ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Fabrica de malai :)

4 comentarii

Mi-a placut mult ideea de  aici cu scrisul pe malai. Mi-au povestit si prietenele mele de pe forumul copilul ro, ca, la o gradinita speciala pentru copilasi ff mici (1-3 ani) folosesc „joaca cu malai”. Aveau o masa- ladita uriasa, plina cu malai si piticii turnau cu canitele, aveau lopatele….cred ca erau tare incantati .:)

Asa ca ne-am pus si noi pe treaba.

Pentru astfel de activitati folosesc o folie mare, termoizolanta,  pe care o intind pe covor (constat ca trebuie sa luam una mai mare, dar bine ca ei totusi, se joaca intr-u loc)….dupa ce terminam…nu trebuie decat sa o scutur….

Am pus malaiul in doua capace de la jocurile lor. Ne-am luat pensule ca sa scriem cu capatul lor. D. nu a fost extraordinar de incantat de scrisul pe malai….a preferat sa desenam masini, sa facem labirinturi.

Dupa aceea am facut o fabrica de malai, care transporta ingredientul principal (malaiul) la fabrica de pufuleti. Sigur ca am avut si o punga de pufuleti pe care am desfacut-o si au mancat….nu vor mai uita ca pufuletii sunt facuti din malai :). Si am povestit si despre mamaliga bunicilor :)….noi mancam mai rar.  S-au jucat cu masinutele prin malai (A. vreo 40 de minute, Danut vreo ora si ceva).

Am uitat sa va spun ca D.a  inventat si un joculet:”traseul masinutelor”. PE rand, cand eu, cand D. trebuia sa conducem o masinuta prin nisip si traseul acesteia trebuia sa fie o froma geometrica 🙂

Am decorat si un vaporas cu malai.

4 gânduri despre „Fabrica de malai :)

  1. vezi? sa mai zici ca numai tu le dai sugestii lor!:))
    foarte buna ideea lui cu traseul!:)

  2. hahaha foarte bine iti face!:))

  3. Pingback: Exercitii de prescriere in malai si sare :) | ursuletinazdravani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s