ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Zoo Alfabet, editura Gama

5 comentarii

Și uite cum, cei de la editura Gama au avut o idee minunată, ingenioasă : au adus într-o singură carte o întreagă grădină zoologică.

sursa foto

 

Poate că veți spune :” Am mai văzut noi cărți cu animale! ” Da, și noi avem multe cărți cu animale, dar ce e grozav  in această carte este faptul că animalele se mișcă 🙂  și micuții sunt de-a dreptul fascinați  să vadă un delfin sărind din apă, un ursuleț Koala agățat într-un copac ce iese din carte sau un fluture deschizîndu-și larg aripile multicolore pregătit să zboare.

Și nu doar atât, pe lângă faptul că vor face cunoștință cu o mulțime de animale  și  alfabetul va fi învățat , literă cu literă pe rând, în joacă și cei mici vor afla că Albinuța incepe cu A, Măgărusul cu M sau Zebra cu Z.   Copiii vor asocia literele cu animăluțele și astfel invățatu acestora va fi mai  ușor.

Eu chiar eram curioasă să văd ce animăluțe au găsit pentru literele ” dificile” – x, q  sau y…. dar uite că gradina lor  Zoo Alfabet era completă! 🙂

Pentru că trecem printr-o perioadă în care vrem să diferențiem clar literele de cifre, să le cunoștem mai bine, de multe ori, prin diferite jocuri, i le arăt pe rând, pe toate. Nu ca să le rețină – este imposibil, ci doar ca să le auzim cum sună si cum arată .

Astfel, noi  am folosit cartea Zoo Alfabet pentru a crea o mică gradină zoologică chiar la noi in casă. Ne-am adus coșul mare cu animale și joaca a început.

Da…puțin supărat pentru că el nu avea timp de pozat 🙂 , dar am pus poza și pentru a vă da seama de dimensiunea ei în mânuțele unui copil.

Ficare animăluț din carte vorbea cu noi ( să știți că micuțul A. invață foarte bine despre orice, daca eu ”ajut” jucăriile ce le folosim să prindă viață, să vorbească- întotdeauna îmi cere ” să le fac vocea” 🙂  ) .

La litera A, albinuța ne-a întrebat dacă nu-i putem aduce și alți prieteni care încep cu această literă.

La litera C, ursulețul A.   a văzut cât de multe animăluțe avem care incep cu litera C : capră, cal, câine, cămilă, cocoș, crocodil.

A. a avut răbdare să parcurgem astfel toată cartea, pentru că a dorit ca nici un animal să nu rămână fără prieteni.

 

Sigur, noi nu am avut animale cu x, y sau q :).

Micuțul  A. mi-a spus să vorbesc eu cu cei care au făcut cartea… și să le spun să faca una asemanătoare și pentru mijloacele de transport! 🙂

Cartea Zoo Alfabet poate fi achiziționată pe site-ul editurii Gama aici. Noi am luat-o de pe Librărie net la un preț redus.

Deși este superbă, eu nu o recomand copiilor sub doi ani,chiar trei ani,  decât dacă vă lasă să o deschideți voi, deși m-aș mira – un copilaș întotdeauna dorește să atingă paginile unei cărți.Și când vor vedea animăluțele mișcându-se,  este posibil să tragă din curiozitate de imaginile pop-up din carte și să o distrugă și atunci își va pierde din farmec. Cu siguranță se vor bucura mai mult de ea la varsta potrivită ( pe site chiar scrie că este recomandată copiilor intre 3-7 ani).

Vă dorim spor la învățat și vă lăsăm în compania unui mic filmuleț în care veți putea vedea mișcătoarea gradină zoo de pe paginile cărții ! 🙂

5 gânduri despre „Zoo Alfabet, editura Gama

  1. De mult timp o urmaresc si eu, eram tare curioasa cum arata in interior. Pretul si faptul ca nu gaseam imagini din interior m-au determinat sa nu o cumpar. Multumesc pentru recomandare. Primul meu Abecedar il aveti? Si acesta e pe lista noastra.

  2. E superba, Coca! O vom cumpara si noi!

  3. Tocmai a comandat- o Mos Nicolae 🙂
    Multumim din suflet pt recomandare si pt filmulet.
    Ne inspiram mereu in activitatile noastre din ceea ce postezi.
    Pupici ursuletilor !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s