ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Listomania

Scrie un comentariu

Sunteti o persoana curioasa? Nu acea curiozitate de a-ți băga nasul in treburile altora și de a afla tot ce fac alții :), nu ! Dacă doriți să știți cat mai multe, daca nu aflati raspunsul la o intrebare , pur si simplu nu puteti dormi pana nu-l aflati – la genul acesta de curiozitate mă refer!

Ei, atunci Listomania ,  o enciclopedie vizuala inedita apărută la editura ART , cu siguranță va fi pe placul vostru.

list1

list10

Veți găsi aici 190 de liste cu cele mai inalte, cele mai vechi, ciudate sau șocante lucuri din istorie și de pe întreg pământul.

Nu vă pot spune sigur daca va fi sau nu pe placul copiilor, asta veți decide voi. Dănuț al meu, ursulețul cel mare de aproape 10 ani, a gustat-o din plin pentru ca ii plac la nebunie cartile de genul acesta( mai avem câteva). Vă sugerez totusi sa va uitati si voi prin carte înainte de le-o da lor, cateva dintre liste  au si informatii care cred ca nu le veți considera ca fiind  pentru varsta copiilor mai mici ( un exemplu  – o lista cu cele mai ciudate imperecheri de animale sau cele mai macabre glume din istorie).

Este genul de carte ce ar putea sta in salile de asteptare de oriunde  in locul banalelor reviste cu numere expirate  si cu siguranta ar fi pe gustul multora și ar fi mai usor de indurat plictiseala așteptării.

Pentru crearea acestor liste au contribuit mii de oameni, ne spun editorii cărții. Au vorbit cu medici legiști, cu profesori de istorie, artiști, pasionați de computere și chiar cu simpli oameni ce-si fac veacul prin stațiile de autobuz.

Oricum, cu sigurantă listele cu informații tratate intr-un mod tare amuzant vor uimi chiar si pe cei care cred ca le stiu pe toate și nu-i poate surprinde nimic ! 🙂

Așa ca triați, selectați, alegeți ce liste vă plac și imbogățiți-vă cultura generală  sau pur si simplu cititi-o ca sa va amuzati , să vă uimiti .  Cu unele liste nu sunt de acord , dar au fost un prilej bun de discuție. Oricum, nu ni se impune un punct de vedere, toate sunt informative.

Danut a aflat ca natura omului este atât de surprinzatoare, ca unii pot face lucruri la care niciodata nu te-ai putea gandi si din păcate și lucruri foarteurâte. Totodată, a realizat cate de minunat a fost creat universul in care trăim.  Listele fotografiate acum au fost dintre cele ce mi le tot arata el si mi le citea in timp ce lucram.

list11

Știați că există cuvinte foarte, foarte lungi? Nu, nu muschiul sternocleidomastoidian! :)) Ci astfel de cuvinte ! Sigur, au si un inteles , nu-s doar o înșiruire de litere.

list12

Și de ce nu ar fi cuvinte lungi și ciudate, cand s-au inventat și alte limbi despre care noi nici n-am auzit? De fapt, am auzit acum, citind lista cu cele 13 limbi inventate.

 

list3

O lista cu animale invazive

list4

Nici in lumea reginelor frumuseții, nu toate sunt asa minunate precum înfățișarea lor ( și uite așa copiii își pot da seama ca nu doar aspectul fizic primează, ci caracterul ! ) . Prima Miss Univers din Spania a renunțat la titlul său, după ce și-a aruncat coroana pe fereastră.  Hmm… și Miss Puerto Rico a fost arestată împreună cu soțul și prietenii din cartelul său pentru deținere de droguri și arme de foc.

list5

Dar in ce tară ar fi cel mai bine să locuiești? Păi ia uitați o listă cu 10 dintre acestea ! Poate vă veți schimba domiciliul ! 😀

list6

Știți că le mai spunem noi copiilor : nu-ți place să inveți? Vrei să devii gunoier? Să recunoastem ca asta e cam prima meserie la care ne gandim, desi a fi om de serviciu nu este un lucru rușinos. Dar există multe alte job-uri tare neplăcute, cum ar fi acestea.

list7

Dar sunt și joburi grozave… cui nu i-ar plăcea să fie degustător de înghețată ? 🙂

img_20170111_165925

Și dacă vă place hot dog-ul ia uite câte topping-uri îi mai puteți pune în afară de clasicul muștar sau ketchup.

 

list9

Mai este o listă haioasă despre felul in care se pronuntă sunetele scoase de animale in diferite țări.

ȘI doar vă mai enumăr câteva liste interesante: 11 ființe foarte longevive, 7 lucruri făcute de insecte, 13 sunete de animale in 8 limbi, 10 mistere neelucidate, 15 superalimente care nu sunt chiar super, 57 de arome interesante de chips-uri, 21 de micronațiuni, 14 minciuni promovate în filme, 20 de articole bizare de artă, 12 instrumente muzicale stranii și multe altele ( v-am spus ca sunt 190 ) .

Cartea am cumpărat-o de aici, la o reducere mare de  Black Friday ( 23 de lei am dat pe ea ) , dar nu cred ca o veți mai găsi la acest preț.

Sper să reușesc in viitorul apropiat să vă mai prezint câteva dintre cărțile noastre interesante ( sunt așa multe, dar timpul meu e tare limitat).

Să aveți o zi călduroasă și să vă faceți liste frumoase despre voi și ceea ce vă inconjoară ! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s