Ne plac mult accesoriile pentru plastilina, avem foarte multe….dar totusi, acestea au si avantaje si dezavantaje.
Avantaje:
– copilul poate crea cu usurinta tot ce isi doreste, fara sa se mai supere ca nu poate face un elefant, o pasare, o girafa, un fruct sau o leguma…are formele ce il ajuta.
-sucitorul acela e grozav: il ajuta mult sa intinda plastilina, cu mana e mult mai greu si nu arata prea bine.
-unele ii pot stimula creativitatea…
-pot fi folosite ca forme de biscuiti 🙂
-invata cum sa lucreze cu matrite: cum sa aseze materialul in forma, ce cantitate sa puna, cum sa-l ajusteze.
-multe dintre ele pot fi folosite pentru diverse jocuri de rol.
Dezavantaje:
– poate deveni prea dependent de ele, si nu va mai crea singur modele,figurine. Ii rapesc din creativitate. Plus ca nu isi va mai folosi la fel de bine muschii mainii, e foarte usor sa lucrezi cu accesorii. Da, sunt acelea gen seringa ce trebuie apasate- acolo cu adevarat va trebui sa depuna ceva efort, mai ales daca are o plastillina tare.
-cele din metal sunt mai periculoase, avand o parte neteda, fina, cealalta taioasa…ei le folosesc pe acestea doar dupa ce le asez eu cum trebuie.
– pot fi folosite mai mult cu o plastilina moale si usoara, cu cea clasica nu prea merg decat genul de accesorii ce taie.
Chiar va invit si va rog :), ca, printr-un comentariu sa mai adaugati si voi dezavantaje si avantajele accesoriilor pentru plastilina.
Acestea fiind spuse, va prezentam accesoriile noastre , majoritatea cumparate din magazinul online JULIA TOYS.
Cand ne jucam cu plastilina, ne folosim si de ele, dar ne lasam si imaginatia sa zboare si mainile sa lucreze si facem tot felul de minunatii…asa cum ne pricepem noi. 🙂
LItere si cifre
Unelte de lucru 🙂
Masti miniaturale interesante
Forme de taiat
Forme „matrita”
iunie 11, 2012 la 22:36
am si eu cateva dintre accesoriile tale, dar nici gand sa le folosesc la modelat plastilina! eu le-am luat pentru mese vesele.:))
iunie 12, 2012 la 04:24
:)))) eu le mai folosesc pentru biscuiti si atunci le spal bine.
iunie 12, 2012 la 03:30
Chiar ca aveti o colectie impresionanta de accesorii, imi plac foarte mult! Spor la modelat, e clar ca va place mult de tot!
iunie 12, 2012 la 04:24
Multumim frumos!!!!
iunie 12, 2012 la 04:27
Wow, voi sunteti profesionisti in joaca cu plastilina, aveti o multime de unelte. Eu cred ca plastilina ajuta mult la dezvoltarea creativitatii chiar daca lucram cu forme. Si mie mi-ar placea sa ne jucam mai mult cu plastilina, dar fiica-mea nu vrea nicicum sa nu amestece culorile.
iunie 12, 2012 la 04:43
D. al meu a fost pasionat de plastilina cam de la 3 anisi 10 luni(de fapt atunci i-am luat primele bocnele de plastilina).
Ai putea sa faci plastilina homemade si pui un colorant…..nu are cum sa o amestece 🙂
Sau sa iei plastilina dina ceea ieftina la 1 ron cutia -e moale si o poate amesteca si nu iti pare rau ca ai fi dat prea mult pe ea.
sau:))) daca aveti play doh, ii dai o sinngura culoare…nu ii place asa?
iunie 12, 2012 la 04:46
Nu vrea o singura culoare, ii trebuie mai multe. I-am aratat ce figurine frumoase ati facut voi si a zis ca de acum n-o s-o mai amestece nici ea, sa vedem daca asa va fi 😀
iunie 12, 2012 la 04:54
:)) ce scumpa e!
MA gandeam eu ca nu ii trebuie doar o singura culoare…pe D. nu il deranjeaza….sa sti ca si el le-ar amesteca daca l-as lasa….dar ii spun ca nu vom mai putea face tot ce dorim cu o singura culoare. Si oricum, iti dai seama el e mai mare : are 5 ani si jumatate!
