ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Lectie biblica: Iosif, un baiat special

3 comentarii

Text de referinta: Genesa 37,39,41

Iosif a fost unul dintre fii patriarhului Iacov…si nu a fost un baietel obisnuit, ci unul deosebit, special…si lucrul acesta a inceput sa se vada inca de cand era mic. Dumnezeu ii daruia vise speciale….si acestea ii deranjau pe fratii sai mai mari…dar oare de ce??

INtr-o noapte, a visat…ca atunci cand erau pe camp, la stransul roadelor, snopii fratelui sau (in numar de 11), s-au inchinat in fata snopului sau.

(Snopii i-am facut din hartie cartonata cu striatii si i-am legat cu sfoara de canepa).

In alta noapte a visat ca soarele , luna si 11 stele se inchinau inaintea lui.

Toate acestea prevesteau ca el va deveni „cineva ” important in viitor….bineinteles ca fratii mai mari nu suportau asta.

Unde pui ca si tatal Iacov  a pus paie pe foc :)…i-a facut lui Iosif o haina speciala, foarte frumoasa….ceea ce a facut ca invidia fratilor sa creasca si mai mult.

Si, intr-o zi, cand Iosif a fost trimis de tatal sau sa le duca mancare fratilor, acestia, l-au aruncat intr-o fantana si apoi l-au vandut unor negustori…D. a fost foarte impresionat…i-a fost tare mila de bietul Iosif.

Pana la urma, povestea se termina cu bine: Iosif ajunge in Egipt, devine un dregator important(el si-a pastrat credinta in Dumnezeu pana la capat). Nu i-am spus lui D. prea multe detalii…doar ce am dorit sa tina minte.

Am subliniat faptul ca parintii trebuie sa isi iubeasca copilasii la fel….l-am intrebat cum s-ar simti el daca eu i-as lua lui A. o jucarie si lui nu…i-ar placea? Sigur ca s-a imbufnat :)… Mi-a spus ca parintii trebuie sa isi iubeasca toti copiii:).

I-am facut si pe fratii lui Iosif (sunt veseli pe o parte, tristi pe cealalata parte…a fost ideea lui D. ). Numele lor l-am scris pe hainute, care le-am facut foarte simple.

La sfarsit, D. s-a jucat cu marioneta Iosif…eu eram Iosif si ii spuneam cum era in lumea mea veche, D. era copilul viitorului. 🙂

3 gânduri despre „Lectie biblica: Iosif, un baiat special

  1. Esti de admirat pentru inventivitatea si creaticitatea ta. Imi plac mult lectiile voastre practice, in mod sigur in felul acesta copiii retin cel mai bine.

    • Multumim frumos….da, foarte bine retine asa..incerc sa aplic cat mai multe metode de invatare. De multe ori, ca sa testez cunostintele lui, sa facem o mica recapitulare…ori il pu sa le povesteasca jucariilor ce a invatat el astazi ori lui tati cand vine de la serviciu.

  2. Wow, ce idei faine- sunt foarte practice, usor de aplicat si cu impact la copii. Abia astept sa le pun in practica cu S.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s