ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Capitanul Naaman si micuta slujitoare-lectie biblica

Scrie un comentariu

Text de referinta: 2 Imparati 5: 1-17

Este o poveste frumoasa. Se pot face 2 lectioare din ea, cu 2 mesaje: unul despre vindecarea minunata ce o ofera Dumnezeu si altul despre felul in care se poate folosi Dumnezeu chiar si de un copilas(micuta slujitoare).

Noi am vorbit astazi despre vindecare, mai ales ca, de ceva timp D. a tot fost bolnavior.

M-am folosit de imaginile din cartea „Primii Pasi-ghid de studiu”, ed. Viata si sanatate (costa 6 ron).

 

Imaginile le-am xeroxat A 3, sa fie cat mai mari. Pentru povestire, o sursa excelenta este si materialul de la AMEC :”Copii din Biblie”.

Am vorbit despre micuta slujitoare…cat de trista a fost ea , intr-o tara straina, fara mamica ei, fara cineva cunoscut langa ea…..si totusi, sigur isi facea indatoririle cum trebuie. Ar fi putut sa aibe resentimente fata de stapanul sau, dar, cand acesta s-a imbolnavit, imediat a venit cu o solutie salvatoare : sa se duca in tara sa sa il caute profetul Elisei-acesta sigur il va ajuta.

Capitanul a plecat la drum, insotit de slujitorii sai….a ajuns in tara profetului Elisei , la casa lui si mare i-a fost supararea cand a fost intampinat de servitorul acestuia…si a primit un sfat ce i s-a parut jignitor pentru el: sa se scalde in apa Iordanului de 7 ori!!! IOrdanul era o apa maloasa, cu noroi….pai in tara lui erau rauri cu ape mult mai bune si mai curate!!

In cele din urma, la insistentele servilor sai, se scalda totusi in vestita apa. O data, de doua ori….si nimic nu se intampla….mai mult ca sigur ca indoiala,  furia incepeau sa apara in inima lui….

Piesa de rezistenta a povestirii a fost aceasta plansa, combinata cu urmatoarea. L-am decupat pe Naaman. Bineinteles, ca aramas o gaura in peisaj 🙂 pe care am acoperit-o- am pictat eu ceva acolo. L-am decupat si pe Naaman cand a iesit sanatos din apa, dupa ce s-a scaldat de 7 ori.

Am ramas cu o singura plansa (cea cu peisajul). Am facut o taietura in interiorul ei, acolo unde era apa cea maronie.

Pe verso, chiar in spatele taieturii am lipit un plic mare. Acolo  i-am pus pe „cei doi Naamani” 🙂 -cel bolnav , cu pete si pe cel sanatos.

In timpul povestirii, il bagam pe NAaman in acea taietura, ca si cum s-ar fi scaldat cu adevarat ( D. a fost tare incatat, bineinteles ca si el a dorit sa incerce sa il scalde pe Naaman)…si a 7-a oara, l-am lasat pe NAaman cel bolnav sa cada in plic si l-am scos pe cel sanatos! 🙂 Sigur, se poate mari tensiunea, se numara impreuna cu copilasii ce asista la lectie, se accentueaza sentimentele lui NAaman….cat de dezamagit trebuie sa fi fost el cand a vazut ca nici a 6-a oara nu era vindecat…..

Intros, acasa, marele capitan ii multumeste micutei slujitoare pentru fapta sa cea buna si le spune tuturor despre vindecarea minunata daruita de Dumnezeu. Era atat de fericit!

2.Joc recapitulativ

Am desenat un om trist, pe corpul caruia am lipit cu sticky tack pete rozalii. Am avut pregatite 10 intrebari. Daca raspundea corect, D. era aplaudat de mine si de Alex 🙂 si avea voie sa desprinda o pata de pe corpul omului. In final, omul se facea sanatos pentru ca el a raspuns corect la toate intrebarile. Si chiar s-a descurcat de minune! 🙂

3. Lucru manual

Am desenat acelasi om pe corpul caruia am facut 20 de pete(cu ocazia aceasta am si numarat impreuna pana la 20) cu creionul . D . trebuia sa-l ajute si sa-i stearga petele cu radiera- ii place mult sa stearga :)…asa ca s-a bucurat de sarcina primita.

4. Rugaciune pentru cei bolnavi

La sfarsit ne-am rugat impreuna pentru ei, mai ales ca sunt amandoi bolnaviori…amintindu-le ca Dumnezeu este cel care ii poate vindeca. Si totodata, este o ocazie buna sa se gandeasca si sa se roage pentru alti copilasi oameni ce sunt tristi si in suferinta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s