Si la el la gradi, educatoarea ii certa intruna sa nu mai amestece culorile :)) dar nu o prea asculta nimeni, decat cei de peste 5 ansiori (aveau o clasa mixta…..asa era…prea multi copii in grupa)>
iunie 12, 2012 la 06:15
si noi suntem fani plastelina….sincer nu vad neaparat un dezavantaj faptul ca foloseste formele. cel putin nu la noi. Daria le combina…adica face capul cu forma si corpul sau altceva cu manutele ei. daca foloseste formele, trebuie sa intinda f bine plastelina, si ori o face prea subtire si nu-i iese nimic bine ori o lasa prea groasa. asa ca alege manutele si imaginatia ei. de amestecat…a inceput sa le amestece, si la inceput m-am aratat suparata si i-am spus ca nu-i frumos, ca nu se mai vad culorile la fel, nu mai putem diferentia obiectele bine. dar credeti ca i-a pasat? si de atunci nici nu ma mai iau de ea. sa faca ce vrea cu ea, caci este a ei. si cateodata face niste amestecuri interesante…si atunci de ce sa-mi mai bat capul cu inca o chestie?
iunie 12, 2012 la 08:05
Andrei este cel care s-ar juca cu plastilina in continuu;ii place sa o amestece si sa obtina diverse culori: mereu ma intreaba (desi deja stie modalitatile de combinare) – „mami,daca amestec alb cu rosu,ce obtin?” sau „daca pun un pic de galben peste albastru, ce obtin?”
ii place sa modeleze orice ii trece prin cap, isi ia singur seturile de plastilina si accesorii si sta la masuta lor mult si bine;a ajuns la un punct in care iese afara cu bicicleta avand o bucatica de plastilina in manuta pe car eo tot framanta cu drag si spor :)))
Daria modeleaza,dar nu are aceeasi inclinatie catre plastilina ca fratiorul ei; a depasit momentul; ea prefera sa faca diverse feluri de mancare din plastilina sau forme (stele,inimi,oameni) si, dupa un timp,se opreste din plictiseala 😉
iunie 15, 2012 la 06:49
Si fetitei mele ii place sa se joace cu plastilina. A primit o cutie cu matrite pe cand avea un an… Sapt. trecuta am cumparat un set cu forme pentru plastilina e cu numere si forme geometrice. Ma bucur ca ea nu amesteca plastilina ci la noi s-a intamplat sa ramana afara peste noapte si sa se intareasca.
Noi, dupa ce facem o forma, de ex. dupa o matrita sau un numar incercam sa-l facem si cu manutele noastre… asa cum reusim – ca nu prea avem talent 🙂 ideea este ca ea sa aiba interesul de a modela ;i bricola singura.
Am descoperit „secretul” cum sa facem plastilina intarita inapoi moale. Cum reusesc sa-mi fac timp o sa pun pe blog pozele.
august 24, 2012 la 21:00
Sunt superbe ustensilele, de unde as putea sa cumpar si eu? Multumesc mult!
august 24, 2012 la 21:01
uite intra in magazinul despre care ti-am spus…sigur mai gasesti ceva. iti pun link. trebuie sa iti faci cont si comanzi.
http://www.julia-toys.ro/category/plastilina-si-accesorii/
Pingback: In lumea jucariilor la Julia Toys :) | ursuletinazdravani
august 3, 2016 la 09:17
De unde le-ati achiziționat?
august 5, 2016 la 07:01
Majoritatea accesoriilor pentru plastilină le-am cumpărat second de pe http://www.julia-toys.ro.
octombrie 19, 2016 la 16:41
Buna, am o intrebare. Cum se pot pastra pentru cat mai mult timp lucrarile copiilor? Ma refer la cele realizate din plastilina simpla (play dough)
octombrie 20, 2016 la 21:18
Daca doriti să păastrati lucrările, cel mai bine este să folositi o plastilină ce nu se usucă ( nu play doh), din aceea clasică, simplă.
octombrie 20, 2016 la 22:03
Am inteles. Multumesc mult pentru sfat.