ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Joc Activity , varianta pentru copii

5 comentarii

Va prezentam astazi un joc, ce a avut si are mare succes la noi , dar si la alti  copilasi. Sigur, pot sa va prezint cu mult entuziasm un joc si altcineva sa spuna ca nu i s-a parut prea grozav :).

Intotdeauna cand ne jucam, incerc sa ma joc si eu cot la cot cu ei, sa le fac sa le placa un anumit joc si bineinteles, desi sunt om mare, sa nu par plictisita :).

Sigur, acestea nu sunt valabile pentru jocul de fata. Aici, nu ai cum sa te plictisesti,pentru ca vom pune in miscare : mainile, picioarele, intregul corp, daca vrem, vom folosi cuvinte cat mai variate, vom scoate sunete haioase.  🙂

Jocul l-am achiztionat , la un pret foarte bun, din magazinul nostru online preferat  Julia Toys de AICI ( acest joc este pe stoc) .  Privind  noutatile de pe pagina FB a  magazinului aici, am vazut ca va mai fi adus un astfel de joc, deci astazi urmariti in magazin sa fiti pe faza cand va aparea :).

Dar  sa deschidem cutia! Veti gasi aici 6 piese pentru un drum puzzle prin padurea elefantilor, 165 carti de joc cu diferite imagini si 2 elefanti simpatici din lemn.

 

Castiga cel care ajunge cu elefantul la capatul drumului. Cartile au pe spate o talpa de elefant rosie, galbena sau albastra. Pe drumul puzzle se regasesc aceleasi talpi colorate. Daca raspudne la cerinta de pe cartea de joc, copilul are voie sa inainteze pe culoarea ce apare si pe cartea de joc.

Poate fi jucat de doi copii, dar si de mult mai multi. Cand am avut mai multi jucatori, ne-am impartit in doua echipe: echipa elefantului roz si echipa elefantului verde. Si fiecare, pe rand, trebuia sa raspunda la o cerinta de pe cartea de joc.

Poate fi jucat si in familie: faceti doua echipe : una cu mama, alta cu tata sau echipa parintilor si echipa copiilor 🙂 .

Elefanteii sunt pregatiti pentru calatorie! 🙂

Dar cum ne jucam?

Noi am abordat trei variante de joc, este foarte posibil sa ne fi abatut oarecum de la varianta originala de joc, dar necunoscand limba germana, ne-am descurcat foarte bine si asa:

1. Mimeaza ce vezi pe cartea de joc! 

Se ia o carte . Cel care ia cartea trebuie sa mimeze in fata adversarului ce vede pe carte. Nu trebuie sa scoata sunete, nici sa vorbeasca. Daca celalalt ghiceste, are voie sa inainteze cu elefantul pe culoarea ce este pe carte.

De asemenea, puteti sa mimati si sa scoateti si   sunete ( dar fara cuvinte ). Este foarte distractiv.

Este varianta preferata de catre copii.

2. Descrie ce vezi pe cartea de joc!

Aceasta este varianta mea preferata 🙂 .

Si imi place si pentru ca ii ajuta pe cei mici sa invete sa se exprime, sa descrie prin cuvinte diferite o imagine, fara ca sa-i divulge numele. Si uite asa se creeaza un brainstorming in capusorul lor :).

3. Mimeaza si descrie!

Am folosit aceasta varianta de joc pentru ca cei mici sunt diferiti . Unii vroiau sa descrie, altii sa mimeze. Asa ca… fiecare s-a jucat cum a dorit.

4. Rosu, galben sau albastru- ce poti face?

Daca ai o carte cu talpa albastra- ai voie sa mimezi.

Daca ai o carte rosie- ai voie sa descrii imaginea in cuvinte.

Daca ai o carte galbena- ai libertatea de a alege: mima sau descriere .

E putin mai complicat, dar si aceasta este o varianta antrenanta pentru copii.

 

Jocul se termina cand unul dintre elefantei ajunge la linia de Finish.

Spor la joaca tuturor! 🙂

 

5 gânduri despre „Joc Activity , varianta pentru copii

  1. Telepatia functioneaza :D; zilele trecute am cautat temeinic pe net o astfel de postare…..acum exista asa cum o vroiam. Multumesc mult!

  2. Pingback: Joc Piatnik Activity Kinder, stare foarte buna

  3. Pingback: Joc Piatnik Activity Kinder, stare foarte buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s