ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

LITERA A

5 comentarii

Mi-am propus sa il invat pe D. 2 litere pe saptamana: citit si scris- bineinteles, litere de tipar mari, le va face si pe cele mici prin tehnica „uneste punctele”, dar nu vom insista asupra lor. Pana acum nu a avut nici un interes pentru citit, scris…asa ca nu l-am fortat…m-am bucurat mai mult ca are un vocabular dezvoltat pentru varsta lui.

Vom invata literele in ordinea lor din abecedar, nu in ordine alfabetica.

Ne-am propus mai multe metode invatare, astfel incat sa nu mai existe dificultati in recunoasterea literei oriunde ar vedea-o.

1. I-am dat o plansa imprimata de pe acest blog http://www.confessionsofahomeschooler.com/blog/2010/08/letter-for-apple-2.html. Pe viitor, ii voi face eu plansele, pentru ca doresc corespondente pt litere in limba romana,dar ne vom inspira si din acel blog(imi place foarte mult).

Multe fise pentru invatarea literei A le veti gasi si aici. http://www.dltk-teach.com/alphabuddies/letter-a.html.eu le voi copia/desena cu mana, nu am imprimanta si nu-mi pot permite sa scot tot timpul atatea foi.

2. Am facut un mic joculet experiment .

Am adus jocul nostru cu litere magnetice si D. a trebuit sa gaseasca acolo toate literele A. Dupa aceea le aseza in niste figurine de silicon.

Acestea le-a umplut cu apa cu o pipeta si le-am lasat afara sa inghete :).

Si uite asa am avut cuburi de gheata cu diferite forme si cu litere.

3. Am facut betigase din plastilina (sunt absolut sigura ca am mai vazut asa ceva pe un blog, dar nu mai tin minte unde ) si el a trebuit sa formeze din ele litera A.

4. Seara, am facut niste cornuri (aceste cornuri vi le recomand-CORNURI MOI SI PUFOASE (D era plin de faina peste tot :D, sigur ii va placea sa gateasca cand va fi mare -hihihi-sper)…si am pastrat putin aluat ca sa facem si o litera A. 🙂

 

 

5 gânduri despre „LITERA A

  1. Da, deci te consider un adevărat geniu al imaginației! Cum reușești ? 🙂 Abea aștept să aplic și eu metodele tale pe al meu 🙂 Acum e încă mic, deocamndată am învățat să numărăm până la 10 🙂 în limba bebelecească!

  2. Hihihi..esti o draguta….tot timpul imi spui cuvinte/complimente asa de frumoase…sunt ca un desert pentru mine 🙂
    Si noi incercam sa numaram….eu spun unu, A. spune: doua, eu zic 3, el stie ca e „patu”…in rest repeta dupa noi….au ei timp pana la gradinita sa invete 🙂

  3. foarte inventivi sunteti!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s