ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Mog, pisica ghinionistă plină de noroc :)

5 comentarii

„Ghinion” și „ noroc” sunt două cuvinte care se folosesc foarte rar în familia noastră. Norocului îi spunem binecuvântare și ghinionul este pur si simplu o întâmplare nefericită .

Dar atunci când te gândești la dolofana pisică Mog doar cuvintele astea două îți vin in minte: ghinion și  noroc. 

Poate nu știți cine-i Mog? Nu, nu ne-am luat pisică ! Imposibil să avem o pisică în curte din cauza cățelușelor noastre- picior de pisică nu mai calcă pe la noi de cand le avem!

Mog este un personaj de poveste, inventat de scriitoarea Judith Kerr.

Judith a început să scrie și să ilustreze cărți pentru copii inspirată de cei doi copii ai săi. În anul 2012 a primit Ordinul de Excelență al Imperiului Britanic pentru serviciile ce le-a adus literaturii pentru copii și educației despre Holocaust.

Se pare totuși că ar fi existat în realitate o pisică Mog- Judith spune că prima pisică a familiei sale se numea Mog și că o uimeau atât de tare lucrurile ciudate pe care le făcea, încât s-a hotărât să scrie și să ilustreze o carte despre ea. Astfel a luat naștere seria „Mog”.

Cărțile au fost tipărite și în limba română de editura Pandora așa că haioasa pisică este îndrăgită acum și de copiii din România.

La noi au fost traduse 5 dintre cărțile autoarei: Mog, pisica uituca, Mog și bebelușul, Mog și vulpile, Mog și Iepurilă, Crăciunul lui Mog. 

mog4

mog5

Poveștile sunt recomandate copiilor de peste 4 ani. Desi cu un text simplu, au un umor ce poate fi perceput de către cei de o vârstă un pic mai mare.

Da, am primit și provocarea de a modela haioasa pisică de la o mămică al cărei copilaș o adoră pe piscă. Dacă vreți și voi o pisicuță , detalii aici, pe pagina creatiilor mele. Îmi lăsați un mesaj acolo.

mog1

mog3

Deși Mog nu este cea mai isteață pisică, întotdeauna scapă din bucluc printr-un noroc chior :)).

Mog, pisica uitucă  este prima carte din această serie. Aici sunt prezentați membrii familiei: Domnul și doamna Thomas, copiii lor Debbie și Nick.

Mog este descrisă ca o pisică drăguță, dar nu foarte deșteaptă. Nu înțelegea prea multe lucruri. Și o mare parte din ele le uita. Era o pisică foarte uitucă.

mog6

Tanjea sa primească la orice masă a zilei ouă fierte și devenea tare încăpățânată atunci când nu i se făcea pe plac. Dar cu tata și mama nu te poți juca și nu poți trece peste regulile lor și Mog cu greu putea accepta acest lucru.

Cărțile au un tipar asemănător, repetitiv, dar tare amuzant. În fiecare poveste, atunci cand se face liniște sau este singură, Mog doarme și are un vis- vis foarte important  ce dă tonul întâmplărilor ce vor urma . 🙂

mog12

Aici visa ca tata avea un sac plin cu toate ouăle fierte din lume și ea Mog, nu avea voie sa pape niciunul. Și asta pentru ca nu primise ou la cină, ci doar pește.

mog10

Când toate par a-i pune bețe-n roate, Mog scapă întotdeauna și finalul fiecărei povești este unul fericit.  Și toți o cred pe Mog o eroină, o pisică tare isteață și cuminte. Sigur, ea este o pisică drăgălașă si cuminte , dar e amuzant că nimeni nu știe cum s-au intamplat lucrurile în realitate ( doar cititorii 🙂  ) .

În Mog, pisica uitucă , dolofana felină îl prinde pe un hoț ce intrase în casă mieunând tare la geam. De fapt, ea dorea sa-i deschidă geamul și omul asta sa-i dea ceva de mancare, dar toata familia crede ca ea a mienunat pentru ca era un răufăcător in casa ! 🙂

mog7

Priviți cât de amuzantă este această imagine în care toată lumea servește ceai, inclusiv ghinionistul hot prins de către Mog cea norocoasă 🙂 .

mog8

Cei de la Sainsbury au surprins atat de bine in filmulețul lor ghinionul plin de noroc al lui Mog si caracterul povestirilor lui Judith Kerr. Ar fi fost minunat să fi facut chiar un film intreg !

Dacă aveți și voi o pisicuță care face numai năzbâtii, aduceti-vă aminte de Mog și iertați-o :). Se pare că pisicile fac să se intample și lucruri bune prin casă :).  Chiar am vazut o dată o știre cu o pisică ce a sunat la 911 cand stăpâna ei făcuse un atac cerebral sau cu o alta ce și-a salvat micuțul stăpân de numai 4 anisori de un caine ce s-a repezit să-l muște.

O zi minunată vă dorim tuturor ! 🙂

5 gânduri despre „Mog, pisica ghinionistă plină de noroc :)

  1. Buna ziua. Vaaai fetita mea de 2 anisori e indragostita de Mog. Le citim dinainte sa aiba 1,5 ani si e fermecata. Le avem pe toate firesc. As dori si eu o pisicuta Mog modelata mai ales ca pe 30 ian este ziua ei de nastere. Cum sa procedez?? Multumesc.

  2. Sigur se va face si un film lung la un moment dat, prea a fost mortala reclama aia! Si, apropo, eu de-abia acum am facut legatura intre Mog, despre care am tot auzit ca ar fi un personaj de carte si norocoasa pisica din clipul ala de l-am vazut cu fiica-mea, in hohote si in bucla, de nenumarate ori. Multumesc pentru luminare 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s