ursuleți năzdrăvani

frânturi din viață

Ingenioasele jucării Moluk

3 comentarii

Atunci când au ajuns la noi jucăriile Moluk , ursuleții le-au privit curioși : hmmmm….așa ceva n-am mai văzut! Oare ce poți face cu ele?

Întotdeauna ei explorează la maxim o jucărie nouă, inclusiv ambalajul acesteia.  Cel mare caută să descopere țara în care a fost fabricată , dacă face parte dintr-o colecție sau mai există și alte jucării asemănătoare cu aceasta.

Micuțul A. a pregătit chiar el pentru prezentare jucăriile Moluk  . ” Mami, știu că trebuie să le faci o poză , așa că le-am aranjat eu . Îți place, da? Sunt așa cum ți le pui tu de obicei .  ” 🙂

Ați mai văzut astfel de jucării?

Și interesante nu sunt neapărat ele, ci faptul că design-ul lor oarecum neobișnuit stimulează la maxim imaginația copiilor. Când văd o astfel de jucărie se gândesc : oare ce aș putea face cu ea?

Moluk este o marcă mai putin cunoscută la noi în țară. Jucăriile lor sunt considerate unele dintre cele mai inovative și versatile jucării pentru jocul liber, nedirecționat. Acestea stârnesc imaginația, antrenează creativitatea și dezvoltă abilitățile motrice și echilibrul copiilor. Cei mici ii vor găsi o mulțime de întrebuințări, principala caracteristica a jucăriei fiind versatilitatea.

Dar haideți să vi le prezint pe rând!

OOGI

Cu brațe luuuungi, un căpușor mare , fără ochi , nas și gură, cu ventuze puternice, omuleții  Oogi pot face atâtea giumbușlucuri.

 

Și sunt o familie întreagă : tata, mama și copiii.

La noi au ajuns mama Oogi și un băiețel. Și  mama are atâta grijă de el încât nu-l scapă niciodată .

D. mă întreabă : ” Cum ai folosi tu omuleții aceștia pentru lecțiile tale? Eu cred că știu : ai spune că dragostea dintre o mamă și un copilaș e așa de puternică încât ei nu se desprind niciodată unul de celălalt! ” Da, exact la asta mă gândeam și eu !

Ventuzele lor sunt așa de puternice încât cu greu le poți desprinde de suprafața netedă pe care sunt lipite ( mai ales de sticlă). Și dacă le și umezești, se vor prinde și mai bine.

ȘI poți crea tot felul de scene care mai de care mai drăguțe sau mai amuzante.

Relaxare în apă 🙂

Cucu – bau!

Mox – mingea vorbitoare

Poți spune că este simplă bilă dintr-un cauciuc tare. Dar, dacă ai vedea cât de caraghioasă este, o vei îndrăgi pe loc.

 

Mingea vorbitoare  Mox este o minge cu „gura mare”, la propriu! Îi place sa vorbească, sa cânte, și cel mai mult ii place sa mănânce. Mănânca monede, alune, biluțe, jucării mai mici și tot ceea ce încape bine în stomăcelul sau.

Și poate face fel și fel de grimase amuzante.

sursă foto

 

Noi am folosit-o cu mult succes la împărțirea cuvintelor în silabe.

Ne-am jucat și  „Ghici ce ascund aici!”n

Luam pe rând figurine mici, le ascundeam în gura lui Mox și le dădeam indicii. Ei aveau voie din 5 întrebări să ghicească ce se ascundea în gura lui albastră.

 

PLUI – jucăria ce te învață despre norișori și ploaie

Plui poate fi un norișor alb sau o minge colorată ( galbenă , verde sau albastră). Atunci când un nor este îmbibat de prea multe particule de apă , începe să plouă . Tot așa face și Plui.

Umplem mingea cu apa si apoi lăsăm ploaia să își facă de cap. Secretul consta în modul în care copilul controlează fluxul de apa prin simpla apăsare sau ridicare a degetului de pe orificiul de umplere.

Cei mici se pot juca cu Plui la baie sau în orice activitate senzorială care implică apă așa cum am făcut noi.

Castronelele BILIBO MINI

În culori frumoase și variate, castronele pot fi folosite chiar de la vârsta de 1 an.

Noi am pregătit un joc de numărat și sortat, folosind mini Bilibo, un zar cu numere, un zar cu diferite culori si margele din lemn.

Aruncam cele două zaruri și repede trebuia să umplem castronelele cu numerele si culoarea indicată de cele două zaruri.

Pot fi folosite pentru sortat, pot fi un scăunel pentru o păpușă sau un pluș preferat. Puteți face chiar o cursă de melci  ( cei mici își vor pune degețelele în cele două găurele și cursa va începe) și orice mai doriți voi să vă imaginați.

Jucăriile Moluk sunt tare prietenoase și interacționează una cu alta.

Oggi poate sta lipit pe orice castronel Bilibo, se poate ascunde în mingea Mox și micuțele Bilibo pot fi culcușite in marele Bilibo ( pe acesta nu-l avem, dar pare grozav)  . Aceasta este cu siguranță o jucărie în care m-aș distra și eu 🙂 .

Toate jucăriile prezentate ne-au fost oferite pentru testare de magazinul online Kinetic Sand , unde veți găsi și alte jucării din această gamă , precum și binecunoscutul nisip kinetic despre care am scris aici.

3 gânduri despre „Ingenioasele jucării Moluk

  1. Buna ziua! Sunt si eu interesata de jucariile Moluk. As vrea sa le cumpar second hand. Le vindeti, sau imi puteri recomanda pe altcineva? Va multumesc!

  2. Pingback: 5 jucarii pentru un bebelus de 10 luni | Caiet pentru şcoala de...acasă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s