ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Numărăm și șnuruim cu ursuleții jucăuși

3 comentarii

Duminică am fost la cules de frăguțe in pădure :). Și nu am fost singuri , ci cu niște ursuleți tare simpatici. Nu, nu vorbesc acum  despre ursuleții mei cei năzdrăvani!

Ursuleții jucăuși și harnici au venit cu un cos plin cu frăguțe tare drăgălașe. Și ne-au spus că ne vor invăța să numărăm, ba chiar să facem adunări și scăderi simple.  Și va fi tare ușor pentru că le vom  face cu fructele lor mici si parfumate.

Dar băieții mei nu știau ce sunt acelea frăguțe :). Le-am spus că sunt niște căpșuni în miniatură și le-am povestit cum mergeam eu, în copilărie ,  la cules fragi la munte, atunci când imi vizitam bunicii.

Sigur, v-ați dat seama ca vorbim despre un joc 🙂 Da, un joc cu ursuleți venit din ținutul  ABRAKADABRA. Dacă nu ați auzit de acest ținut colorat, vreau să va spun ca este un loc minunat plin cu  jocuri  felurite pentru toate vârstele  …de la 2 până la… 101 ani :).

Vreți să vă jucați și voi cu noi?

Numărăm cu ursuleții 

Să deschidem cutia! 🙂

Înăuntru , am descoperit  un cos cu frăguțe din lemn, 4 șireturi  maronii si carduri dintr-un carton tare si calitativ cu imaginea unor ursuleți.

Baieții erau deja  tare curioși: ” ce facem cu snururile?  De ce sunt numere cu + și – pe cartonașele cu ursuleți. Da, D. își dăduse deja seama ca va fi un joc în care va trebui să scadă și să adune.

Pe unele carduri erau ursuleți ce aveau numere de la 0 la 5 cu semnul ”+”, ceea ce inseamnă că ei strângeau frăguțele.

Pe alte carduri, erau ursuleți cu numere de la 1 la 5 cu semnul ” -””, aceștia dăruiau frăguțele strânse.

Am citit cu atenție regulile (sunt traduse in limba română) .

Am aranjat coșulețul cu fructe în mijloc si am construit mici poteci din cardurile cu ursuleți. Pe verso, se putea forma un  fel de puzzle cu un drum  străjuit de iarba presărată cu flori  si un mic râu.

Și pentru că era o zi așa de frumoasă, am plecat la cules fragi.

Întorceam , pe rând câte un card și ce făcea acel ursuleț trebuia să facem si noi. Dacă aduna 4 frăguțe, luam și noi 4 fragi si îi înșiram pe snur. Fiecare avea un șnuruleț. Partea amuzantă a fost că noi am tot strâns și am tot strâns, dar spre finalul jocului când am întors fiecare cardurile pe care apărea un mic râu, deja ursuleții nu mai adunau fragi , ci îi daruiau  celorlați ursuleți :).  Dar nu îi dăruiam oricum . Fragii trebuiau oferiți  celui spre care avea ursulețul întors boticul ( spre dreapta sau spre stânga :).

Aici, a fost un pic mai greu. Micuțul A. a fost tare trist- cum să-și dea el recolta snuruită cu atata grija? 🙂

Dar, așa cum facem de fiecare dată, i-am explicat că într-un joc nu trebuie doar să câștigi. Noi ne jucăm în primul rând să ne distrăm împreună, să ne simțim bine. Și că este atât de frumos să dăruiești.  Și el s-a simțit tare bine cînd a fost rândul lui D. să-i ofere fragi .

La sfârșit, ne-am întins snururile cu fragi și am aflat câștigătorul :).

La noi jocul a avut mare succes.  Atunci când un joc este cerut să fie jucat și a doua, a treia…a patra ora… știi că este un joc captivant și îndrăgit.

Eu vi-l recomand cu mare drag.

Piesele jocului sunt de o calitate foarte bună. Cardurile sunt destul de mari , dintr-un carton rezistent ce nu poate fi îndoit. Piesele din lemn sunt bine șlefuite și vopsite cu grijă și nu se zgârie.

Dar pe mine  mă interesează de fiecare dată cu ce răman cei mici după ce ne jucăm ceva. Sigur, uneori, vrem pur și simplu să ne distrăm, dar alteori vrem să îmbinăm și învățarea unor noțiuni cu distracția.

Deși regulile jocului sunt simple,  jocul este complex:  cei mici  se vor familiariza cu primele noțiuni legate de numere, de adunare și de scădere.

În plus, isi vor exersa îndemânarea la înșiratul  frăguțe pe șiret, vor exersa noțiunile de stânga și dreapta și vor învăța să împartă cu ceilalți.

Pentru micuțul A a fost o provocare să introducă frăguțele din lemn pe snur. Noi am mai făcut astfel de activități ( e drept, nu e mare fan 🙂 ) , dar nu în cadrul unui  joc. Acum, văzând că toți cei din jurul lui înșirau fragii repede, și-a dat seama că și el trebuie să facă acest lucru de unul singur  și s-a ambiționat până a reușit .

Alte detalii despre joc puteți găsi , în  magazinul Abrakadabra de unde îl și puteți achiziționa.

 ” Numărăm cu ursuleții” face parte seria de jocuri Logis. Aceste jocuri au fost create special pentru a le dezvolta copiilor inteligența, spiritul de observație , de reacție și sunt chiar un antrenament perfect pentru ca matematica să li se pară mai ușoară.

Mulțumim încă o dată, Abrakadabra pentru acest joc minunat! 🙂

Vă dorim  tuturor spor la joacă și la învățat! 🙂

3 gânduri despre „Numărăm și șnuruim cu ursuleții jucăuși

  1. Il avem si noi si este foarte indragit de baieti(2 si 4 ani). O zi buna!

  2. Pingback: Ciobanașul si oițele -un joc interesant de strategie | ursuletinazdravani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s