In urma articolului nostru despre „story cubes – cuburile de faurit povesti”, am primit o surpriza minunata din partea magazinului Jucarii vorbarete : cateva jocuri si carti despre care sa va povestim si totodata sa va aratam cum le folosim noi in activitatile noastre educative.
Astazi, va prezint un joc tare interesant in care va veti putea stramba atat voi, cat si cei mici fara sa va ganditi ca s-ar putea supara cineva pe voi :D.
MimiQ
Jocul poate fi achizitionat din magazinul Jucariilor vorbarete de aici.
La inceput, am desfacut cu mare curiozitate pachetul de joc. Da, veti fi suprinsi, cutia de joc este mica , asemanatoare unui joc de carti clasic. Baietii au inceput sa studieze cartile si sa se amuze :). Pe cartile de joc erau imaginile unor copii ce „strambau” in fel si chip, dupa cum mi-au spus ei.
(Baietelul cu ochelari este preferatul nostru 🙂
Desi totul pare amuzant si simplu la prima vedere, ideea acestui joc este complexa.
Regulile jocului le puteti citi in detaliu aici.
Folosindu-se de expresiile faciale, jucatorii trebuie sa comunice unii cu ceilalti si sa stranga carti identice.
Eram sigura ca mai ales D., cel mare, nu va intampina probleme in a imita expresiile ce le faceau copiii de pe cartile de joc. Dar n-a fost asa :). Inca mai exerseaza cum sa-si atinga nasul cu varful limbii ! :).
Modalitati de joc :
1. Jocul se poate desfasura conform regulilor din cutie. Am scris despre reguli putin mai sus.
Cu cat sunt mai multi jucatori, cu atat jocul devine mai distractiv. Noi l-am jucat si in familie si ne-am amuzat copios.
2. Cu micutii mai mici de 4 ani: se pot arata cartile pe rand si mimati expresiile copiilor.
Cu micutul A. ( 3 ani si 9 luni), am discutat despre ce inseamna a imita/ mima si totodata am incercat pur si simplu sa-i imitam si noi pe copilasii de pe cartile de joc. Am cautat cartile asemanatoare si am facut perechi.
3. La inceputul sedintelor de logopedie, pentru ca cei mici sa se destinda si totodata sa faca gimnastica fonoarticulatorie.
Si totul li se va parea o simpla joaca amuzanta!
4. Jocul poate fi folosit si intr-o grupa mai mare de copii.
Acestia pot fi impartiti pe echipe. Fiecare echipa primeste in mod egal acelasi numar de carti. Folosindu-se de expresiile faciale, trebuie sa ceara carti celorlalte echipe. Mi se pare tare distractiv sa vezi mai multi copii strambandu-se la fel in acelasi timp. Si ei se vor amuza cu siguranta.
Sau se pot lipi cu sticky tack pentru a nu se strica cardurile , cate o imagine din fiecare serie de 3 carti identice pe pereti. Li se dau celelalte carduri si ei trebuie sa faca perechi. Fiecare va imita apoi ce i-a cazut pe cardurile stranse.
Speram ca v-a placut acest joc asa ca va spunem: sa inceapa distractia fetisoarelor amuzante! 🙂
martie 26, 2014 la 03:26
Foarte interesant! Ma tenteaza si pe mine cateva seturi de pe site-ul lor, am sa imi fac o pusculita special pentru asta 🙂
martie 26, 2014 la 05:50
Imi place foarte mult si acest joc, draga Coca!
Felicitari pentru joaca frumoasa, expresiile micutilor tai fac tot deliciul si imi incep ziua cu zambetul pe buze.
Va pupic mult!
martie 26, 2014 la 08:08
Vai, ce fain e jocul, si noua ne-ar placea unul similar. Il pun si eu pe lista, poate il aduce iepurasul 🙂 Multumim pentru recomandare!
martie 28, 2014 la 05:13
Cu multa placere! Noi chiar ne-am amuzat serios :). Eu eram asa de sigura ca mimarea unor expresii faciale va fi un fleac, dar nua fsot asa. Sunt bine gandite , mai ales ca este un joc creat pentru logopezi.
Pingback: Concurs Jucarii vorbarete- Cine vrea sa se joace MimiQ ? | ursuletinazdravani
Pingback: Concurs Jucarii vorbarete- Trusa pentru corectarea dislexiei si disgrafiei | ursuletinazdravani