Noi suntem in plin proces de explorare a numerelor și a literelor. Și cum micutul ursuleț A. nu e genul de copil care sa invețe la o masuță :), trebuie să-i gasesc tot timpul activități cât mai variate, care să aibă in centru jucărele indrăgite de el.
Lui îi place enorm sa se joace cu mașinute. Să facem fel si fel de curse, să le sortăm, să le număram, sa le facem șosele cât mai interesante.
Am zărit ideea ce o vom prezenta azi pe un blog…undeva pe pinerest…și imi pare rau ca nu va pot pune linkul, erau foarte multe idei acolo. Eu am vazut poza cu parcarea cu numere si nu am mai cautat alte detalii.
Am organizat o mare cursa. Dar, înainte de a pleca în cursă, masinile trebuiau să fie aranjate, frumos într-o parcare specială.
Am avut nevoie de banda scotch din hatie ( banda de mascare ce se foloseste la zugrăveli), foarfeca, carioca și mașinute . Eu folosesc foarte des această bandă. De foarte multe ori, construim sosele sau labirinturi pe covor din banda. Se desprinde foarte ușor și are și un avantaj – mai scoate din scamele de pe covor :D.
Am creat o parcare astfel :
Cu siguranță, voi puteți face totul mult mai aranjat, mai frumos. Dar, eu si A. lucram totul împreună ( foarte rar pot pregati activitățile singură, nu am unde sa ma ascund sa le pot pregăti 🙂
Pe mașinute am lipit bucățele mici de banda și am scris apoi cu markerul numerele.
Si joaca a început!
Mașina numarul 1 e așteptată la locul ei! Masina numarul 3…numarul 15…si tot așa.
Mașinuțele erau amestecate. El trebuia să caute cu multă atenție numarul și să găsească mașinuța corectă.
După ce toate mașinuțele au fost așezate frumos la locul lor, cursa a început!
” Mașinile numărul 4 si 10 se vor întrece! ”
Si A. trebuia sa le gaseasca si sa le dam un avânt să plece.
Joaca noastră a prins tare bine, mai ales ca A. nu este un copil ff interesat de numere :). Am avut un joc de asociere și recunoaștere tare captivant .
Și această idee poate fi extinsă. O astfel de parcare puteți face si pentru litere, culori sau forme geometrice. Pentru culori și forme geometrice puteti folosi bucatele din carton colorat ( sunt acele blocuri de foi de la Lidl cu foarte multe nuanțe).
Noi le vom încerca pe toate, pe rând.
Spor la joacă!
noiembrie 1, 2014 la 08:21
Mi se pare excelenta ideea, o s-o folosesc impreuna cu Petru. Nici lui nu-i plac numerele, dar iubeste masinile!
noiembrie 2, 2014 la 20:46
Daa, la noi chiar a avut succes! 🙂 Mult succes la invățat ! 🙂
noiembrie 3, 2014 la 20:40
In seara asta am pus si noi ideea in practica, un pic adaptata cu sfoara:)) ca asta am avut si am notat pe bucatele de foi numere de la 1 la 14, impartit in cifre pare/impare si s-a distrat de minune
Pingback: Ne jucam si invatam- cifre pare/impare | Pieces of me
decembrie 19, 2015 la 07:10
Mi-a placut mult ideea din articol! Nepotelul meu (3 ani si 8luni) este innebunit dupa masinute si chiar ma gandeam ca trebuie stimulat cumva cu ajutorul lor, dar nu m-am gandit la asta! 🙂 O s-o tin minte si pentru baietelul meu, o s-o aplicam cand mai creste un pic. Te felicit pentru ideile creative! ma tot uit pe blog sa ma inspir, chiar daca unele nu le putem folosi inca, dar cu ajutorul lor, se nasc alte idei de joculete adaptate varstei toddler-ului meu. 🙂