ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Călătorie în jurul lumii cu Puzzle Pilot

Un comentariu

Știți că noi am făcut multe călătorii în jurul lumii cu ajutorul cărților , a jocurilor sau altor materiale educative.

Deși lumea este așa de mare, imaginația nu are limite, așa că putem călători oriunde la orice oră. 🙂 Sigur, nu vei avea emoțiile acelea puternice ce le simți atunci când pășești în mod real pe un pământ necunoscut ție, dar tot ai parte de o bucurie magică.

De data aceasta, călătoria am făcut-o cu un puzzle interesant din seria Puzzle Pilot primit pentru testare de la Educlass ( magazin online cu foarte multe jocuri și materiale educative) .

A fost primit cu mare bucurie mai ales de către ursulețul cel mic, care încă este foarte pasionat de tot ceea ce înseamnă vehicule.

Piesele acestui joc sunt dintr-un plastic rezistent, ce pot fi îmbinate oricum. Ideea este ca cei mici să realizeze o șosea continuă și lucrul acesta poate fi uneori o provocare.

Noi am ales puzzle-ul ” Călătorie în jurul lumii”. Vedeta ce călătorește este o mașinuță de curse foarte rapidă.

D. a fost cel care i-a arătat frățiorului mai mic cum se poate realiza planșa de puzzle.

S-au uitat apoi cu atenție ca să observe dacă nu cumva lipsește vreun continent :).

Au realizat o hartă in miniatură, cu mici simboluri caracteristice fiecărui continent în parte. A. nu a fost așa de atras să învețe continentele, dar cu un astfel de puzzle, acestea au devenit mult mai interesante.

Mașinuța a plecat peste tot prin lume cu o viteză uimitoare ( dacă vreți să meargă mai încetișor puneți-i o baterie mai slabă 🙂 )

VIDEO

Genul acesta de joc este  ideal pentru dezvoltarea abilităților motorii fine, gândirii logice și creativității, îmbogățind în același timp cunoștințele copiilor.

A. a încercat să vadă dacă poate realiza un puzzle continuu din 2, 3 sau mai multe piese. Acestea trebuie așezate în așa fel încât să nu fie blocat acel șanț.  Și tot încercând, a devenit expert în așezarea pieselor.

”Mami, vino repede și filmează această cursă!”

Dar ce spuneți despre ideea lui de a face un puzzle în cutia cu oglinzi?  O iluzie optică grozavă atunci când mașina mergea și se reflecta în oglinzi, imaginea acesteia apărând de 4 ori.

Cred că aș fi dorit ca celelalte modele de puzzle din această serie să nu apară pe parte din spate a cutiei :).  ” Ia uite câte mai sunt! Poate mai luam un puzzle de Crăciun! Nu-i așa că-l putem lua pe cel cu tren??”

Da, există și alte puzzle-uri în această serie.  Și fiecare puzzle Pilot poate fi combinat cu altul din aceeași gamă pentru o varianta mai complexa a jocului. Puteți vedea toate modelele pe site-ul Educlass aici ( sunt pe mai multe tematici: Ferma, La gară, Aeroportul, etc) .

Spor la joacă  vă doresc tuturor!

Un gând despre „Călătorie în jurul lumii cu Puzzle Pilot

  1. si noi ne-am plimbat prin „lume” cu acest puzzle….si se unesc cu piesele celorlalte modele, astfel joaca devine mai interesanta 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s