ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Laptele praf instant din soia

18 comentarii

Daca va place laptele si doriti sa faceti economie, puteti folosi cu succes acest inlocuitor. Eu il gasesc la noi in oras la o librarie crestina adventista(au  si astfel de produse).  Ma costa 15 ron un kilogram, din care poti face aproximativ 10 litri de lapte.

MIe imi place ff mult laptele, dar cum am o intoleranta la lactoza, care s-a accentuat….m-am bucurat mult cand am gasit laptele din soia. Vazusem si in hypermarket-uri, in cutii, dar la niste preturi fff mari. Asa ca varianta aceasta mi s-a parut f accesibila.

Beneficiile asupra sanatatii

„Laptele de soia este o alternativa sanatoasa la laptele de origine animala si ofera numeroase beneficii consumatorilor, pastrand toate proprietatile plantei. 

Zero colesterol. Laptele de soia nu contine colesterol, ci „din contra, acesta contine fitosteroli care produc scaderea colesterolului,” declara specialistul.
Calciu. Are un continut de calciu asemanator cu cel al laptelui de origine animala, insa prof. dr. Mencinicopschi avertizeaza ca biodisponibilitatea acestuia este mai mica.
Previne bolile cardiovasculare. Proteina din soia este recomandata in prevenirea maladiilor cardiovasculare si hipertensiunii.
Efect hormonal. Contine hormoni vegetali (izoflavoni), avand un efect usor estrogenic (hormonal). „Laptele de soia este recomandat femeilor pre si postmenopauzale, datorita continutului bogat de fitohormoni,” informeaza prof. dr. Mencinicopschi.
Diabet. Studiile efectuate au sugerat ca flavonoizii gasiti in soia reduc riscul aparitiei diabetului prin impiedicarea construirii tesutului gras. In plus, o dieta bazata pe soia ajuta la scaderea glucozei si a nivelului de insulina din organism.
Osteoporoza. Laptele de soia este recomandat pentru sanatatea oaselor, soia mentinand densitatea osoasa si intarind sistemul imunitar.
Cancerul de colon. Datorita continutului bogat in fibre, soia reduce riscul de cancer de colon sau renal.
Lecitina. Soia contine lecitina, substanta esentiala pentru buna functionare a creierului. De asemenea, aceasta previne depozitarea grasimilor din sange pe peretii vaselor de sange si are proprietati antioxidante.
Grasimi nesaturate. Este bogat in „grasimi bune” (nesaturate), indispensabile sanatatii celulelor.”(sursa: http://www.eva.ro)

Are un gust un pic mai fad, dar se gasesc si lapturi din soia cu arome: vanilie, capsuni…acestea costa un pic mai mult(18-20 ron/kg)

De aici…http://shop.herghelia.org/karmelsrl/…puteti achizitiona tot felul de produse naturiste la preturi ff bune, dar ca sa beneficiati de transport gratuit, tb sa comandati minim 10 kg… eu ma gandesc sa comand impreuna cu cateva prietene cate ceva de acolo.

Cum folosesc laptele de soia?

Pun 2 linguri pline cu varf la 250 ml lapte. Este ff bun la micul dejun cu cereale, poti face gris sau orez cu lapte, in pireul de cartofi, chiar si in prajituri.

18 gânduri despre „Laptele praf instant din soia

  1. Eu folosesc lapte praf de soia de aproape jumatate de an pentru toata familia . Pe langa laptele de soia in combinatie cu el folosesc si praf de roscove in loc de cacao. Este f bun.

  2. se pare ca cititoarele blogului nu prea sunt interesate de laptele din soia. De ce oare???

  3. poata sa-mi spuna si mie cineva ce scrie la -ingrediente

  4. Eu fac lapte din soia din făină din soia pe care am cumpărat-o de la plafar.

    de pe ambalaj:
    300 g făină de soia se pun 1/2l apă caldă timp de 2-3 ore. Apoi se stoarce printr-un tifon. Se mai adaugă 1/2 l apă căldă şi se stoarce din nou. Lichidul astfel obiţinut se consumă în 24 ore, simplu sau îndulcit, ori în creme, budinci.

    Valori energetice la 100 g: 372kcal, proteine 45.5 %, Lipide 6.7%, Carbohidrati 37.9%, Fibre 10.2%.

    Conţinut: vitamine (A,B1, B1, B12, C, D1, D2, D3, F, H, K,) şi minerale (Ca, Fe, Mg, P, K, Na, S), lecitină.

    Eu am dupa ce am obtinut lapte, am fiert in el orez, am adaugat miez de nuci şi o picătură esenţa de rom, un deliciu!

    Nu ştiam ca exista lapte praf instant de soia, se pare ca e mult mai simplu de făcut lapte din el 🙂 o sa intreb la plafar…

  5. Stiti daca se comporta ca orice alt lapte? Adica se poate fierbe? se poate face cu gris sau orez?

  6. Dar nu are „constraindicatii”ca la formula de lapte praf pentru sugari, de exemplu. A facut cineva tofu din el?

  7. Si eu folosesc laptele de soia de f mult timp si sunt incantata de el, mai ales ca si copiilor le place f mult. Are f multe avantaje mai ales pentru cei care se confrunta cu alergiile (laptele de vaca predispunand la astfel de probleme), nu contine colesterol si este f indicat pentru femei deoarece contine estrogen. Noi il folosim cu karob sau cu aroma de vanilie si miere.

  8. Buna!Si eu folosesc laptele de soia.La inceput nu mi-a placut, dar am fost nevoiti sa-l inlocuim cu cel de vaca, datorita faptului ca fetita mea nu-l tolera, desi gustul ii placea.Acum, fetitza noastra e f bine si nici nu mai raceste ca inainte.Vi-l recomand calduros!!Dana

  9. Bine, dar e mai ieftin sa iei boabe de soia de la solaris sau orice alt producator si sa le lasi la inmuiat in apa. Un blender are oricine in casa si un robot de bucatarie. In retetarul de la Philips se scrie sa pui 110g de boabe de soia 4h. Se pun boabele inmuiate in 1.1l apa in blender (al meu are 800w) si se mixeaza 30 secunde un minut. Se strecoara totul printr-un tifon si se pune la fiert stand langa si amestecand. Nu plecati lasand nesupravegheat ca va da in foc. Chestia strecurata o folositi in casa la chiftele, checuri, ce va vine la indemana. E misto si un pic uscata la cuptor s-o pui peste salate.

  10. Eu am facut lapte din soia boabe, pe care il fierbeam pana nu mai face spume, daca nu-l fierbi bine provoaca constipatia(asa am auzit la tv la un domn nutritionist) , acum am faina soia dar nu zice nimeni daca o fiebi sau nu dupa ce o strecori, multumesc

  11. folosim laptele de soia istant de 5v ani e foarte eficient

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s