vrem pur și simplu să ne distrăm, dar alteori vrem să îmbinăm și învățarea unor noțiuni cu distracția.
Deși regulile jocului sunt simple, jocul este complex: cei mici se vor familiariza cu primele noțiuni legate de numere, de adunare și de scădere.
În plus, isi vor exersa îndemânarea la înșiratul frăguțe pe șiret, vor exersa noțiunile de stânga și dreapta și vor învăța să împartă cu ceilalți.
Pentru micuțul A a fost o provocare să introducă frăguțele din lemn pe snur. Noi am mai făcut astfel de activități ( e drept, nu e mare fan 🙂 ) , dar nu în cadrul unui joc. Acum, văzând că toți cei din jurul lui înșirau fragii repede, și-a dat seama că și el trebuie să facă acest lucru de unul singur și s-a ambiționat până a reușit .
Alte detalii despre joc puteți găsi , în magazinul Abrakadabra de unde îl și puteți achiziționa.
” Numărăm cu ursuleții” face parte seria de jocuri Logis. Aceste jocuri au fost create special pentru a le dezvolta copiilor inteligența, spiritul de observație , de reacție și sunt chiar un antrenament perfect pentru ca matematica să li se pară mai ușoară.
Mulțumim încă o dată, Abrakadabra pentru acest joc minunat! 🙂
Vă dorim tuturor spor la joacă și la învățat! 🙂
noiembrie 5, 2014 la 07:25
Il avem si noi si este foarte indragit de baieti(2 si 4 ani). O zi buna!
noiembrie 7, 2014 la 05:09
Si noi il indragim mult! 🙂
Pingback: Ciobanașul si oițele -un joc interesant de strategie | ursuletinazdravani