ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Lectie biblica: MOise si tufisul miraculos

Un comentariu

MOise este unul dintre eroii preferati ai lui D. ( ii mai plac mult si Iona, Noe, Domnul Isus :))…si cand spun erou, asta inseamna ca doreste sa fie in locul lor: „mami, hai sa ne jucam de-a MOise si tufisul care luase foc”. Vara trecuta, o saptamana a fost Iona :)…bine ca nu m-a pus sa-i fac un peste urias…..:D

Astazi am povestit, pentru a nu stiu cata oara despre rugul aprins ce i s-a aratat lui Moise, cand era in pustie.

De data aceasta, am facut o dramatizare: el era Moise, eu vocea lui Dumnezeu. Foarte folositoare pentru lectiile cu Moise sunt jocurile de pe Amec pe net.jocuri. (de fapt, acestea au fost sursa noastra principala pentru lectiile cu MOise).

Pur si simplu redau povestirea prin imagini si un joc interactiv. Astfel, D. a invatat uimitor de repede cele 10 porunci , cele 10 urgii primite de poporul egiptean.

Asa ca am facut o combinatie intre sceneta noastra si activitatile de acolo (acestea erau coloana noastra sonora :).

Am facut si noi o micuta scena:

D, s-a deghizat in MOise si avea un toiag in mana (de fapt era un baston de la jocul lui de politist, dar altceva nu aveam la indemana).

 

Am avut chiar si un sarpe mare din lemn: cand D. arunca toiagul pe pamant, eu aruncam sarpele repede si luam toiagul….:)

A inteles ca prin acest lucru Moise ii va arata puterea lui Dumnezeu inaintea lui Faraon.

Apoi , eu am fost fratele Aaron,ne-am dus la Faraon si am stat de vorba cu el :).

Pot spune ca retine povestirea aproape 90% prin astfel de activitati, decat daca i-as citi-o dintr- o carte, desi facem si acest lucru.

Desi eu doream sa ne oprim aici,la dorinta lui insistenta,  am regizat si urgiile, si cele 10 porunci si cum au primit evreii hrana cand erau in desert, cum erau condusi printr-un stalp de foc noaptea si printr-un nor ziua ( …si D . nu se mai oprea :D….s-ar juca in acest mod si 3 ore(de fapt cam atat a durat joaca noastra- A. a stat o ora cu noi si apoi a adormit :)- deja si el stie sa strige ” Moose ” :)!!!

Sigur, vom relua acele lectioare pe rand, pentru ca doresc sa retina totul cum trebuie….

Pot spune ca ma bucur ca ii plac povestirile biblice, acum cand TV-ul este bombardat de tot felul de desene animate care de care mai interesante….si atunci, noi, trebuie sa le oferim activitati la fel de interesante.

Si, cat e de mic, nu mai retin ce i-a spus tati intr-o seara, l-a pacalit cu ceva in gluma si D. faorte serios  i-a spus: „Tati, sa nu minti….e o porunca data lui Moise! „…ceea ce inseamna ca el deja aplica ce invata…si asta ma bucura 🙂

 

Un gând despre „Lectie biblica: MOise si tufisul miraculos

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s