ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Incredibilii mancatori de carti

4 comentarii

Cum ar fi daca in locul unui mic dejun copios, am servi o carte si in locul pranzului cu doua feluri, am infuleca doua carti mari si groase? 😀

I-am intrebat pe ursuleti: ” Daca ati sti ca, daca mancati o anumita carte si tot ce este in ea s-ar duce imediat in creierasul vostru si ati cunoaste tot ce este in acea carte, ce fel de carte ati manca? ”

Micutul A. de 3 ani si jumatate: ” Eu as manca o calte desple Domnul Isus sa invat si eu sa vindec oamenii, sa nu mai fie bolnavi!”

D. , cel mare : ‘ o carte despre avioane, despre piese auto”

Si sigur, conversand la telefon cu bunicii, i-au intrebat si pe acestia ce carti ar manca.

Trebuie sa stiti ca in top a fost Cartea de bucate! 😀

Si uite ca a venit la noi un baietel : cu fata vesela si o gura mare de tot!!

Adusese cu el o biblioteca intreaga cu tot felul de carti: despre animale, natura, moda, pesti, muzica… ( daca vreti ca cei mici sa citeasca si mai mult, puteti lipi in carticele si foi cu mesaje scurte).

Le-a spus ca el nu stie sa citeasca si nici nu vrea; ca i-e lene sa stea el si sa inteleaga cum se leaga literele intre ele. Dar s-a gandit la o solutie: daca ar manca cate o carte cu ce subiect il intereseaza pe el, sigur ar deveni foarte istet in acel domeniu! Si i-a rugat pe baieti sa -i caute o carte despre pesti, despre moda si tot asa.

Baietii le cautau si i le strecurau in gura.

Dar, spre uimirea baietelului mancator de carti, cu toate ca mancase atatea, nu era mai destept: nu stia mai multe nici despre moda, nici despre vehicule, nici despre gatit!

D. i-a spus ca nu se poate asa si ii va oferi o prima lectie: ” Hai sa invatam literele din alfabet”. L-a luat si a inceput sa ii explice :).

Alfabetul nostru urias si frumos de pe perete este un dar de la Stickero.

Si supriza finala: le-am spus ca ne vom intalni cu un adevarat baietel mancator de carti ( de fapt el a fost sursa mea de inspiratie pentru jocul nostru).

Si am venit cu o carte mare, care avea coperta din spate muscata!! ” Ia uite”,au izbucnit ursuletii, ” cineva chiar a muscat din cartea asta”. Sigur, D. care cerceteaza totul a explicat ca sigur asa a fost scoasa la tipar. 🙂

Le-a placut cartea foarte mult, desi era oarecum atipica. Textul principal se imbina cu textele unor carti rasfirate peste tot prin pagini.

Henry, personajul principal, isi dorea sa devina cel mai istet om de pe planeta.

 

Asa, ca a ales un drum scurt pentru a-si implini visul: a infulecat prima data un cuvant, apoi o propozitie dintr-o carte….apoi a ajuns sa manance in loc de  alimente, carti. Si preferatele lui erau cartile rosii.

In cele din urma, dupa ce starea lui fizica s-a alterat, a ajuns la concluzia ca toate cartile sunt cu adevarat gustoase doar daca le citesti fila cu fila :).

De curand, am gasit  pe un blog un articol ce mi-a placut tare mult  ( este in engleza, dar textul este destul de simplu) ” 100 de motive ce te vor face sa indragesti sa citesti carti „( am parafrazat titlul).

Vom face si un teatru de papusi si papusile , asa, prin joaca, le vor spune ursuletilor multe dintre aceste motive intalnite in articol.

Sigur, i-am intrebat si pe ei: ” De ceste bine sa citesti? ”

” Ca sa devii mai istet; sa stii ce se intampla in lumea aceasta; sa descoperi o lume noua… ”

Deci, ce carte ati vrea sa devorati astazi? 🙂

 

4 gânduri despre „Incredibilii mancatori de carti

  1. ultima carte care i-a cazut cu tronc Sarei este: Talharii din cufar si ii place de numa, tot imi cere sa o citim inca o data si inca o data. cat despre mancatorii de carti si noi avem un volum frumos de la Cornelia Funke, Povesti despre devoratori de carti, fantome din pod si alte personaje de basm, este acolo o povestioara asemanatoare cu ce ai prezentat mai sus. foarte frumoasa metoda de joc si invatare totodata. va felicit si va urmaresc cu mare drag.

  2. Wow, ce lectie frumoasa! Am primit si noi alfabetul, abia astept sa il pun pe perete in noua casuta!

Lasă un comentariu