Cred ca nu exista baietel care sa nu-si doreasca sa calatoreasca pe mare.
Ursuletii au avut ocazia sa calatoreasca cu un vaporas pe Dunare. A fost o experienta scurta, de vreo 40 de minute, dar frumoasa.
Cand am primit urmatorul dar din libraria Micului Cititor, am scos tot arsenalul meu pastrat in diferite locuri secrete din casa: aveam tot felul de suprize pentru o activitate despre vapoare. Nu stiu cum faceti voi, dar eu, cand pun ceva banuti deoparte si prind reduceri mari, iau tot mici figurine tematice ( pe cele ce nu le pot face eu) si carti; le ascund bine; si uite asa, avem parte de activitati interesante si pline cu surprize, fie ele cat de mici.
Dar, haideti sa vedeti cum am calatorit noi cu vase de razboi, vapoare de lux sau chiar si cu un submarin.
” See inside Ships” este o carte dintr-o serie ce cuprinde si alte carti cu foarte multe clapete (peste 90 ). Stiti cat de mare este curiozitatea copiilor de a afla ce se ascunde in interiorul lucrurilor. De aceea, unii strica jucarii, doar din dorinta de a vedea ce se ascunde inlauntrul lor, nu ca ar fi stricatori, ci doar pentru ca sunt curiosi.
Cartile acestea le potolesc o parte din curiozitate :).
Marea noastra carte ( si chiar este de dimensiune mare) despre vapoare are 90 de clapete sub care se ascund detalii foarte complexe pe care baietii le-au analizat cu mult interes. Nu se mai saturau sa se uite sub clapete, sa descopere ce e poate ascunde intr-o nava de vikingi, un sumbarin sau un hotel plutitor. Datorita informatiilor tehnice complexe, cartea este foarte potrivita si pentru copiii mai mari, o modalitate excelenta de a invata in limba engleza tot felul de notiuni legate de ambarcatiuni.
Cartea o puteti achiztiona de aici.
Pe noi ne-a incantat multitudinea de imagini micute ( poate fi folosita si ca o carte de cautare), dar pentru informatiile mai serioase si denumirile navelor in limba romana, am cautat ajutor intr-o carte despre vehicule de la editura Rao : Transporturile.
Am luat figurinele noastre vapoare si baietii le-au cautat in carte.
Si pentru ca nava vikingilor ni s-a parut tare interesanta, am construit si noi una fara prea multe pretentii, dupa acest model .
Am luat si harta noastra si am pornit intr-o calatorie pe apele involburate ale marilor in cautarea unei comori. Dupa cum vedeti, apa nu este altceva decat hartie creponata albastra si verde, dar este de mare efect.
In cele din urma, am gasit comoara din harta!! 🙂
Pe partea de apa a micutului A. , au sosit tot felul de vapoare de diferite dimensiuni si culori, pe care el le-a tot aranjat in functie de marime.
Si cum marinarii sunt oameni ce sar repede cand cineva are nevoie de ajutor, au fost alaturi si de un delfinas si l-au ajutat sa-si construiasca o barca.
V-am mai povestit despre aceasta serie de carticele – le gasiti, la doar 3,5 ron (reducere de 60% ) pe site-ul editurii Teora.
Aventura noastra nu s-a incheiat.
Ne-am facut si noi un vapor de lux urias :)) si baietii au calatorit si s-au jucat acolo. Stiti ca pe navele de lux poti face orice – sa te joci,sa faci cumparaturi, sa stai la soare, sa inoti in piscina si multe, multe altele.
Si pentru ca in cartea noastra cu clapete, vazusem pe un vapor de lux (un hotel plutitor), jucandu-se acest joc, ne-am distrat si noi jucandu-l pe vaporul nostru imaginar.
Si stati pe aproape, cat de curand, va vom prezenta un celebru joc din copilarie, dar in varianta moderna, despre vapoare- D. si tati il joaca aproape in fiecare seara :).
Ursuletii marinari va doresc sa aveti o zi minunata! 🙂
februarie 5, 2014 la 21:48
buna coca, foarte distractiva activitatea voastra si odata cu ea am devenit si eu azi client-teora 🙂 am comandat mai multe carti de la ei, printre care si seria celor patru carti-jucarie de construit….multumesc de idei si spor la treaba 🙂
februarie 6, 2014 la 05:51
Mie imi pare rau ca ai devenit client Teora asa tarziu :(- s-au dus atat de multe carti frumoase din stocul lor.
O sa le placa cartile de construit- vei vedea 🙂
februarie 7, 2014 la 18:12
Ce lectie frumoasa! Sunt impresionata de toate materialele!
februarie 18, 2014 la 13:46
Ce activitati frumoase!Si ce corabie mare ati facut!
Chiar aseara citeam despre fregata Mircea si ca va fi prezenta pentru vizitare la evenimentul din mai de la Constanta…cam departe dar vom ramane cu dorinta.
Pingback: Lectia despre ambarcatiuni | Caiet pentru şcoala de...acasă