ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Jocuri pentru invatarea notiunilor legate de aranjarea obiectelor in spatiu

6 comentarii

Am cumparat de curand o serie de carti educative de la ed. Litera „TImpul si spatiul”(pentru 4, 5 si 6 ani).

IN prima carticica (4+), este un joculet interesant(fiecare carte are un joc in interior). Desi notiunile erau cunoscute foarte bine de D., am jucat jocul mai mult pentru micutul A. Pe D. l-am tot pus sa aseze piesele in stanga sau dreapta (sus sau jos)-inca incurca stanga de dreapta.

Am decupat piesele si le-am lipit cu sticky tack pe perete.

Am lipit prima data ciuperca si ii rugam pe ursuleti, pe rand , sa aseze floarea, buburuza , fluturasul sau omiduta.

Bineinteles, ca de obicei, jocul l-am transformat intr-o poveste:

„A fost o data o ciuperca mare, rosie si tare frumoasa. Dar la ce-i folosea frumusetea ei, daca era singura in acea pajiste mare si verde? NIste copilasi , D si A. au zarit-o si i-au spus ca ii vor aduce o multime de prieteni. Si i-au adus: un fluture zglobiu, o omiduta grasana, o floricica parfumata si o buburuza rosioara. Si s-au hotarat sa se joace impreuna. Ciuperca le spunea copiilor: D. poti pune omiduta pe mine? A. poti pune floricica in iarba. Puteti pune fluturasul sus in partea stanga? PUteti pune omiduta departe de mine in partea dreapta . PUteti pune buburuza sus pe palaria ciupercii? ”

Si tot asa…. 🙂

Cand s-au plictisit, ne-am jucat de-a-v-ati-ascunselea cu omiduta si buburuza. Una numara, cealalta se ascundea prin casa. Cel care cauta (omiduta sau buburuza  le tineam in mana, prefacandu-ne ca de fapt ele sunt personajele principale ale jocului :)) spunea in acelasi timp(mai ales eu ca sa invete si mai bine aceste notiuni legate de spatiu):” nu e sub pat, nu e pe  scaun, poate ca e in  cutie….sau pe usa dreapta a dulapului? ”

Si in urmatorul joc, le-am spus baietilor ca ei vor fi cei doi iezi neascultatori ai caprei din celebra poveste „Capra cu trei iezi”.

Am adus o cadita in camera si le spuneam :”acum vine lupul cel rau…ascundeti-va in cadita!”….”ascundeti-va sub cadita!”…”ascundeti-va pe cadita (nu prea mai era o ascunzatoarea asta…dar a fost distractiv si asa)….ascundeti-va langa cadita in partea stanga. Cadita nu era altceva decat copaia sub care se ascunsese iedul cel mijlociu :).

Astfel, prin joc, am putut sa ne insusim mai bine toate aceste notiuni legate de spatiu, de aranjarea obiectelor din jurul nostru.

INchei, aratandu-va cateva imagini din fiecare carte despre timp si spatiu. Le puteti cumpara cu o reducere de 25 % de la libraria elefant (mi se pare ca aceasta le are pe toate, mai este o carte si pentru 3 ani, o vom achiziona si noi ) si cu o reducere de 39 % de la aici (dar nu cred ca sunt toate cartile din serie).

Timpul si spatiul (4+ )

 

Timpul si spatiul (5+)

 

 

Timpul si spatiul (6+)

6 gânduri despre „Jocuri pentru invatarea notiunilor legate de aranjarea obiectelor in spatiu

  1. Pingback: Jocuri pentru invatarea notiunilor legate de aranjarea obiectelor in … | Creare Site Ieftin 0723406355

  2. Am comandat ceva de genul acesta de la Litera. Abia aștept să le văd 🙂 deși până ajung la mine…:D

  3. Coca, esti geniala! Ce jocuri si povesti frumoase poti inventa 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s